دود سیگار حاوی 40 نوع ترکیب سرطان زاست ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/22 علمی آموزشی.اعتیاد.سیگار اصفهان- یک کارشناس ترک اعتیاد با بیان اینکه در دود سیگار بیش از 40 نوع ترکیب سرطان زا وجود دارد،گفت:خطر بروز سرطان در سیگاریها بیش از دیگران است و این افراد حداقل 15سال زودتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر سرطان قرار می گیرند.
دکتر ' امیر مجد' روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نیکوتین موجود در دود سیگار و تنباکو به سرعت جذب جریان خون می شود و ظرف سه ثانیه به مغز می رسد و روی سلولهای عصبی اثر می گذارد.
به گفته وی،شواهد حاکی از آن است که سرطان مثانه 50درصد در مردان و بیش از 30 درصد در زنان با استعمال دخانیات ارتباط دارد و سرطان کلیه نیز در افراد سیگاری شایع تر است .
این کارشناس ترک اعتیاد اظهار داشت:خطر پیدایش سرطان سینه در زنان سیگاری و حتی در زنانی که در معرض دود سیگار اطرافیان هستند بویژه در مکانهای سربسته، بیش از سایر زنان است.
وی همچنین گفت:خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان ریه در افراد غیر سیگاری که در معرض دود سیگار اطرافیان خود هستند، 25 درصد بیشتر از دیگران است.
وی افراد را از نظر گرایش به مصرف سیگار به شش گروه تقسیم کرد و گفت:در عین حال بیشتر این افراد ترکیبی از چند علت را برای گرایش به سیگار دارند و تنها در یک گروه قرار نمی گیرند.
به گفته وی، برخی افراد از روی عادت این کار را انجام می دهند که در گروه 'عادتی ' قرار می گیرند، برخی دیگر تنها دلیل کشیدن سیگار را لذت ناشی از آن ذکر می کنند که این دسته از افراد در گروه 'لذت جو' قرار می گیرند.
دکتر مجد افزود:افرادی برای کاهش استرس و مسلط شدن بر اوضاع زندگی خود به سیگار پناه می برند و برخی دیگر نیز جزء سیگاری های قهار بشمار می آیند که به نیکوتین اعتیاد دارند یعنی هر روز بیش از 10 نخ سیگار می کشند.
به گفته وی، این افراد صبح چشمهایشان را با روشن کردن سیگار باز می کنند و شبها که غلظت نیکوتین در خون آنها کم می شود حتی از خواب بیدار شده و سیگار می کشند که در گروه 'اعتیاد به نیکوتین ' قرار می گیرند.
این کارشناس ترک اعتیاد خاطر نشان کرد: برخی دیگر نیز از لمس سیگار بین انگشتان خود یا روی لبها و لمس دود با حفره دهان و بینی ارضا می شوند که در گروه 'لمسی ' جای می گیرند و گروه ششم کسانی هستند که عاشق سیگارند و می گویند بدون سیگار زندگی شان بی معناست.
وی درباره شیوه ترک سیگار در بین اشخاص سیگاری افزود: افرادی که در یک گروه خاص قرار نمی گیرند اغلب در ترک موفق ترند چون وابستگی و مکانیسم روانشناختی سیگاری شدنشان، معطوف به مورد خاصی نیست.
این کارشناس اعتیاد در پاسخ به این سوال که آیا انواع سیگارهای فلیتردار، لایت، نازک یا کوتاه در کاهش مصرف در افراد سیگاری موثر است ، گفت: در واقع استفاده از این نوع سیگارها نه تنها تاثیری در میزان نیکوتینی که باید به فرد برسد تا او را راضی کند، ندارد بلکه آنها تعداد نخ بیشتری سیگار مصرف کرده و پک های عمیق تری به سیگار می زنند.
وی بابیان اینکه کسانی که مدعی اند سیگارهای لایت ضررشان کمتر است، گفت: این سیگارها استاندارد نیست و میزان مواد زایدشان هم نسبت به سیگارهای دیگر کم نیست و فقط ممکن است مقدار نیکوتین آن کمتر باشد.
مجد متذکر شد:آمارها نشان می دهد ابتلا به بعضی از بیماریها مانند سرطان های دهان و حنجره در اثر مصرف سیگارهای لایت و سبک بدلیل پک های عمیق تر و تعداد بالای نخهای مصرفی، بیشتر اتفاق می افتد.
آمارهای جهانی نشان می دهد در حدود یک میلیارد و 300 میلیون نفر در دنیا سیگار می کشند و جمعیت افراد سیگاری همچنان رو به افزایش بوده و سن مصرف مواد دخانی نیز در حال کاهش است.
7149/1042 شماره 034 ساعت 10:26 تمام
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱