نماینده محلات و دلیجان: عزم ملی لازمه اجرای سند جامع علمی کشور است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/23 علمی آموزشی.سند جامع علمی.نماینده مجلس خمین- نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: عزم ملی لازمه اجرای سند جامع علمی کشور است .
حجت الاسلام علیرضا سلیمی روز دوشنبه در گفت و شنود با خبرنگار ایرنا بیان داشت: این سند چشم انداز نوینی در مقابل حرکت های علمی کشور قرار داده است.
وی اظهار داشت: اگر اصول و مبانی این سند صرفا در حد ابلاغیه باقی بماند نمی توانیم شاهد تحول چشمگیری در حوزه علمی برای رسیدن به چشم انداز افق 1404 باشیم.
وی گفت: هماهنگی و هم افزایی مسوولان ادارات مختلف در این راستا ضروری است و باید از هرگونه نگرش بخشی و جزیره ای خود داری کنیم چراکه با این نگرش توان تحقق اهداف سند را نخواهیم داشت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: بیان یک سری آرمانها و برنامه ها برای تحقق سند جامع علمی کشور نیازمند تهیه آئین نامه و بخشنامه ها برای مفاد مختلف آن است که می تواند به سند قابلیت اجرایی بدهد.
سلیمی بیان داشت: باید از ظرفیت و توانمندی دانشگاهها و مراکز علمی ، اساتید ، دانشجویان ، حوزه علمیه و آموزش و پرورش به عنوان دستگاهها و نیروهای نقش آفرین برای تحقق اهداف این سند استفاده شود.
وی، در مورد اقدامات کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه ، گفت: این کمیسیون از بخش های مرتبط در این زمینه گزارشگیری می کند و گروه های کارشناسی آخرین گزارش های ارسالی را مورد بررسی قرار می دهند.
سلیمی ،اضافه کرد: سند جامع علمی کشور پس از سال ها کار کارشناسی و برگزاری جلسات متعدد در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و به تایید رهبر معظم انقلاب نیز رسیده است.
وی اظهار داشت: این سند نباید به صورت یک متن نوشته شده بر روی کاغذ باقی بماند بلکه باید با اهتمام ویژه دستگاه های مختلف ، برای پیشبرد اهداف نظام، هرچه زودتر جنبه عملیاتی و اجرایی پیدا کند.
سلیمی با بیان اینکه نقشه جامع علمی کشور اسفند ماه سال گذشته پس از سه سال کار کارشناسی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رهبر معظم انقلاب رسیده است افزود: رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز این نقشه را امضا و 19 اردیبهشت ماه جاری به دستگاه ها ابلاغ کرده است.
وی گفت:پس از ابلاغ این نقشه راه، دستگاه و نهادهای مربوط موظف هستند برنامه های خود را بر اساس مفاد این نقشه تنظیم و اجرایی کنند.
وی ادامه داد: به منظور اجرایی شدن مفاد این نقشه و نظارت بر عملکرد دستگاه ها ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور متشکل از 14 عضو تشکیل شده است.
نماینده محلات و دلیجان بیان داشت: براساس اهداف سند چشم انداز 20 ساله، جمهوری اسلامی ایران باید تا سال 1404 به رتبه اول علمی منطقه دست یابد.
سلیمی گفت: نقشه جامع علمی کشور از جمله اسناد بالادستی توسعه کشور است که به منظور دستیابی به اهداف سند چشم انداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری، تهیه شده تا مسیر حرکت و چگونگی پیمودن راه را تدوین و ترسیم کند و نحوه مشارکت هر یک از ارکان اجرایی کشور را در تحقق آن روشن سازد.
نماینده محلات و دلیجان بیان داشت: تدوین نقشه جامع علمی کشور از سال 1385 با مسوولیت شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده بود.
وی خاطر نشان کرد: این نقشه در واقع، شامل مجموعه ای جامع، هماهنگ و پویا از مبانی، اهداف، سیاستها، ساختارها و الزامات برنامه ریزی تحول راهبردی علم، فناوری و نوآوری مبتنی بر ارزش های اسلامی و آینده نگر است که برای دستیابی به اهداف چشم انداز بیست ساله تنظیم شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: در این سند تلاش شده به مبانی ارزشی و بومی کشور، تجربیات گذشته ،نظریه ها و نمونه های علمی و تجارب عملی تکیه شود.
وی ادامه داد: این نقشه حاصل برنامه ریزی و مشارکت کمیته های کارشناسی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که با انجام پژوهش های گوناگون و مشارکت جمع زیادی از صاحبنظران و اندیشمندان عرصه علم و فناوری کشور اعم از دست اندرکاران سیاستگذاری و مدیریت کلان نظام علمی کشور، مدیران، استادان و پژوهشگران دانشگاهها، پژوهشگاه ها، قطبها و انجمنهای علمی، کارشناسان آموزش و پرورش، صاحبنظران حوزه علمیه قم و مدیران و مسوولان علم و فناوری از دستگاه ها و بخشهای اجرایی کشور تهیه و تدوین شده است.
وی بیان کرد: نقشه جامع علمی کشور به ارزش های بنیادین نقشه و ویژگی های اصولی الگوی نظام علمی، فناوری و نوآوری کشور، ترسیم وضع مطلوب علم و فناوری، چشم انداز علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 و اهداف کلان و بخشی نظام علم، فناوری و نوآوری کشور پرداخته است.
وی ، اهداف، اولویت بندی و رویکرد پشتیبانی از اولویت ها ، ارائه راهبردها و اقدامات ملی توسعه علم و فناوری و راهبردهای کلان این توسعه را از دیگر فصل های نقشه جامع علمی کشور عنوان کرد.
سلیمی گفت: نهادینه شدن علم، فناوری و نوآوری نیز در نقشه جامع علمی کشور ارائه شده و مباحثی مانند تقسیم کار ملی در حوزه علم و فناوری و نظام اجرا، نظارت، ارزیابی و به روز رسانی در آن مطرح شده است.
8122/1744/559 /557 شماره 084 ساعت 13:21 تمام