احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون موجب افزایش تبادلات علمی با سایر کشورها می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/03/29 اقتصاد.داخلی.کلکسیون جهانی زیتون زنجان - مجری طرح توسعه باغات زیتون کشور و مدیرکل دفتر زیتون وزارت جهاد کشاورزی، به راه اندازی سومین کلکسیون جهانی زیتون در شهرستان طارم اشاره کرد و گفت: احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون موجب افزایش تبادلات علمی با سایر کشورها می شود.
به گزارش ایرنا، جهانگیر عرب شامگاه شنبه در جریان دیدار نمایندگان FAO با استاندار زنجان، زیتون را تنها گیاهی دانست که تعداد کروموزوم های آن با انسان برابر است و افزود: وجود فواید و ساختار بسیار مناسب و سازگار با انسان زیتون را به میوه ای با ارزش در سطح جهان تبدیل کرده است.
وی، به توسعه باغات زیتون طی 15 سال گذشته اشاره کرد وگفت: با توجه به اهمیت این میوه در سبد غذایی طی 15 سال گذشته، سطح باغات زیتون به 130 هزار هکتار در سطح کشور رسیده است.
عرب، توسعه باغات زیتون را موجب عضویت ایران در سازمان جهانی زیتون FAO در سال 2004 دانست و اظهار کرد: عضویت در این سازمان منافع و مزایای زیتون ایران را در سطح جهان معرفی کرده، زمینه دسترسی به دانش روز در این زمینه را در اختیار پژوهشگران ایرانی قرار داده و در نهایت منجر به افزایش پژوهش و تحقیقات شده است.
مجری طرح توسعه باغات زیتون کشور، راه اندازی سومین کلکسیون جهانی زیتون در ایران را اتفاقی بزرگ و با ارزش برای بخش کشاورزی و باغبانی دانست و گفت: اولین اثر احداث این کلکسیون در ایران ، رسوب علم و دانش در کشور، افزایش تبادلات علمی با پژوهشگاه های جهانی و افزایش سفرهای علمی برای استفاده از یافته های پژوهشی دانشمندان ایرانی و در نهایت معرفی ظرفیت های بالای بخش کشاورزی و تحقیقاتی نظام اسلامی در سطح جهانی است.
مدیر کل دفتر زیتون وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه اولین و دومین کلکسیون های جهانی زیتون به ترتیب در اسپانیا و مراکش قرار دارند، خاطرنشان کرد: 10 درصد از باغات زیتون جهان در ایتالیا قرار دارد و اقدامات پژوهشی بسیاری نیز در دو کلکسیون راه اندازی شده در زمینه توسعه باغات و افزایش کیفیت و کمیت این محصول صورت گرفته است.
وی، به انتخاب ایران از میان 43 کشور متقاضی احداث سومین کلکسیون جهانی زیتون اشاره کرد و افزود: نگاه مسئولان کشور و استان زنجان برای احداث این کلکسیون با توجه به ظرفیت های موجود در شهرستان طارم بسیار مثبت است و می توان با احداث آن ارتباطات علمی، پژوهشی و اقتصادی بین المللی در زمینه زیتون را افزایش داد.
به گفته عرب، ایران دارای پتانسیل بالایی برای راه اندازی این کلکسیون و زنجان به جهت دارا بودن دانش بومی و علاقه وافر مردم به این محصول و ظرفیت مناسب خاک منطقه نقش مهمی در جذب و کسب نظر مثبت نمایندگان FAO دارد.
مسوول بخش تحقیات باغبانی موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال کشور، نیز در این جلسه، به راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی زیتون در مناطق کشت این محصول در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: زیتون از محصولاتی است که چهار ایستگاه تحقیقاتی در مناطق طارم، کازرون، سرپل ذهاب و گلستان دارد.
داراب حسنی زیتون را دارای ژئوپلاست های ارزشمند بسیاری دانست و اظهار کرد : تحقیقات و مطالعات لازم در زمینه کاشت انواع گونه های زیتون در منطقه صورت گرفته و تا زمان حاضر 200 رقم زیتون در منطقه طارم در مجموعه ای جمع آوری شده است.
وی، ایستگاه های تحقیقاتی پشتیبان سومین کلکسیون جهانی زیتون را کازرون استان فارس دانست و گفت: برای این منظور دو ایستگاه مطالعاتی اصلی در این شهرستان احداث شده و مسوولیت پشتیبانی بذر و نهال زیتون این کلکسیون را بر عهده خواهد داشت.
7319/522/ 1645 شماره 038 ساعت 10:27 تمام