کهکیلویه و بویراحمد مستعد توسعه باغداری است # یاسوج خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/10/76 کارشناسان ودست اندرکاران امور باغداری درکهکیلویه وبویراحمد باتوجه به شرایط مطلوب اقلیمی در این استان خواهان احیا وترویج فرهنک باغداری و اصلاح وتوسعه باغها دراین منطقه هستند.
به عقیده آنها به رغم استعدادهای بالقوه استان ،سطح باغهای میوه منطقه بسیار کم است وازاینرو در بهبود اقتصادی مردم کارایی لازم را ندارد.
بنا به اظهار آنها تنها 11 درصد از وسعت 16 هزار و240 کیلومتر مربع استان کهکیلویه و بویراحمد به کشاورزی و باغداری اختصاص یافته و بقیه را تپه ماهورها ، پستی و بلندی و کوهها در برگرفته است .
به عقیده کارشناسان، حدود نیمی از این 11 درصد ،دارای اراضی مستعد است و مابقی اراضی شیب بالای ده درصد دارد که به صورت آیش کشت می شود.
باغداران می گویند: در طول سالهای اخیر به علت عدم بازاریابی و هزینه بالای باغداری ، بسیاری از باغ های منطقه تخریب و تبدیل به زمین کشاورزی شده است.
بااین حال بهره برداری از کارخانه شهد ناب یاسوج سبب شد تا فروش میوه سیب درمنطقه تضمین شود و باغداران رغبت بیشتری از خود نشان دهند .
این کارخانه به ظرفیت 5 هزار تن کنستانتره و آب میوه امسال در یاسوج راه اندازی شد.
مسوول امور باغبانی سازمان کشاورزی کهکیلویه و بویراحمد گفت : شرایط سازگاری باغهای دیم با توجه به شیب اراضی و و بازده کم محصولات زراعی در این منطقه بسیار زیاد است .
مهندس شکراله مارین افزود : براساس مطالعات انجام شده حدود 100 هزار هکتار زمین دراین استان برای توسعه باغ وجود دارد که بر اساس برنامه زمانبندی شده تا سال 1400 حدود 38 هزار و150 هکتار آن زیر کاشت باغهای میوه ای قرار می گیرد .
بنا به اظهار وی ، از این سطح 23 هزار و 458 هکتار آن دیم و بقیه آبی خواهد بود .
وی می گوید : در صورتیکه سازمان کشاورزی در جهت نیل به اهداف این طرح امکانات لازم را فراهم کند درطول برنامه آینده تحول بزرگی در وضعیت باغداری استان حاصل خواهد شد .
وی گفت : تبدیل اراضی شیبدار به باغ سبب می شود تا جلو تخریب زمین ها گرفته شود و زمینه کار برای جوانان نیزفراهم آید .
وی وسعت باغهای موجود کهکیلویه و بویراحمد را 5 هزار و 724 هکتارذکر کرد و افزود : 4 هزار و 375 هکتار ازاین باغ ها بارور و بقیه نهال است .
در این منطقه باغهای سیب با یکهزار و 237 هکتار ، انگوربا 884 هکتار مرکبات با 693 هکتار ، گردو با 566 هکتار و انار با 410 هکتار بیشترین سطح را به خود اختصاص داده است .
باغهای انجیر ، با 258 هکتار و درختان هسته دار با 257 هکتار نیز کمترین سطح را دارند .
به گفته مهندس مارین از باغهای منطقه پارسال حدود 60 هزار تن میوه به ارزش 46 میلیارد ریال تولید شد .
مسوول امور باغبانی استان می گوید : کارخانه شهد ناب یاسوج جوابگوی تولیدات باغی شامل سیب و انگور منطقه است و باغداران در زمینه فروش محصولات خود مشکلی نخواهند داشت .
وی افزود : 280 میلیون ریال از محل اعتبارات استانی امسال برای احیا و توسعه 1250 هکتار باغها اختصاص یافته که 790 هکتارآن دیم و بقیه آبی است .
هم چنین 3 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات بانکی جهت توسعه باغهای منطقه نیز تخصیص داده شده است .
وی رقم اختصاصی تسهیلات بانکی امسال برای توسعه باغهای کهکیلویه و بویراحمد را در طول تاریخ باغداری این منطقه بی سابقه ذکر کرد .
مهندس مارین بیشترین توجه را روی توسعه باغهای انگور و بادام دیم و انجیر ذکر کرد و گفت :احداث و توسعه باغهای سیب و گردو در مرحله بعدی قرار دارد.
وی افزود : در شرایط فعلی تولید 10 یا 15 تن محصولات باغی در هکتار جوابگوی هزینه ها نیست و باید راندمان را بالای 40 تن میوه در هکتار رساند.
بنا به اظهار وی باانجام کارهای اصلاحی ،تولید محصول سیب درختی امسال تا 75 تن در هکتار و انگور 40 تن و مرکبات 35 تن در هکتار به دست آمد .
وی توصیه کرد :باغداران به تغذیه به موقع ، هرس ، شخم و مبارزه اصولی و به موقع با آفات و بیماریهای باغی اهمیت بدهند .
مهندس مارین می گوید : شرایط خوب آب و هوایی ، رعایت اصول بهزراعی باغات و بکارگیری توصیه های فنی به باغداران سبب شده تا تولید محصولات باغی در کهکیل ویه و بویر احمد امسال بین 20 تا 45 درصد نسبت به سالهای قبل افزایش داشته باشد .
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۷۶ - ۰۰:۰۱