کمبود اب در کشور به ویژه در حوزه مرکزی و تهران جدی است # تهران / خبرگزاری جمهوری اسلامی 30/2 /76 کمبود اب در کشور به ویژه در حوزه مرکزی و تهران جدی است و دست اندر کاران وزارت نیرو تلاشهای گسترده ای را برای ایجاد ظرفیتهای جدید تامین اب , بهبود بهره برداری از تاسیسات ابرسانی و افزایش بهره وری در بخش اب اغاز کرده اند .
این مطلب را مهندس غلامرضا منوچهری معاون امور اب و فاضلاب شهری وزارت نیرو روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت .
وی افزود : مصرف اب تهران در سه ساله اخیر حدود 30 درصد افزایش یافته و این امر نشان دهنده مصرف نامتعارف اب از سوی مشترکان تهرانی است . اگر این روند ادامه یابد ، باید هر 8 یا 9 سال ظرفیت تامین اب تهران دو برابر شود که میسر نیست . درنتیجه تهران در اینده با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
وی در ادامه اظهار داشت : تولید اب در تهران از 230 میلیون متر مکعب در سال 1350 به بیش از 842 میلیون متر مکعب در سال 1375 افزایش یافت .
معاون وزارت نیرو بخشی از افزایش مصرف اب در تهران را به رعایت نشدن الگوی صحیح مصرف , ساخت و سازهای روز افزودن , استفاده از شیرالات نامناسب در اماکن مسکونی ، فرسودگی تجهیزات شبکه ابرسانی و.. نسبت داد .
مهندس منوچهری افزود : در حال حاضر مصرف سرانه اب در تهران از بسیاری نقاط جهان بالاتر و بیش از 220 لیتر در شبانه روز است .
مصرف متعارف اب در ایران 150 لیتر در شبانه روز و در سایر کشورها بین 110 تا 180 لیتر در شبانه روز است .
معاونت امور اب و فاضلاب شهری وزارت نیرو در ادامه گفت : اب قناتهای تهران از طریق سفره های ابهای زیر زمینی کم عمق تامین می شود و الوده است لذا برای رفع مشکل کم ابی نمی توان از این ابها استفاده کرد . قرار است تا پایان خرداد 76 با اجرای خط اصلی شبکه فاضلاب تهران 3 متر مکعب اب در ثانیه از قناتها برداشت شود و برای انجام امور کشاورزی به دشت ورامین منتقل گردد .
معاون وزارت نیرو افزود : قیمت تمام شده هر متر مکعب اب 600 ریال است ، درحالی که متوسط قیمت فروش هر متر مکعب اب در سال گذشته 200 ریال بود .
مهندس منوچهری میزان اب تامین شده در کشور را در سال گذشته 4 میلیارد و 100 میلیون متر مکعب اعلام کرد ، در حالی که میزان اب فروش رفته از سوی شرکتهای اب و فاضلاب کشور درهمین مدت به 2 میلیارد و 950 میلیون متر مکعب بالغ شد .
وی گفت : ظرفیت تامین اب شهری با اتمام بسیاری از طرحها در سال جاری به 5 میلیارد و 378 میلیون متر مکعب می رسد که نسبت به سال قبل حدود 7/9 درصد افزایش می یابد .
معاون امور اب و فاضلاب شهری وزارت نیرو افزود : با ساخت و تکمیل یک میلیون و 290 هزار متر مکعب مخزن جدید , ظرفیت کل مخازن ذخیره سازی اب کشور از 6 میلیون و 749 هزار متر مکعب در سال گذشته به 7 میلیون و 881 هزار متر مکعب در سال جاری افزایش می یابد .
وی افزود : تاپایان سال 1376 طرح ابرسانی به 35 شهر کشور از جمله رشت , تبریز , میاندواب , مراغه , سیرجان , مشهد , اردستان , بوکان و بروجرد به بهره برداری می رسد.
همچنین در ادامه اجرای طرحهای وزارت نیرو در سال جاری تصفیه خانه های بزرک اب در شهرهای تبریز , سقز, قم , رشت , مراغه , مسجد سلیمان , مهاباد و مرو به بهره برداری می رسد .
مهندس منوچهری در پایان افزود : امسال عملیات اجرایی احداث شبکه فاضلاب در 25 شهر کشور از جمله گناوه , لواسان ,چالوس ,نهاوند, خمین و...
اغاز می شود . در همین حال تصفیه خانه های فاضلاب در شهرهای بوشهر , زرین شهر , اراک , قم , مشهد , شاهین شهر و....به بهره برداری خواهد رسید .
تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۷۶ - ۰۰:۰۱