تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
اختصاصی/سرپرست شیلات ایران هفت ونیم تن خاویار از دریای خزر استحصال شد ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/10 اقتصاد.شیلات.میگو.هرمزگان بندرعباس ـ سرپرست شیلات ایران گفت:هفت ونیم تن خاویار و 92تن گوشت ماهیان خاویاری سال گذشته از دریای خزر استحصال شد.
سید امین الله تقوی مطلق سه شنبه شب در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، میزان برداشت ماهی کیلکا در سال گذشته را نیز حدود 27هزار تن اعلام کرد وافزود: این میزان بطور تقریبی باید معادل یک چهارم ذخایر این گونه باشد وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه صنعت پرورش میگو طی سال های گذشته با چالش های مختلفی روبرو بوده اظهار داشت: در حال حاضر با رفع مشکلاتی مانند بیماری لکه سفید و افزایش ضریب رشد،تنها تهدید جدی این صنعت ،بدهی پرورش دهندگان به سیستم بانکی وتامین سرمایه و نقدینگی فعالان این بخش با استفاده از تسهیلات بانکی است.
وی یاد آور شد:پرورش دهندگان میگو در سالهای گذشته به دلایل متعدد نتوانستند اقساط بدهی خود را به بانک ها پرداخت کنند و به همین دلیل با سود انباشته روبرو شده اند و بانک نیز برای پرداخت تسهیلات جدید به آنها با محدودیت هایی روبروست.
وی ادامه داد:به دنبال پیگیری ها و تعاملات بین بانک کشاورزی و سازمان شیلات ایران راهکارهای جدیدی برای رفع موانع موجود اندیشیده شده است.
تقوی مطلق پرداخت تسهیلات با سود 11درصد به عنوان سرمایه در گردش به تامین کنندگان نهاده های مورد نیاز پرورش دهندگان میگو را از جمله جدید ترین راهکارهای تصویب شده دانست.
سرپرست شیلات ایران اضافه کرد:همچنین تولیدکنندگان خوراک میگو در کارگاهها و واحدهای نیمه صنعتی نیز به دلیل نداشتن پروانه بهره برداری برای دریافت تسهیلات با مشکل روبرو بودند که اقدامات لازم جهت صدور سریع پروانه بهره برداری برای این گونه واحدها به عمل آمده است.
به گفته این مسوول همچنین با همکاری و تعامل بانک کشاورزی مقرر شد تا پرورش دهندگان میگو که به این بانک بدهکار هستند پس از مراجعه به شعبه ای که تسهیلات دریافت کرده اند بتوانند با استفاده از امتیازات و مشوق های پیش بینی شده نسبت به تقسط مجدد بدهی خود و حتی دریافت تسهیلات جدید اقدام کنند.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو افزایش 120تنی تولید میگو در مزارع پرورش در چهار استان هرمزگان ،بوشهر ،سیستان و بلوچستان و خوزستان را از دستاوردها و توفیق مهم سال گذشته دانست.
تقوی مطلق اقتصادی تر شدن تولید از راه افزایش راندمان و ضریب رشد و تولید دوبار در سال در مزارع و همچنین رفع برخی موانع فنی مانند بیماری لکه سفید و جایگزین شدن گونه وانامی به عنوان گونه مقاوم و اقتصادی تر را از دیگر موفقیت های به دست آمده اعلام کرد.ک/3 7192/668 .
شماره 207 ساعت 23:06 تمام