تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
یک مقام وزارت بهداشت : شمارمبتلایان به مالاریا در کشورکاهش یافته است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/02/12 اجتماعی.بهداشت.علوم پزشکی شیراز- رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: موارد ابتلا به بیماری مالاریا در سال های اخیر درکشورمان رو به کاهش است به گونه ای که در سه سال گذشته آمار مبتلایان از 18 هزار نفر در سال به حدود سه هزار نفر در سال 89 رسیده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر محمد مهدی گویا، دوشنبه در نشست کنترل مالاریا در شیراز، افزود:در سال های خیلی دور یک سوم مردم ما به مالاریا مبتلا بودند که در حال حاضر این بیماری به منطقه جنوب شرق کشور ، شامل مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان ، جنوب کرمان و شرق هرمزگان محدود شده است و در بقیه استان های کشور، موارد معدودی از مالاریا از طریق نیش پشه مشاهده شده است.
وی ادامه داد: فعالیت مراکز تشخیص مالاریا به صورت 24 ساعته در مناطق پرخطر کشور از جمله نقاط مرزی که احتمال ورود مبتلایان به این بیماری از سایر کشورها به ایران وجود دارد ، ضروری است.
گویا افزود: فعالیت داوطلبان روستایی در این مناطق در زمینه آموزش به مردم ، از دیگر برنامه هایی است که برای حذف بیماری مالاریا در کشور موثر است.
این مقام اظهار داشت: از مبتلایان به مالاریا در سال 89 بیش از یک هزار و 300 نفر جزو مهاجران کشورهای همسایه بوده اند.
وی اضافه کرد: ما برای حذف مالاریا به همکاری نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مربوطه در مناطق مرزی نیاز داریم.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در استان فارس کانون های کوچکی از انتقال مالاریا در مناطقی مانند فسا و جهرم وجود داشته است که هم اینک به حداقل رسیده و در حال حذف است.
وی اظهار داشت : حذف مالاریا یک هدف دست یافتنی است که در مرحله اول نیاز به تفکر جدید دارد.
او بیان کرد: زمانی می توانیم بگوییم مالاریا حذف شده است که در کشور حتی یک مورد انتقال محلی مالاریا از طریق نیش پشه وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه جزو کشورهای در حال حذف مالاریا است ، گفت : آموزش عمومی در زمینه نشانه های مالاریا و شیوه مراجعه و درمان و تشخیص زودهنگام بیماری به ویژه در مناطقی که انتقال محلی داریم از جمله فعالیت ها برای حذف مالاریا در کشور است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: شرایط به گونه ای فراهم شده که امکان تشخیص مالاریا با آزمایش خون حتی در دورافتاده ترین روستاها نیز میسر گردیده است.
وی گفت : برنامه دیگر در زمینه مهمترین اقدامات برای حذف مالاریا کنترل ناقل بیماری است و اینکه ما چطور بتوانیم از ارتباط پشه با انسان جلوگیری کنیم و یا به محل زایش و تکثیر پشه ها دسترسی پیدا نماییم و آنها را با اقدامات کنترلی لازم مهار کنیم.
دکتر گویا افزود : درمان بموقع و سریع بیمار مبتلا به مالاریا نیز از اقدامات مهم انجام شده در حذف این بیماری است زیرا در صورت درمان دیرهنگام یا ناقص و پی گیری نشدن پس از درمان ، احتمال بازگشت بیماری وجود دارد.
دراین نشست عنوان شد : حدود نیمی از مردم دنیا در معرض ابتلا به مالاریا هستند و در سالهای اخیر سالانه حدود یک میلیون نفر به دلیل مالاریا فوت می کنند.
مالاریا که عامل آن پشه آنوفل است هر 45 ثانیه موجب مرگ یک کودک در دنیا می شود. ک/2 677 /675 /679 شماره 162 ساعت 16:56 تمام