تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱
آثار توسعه پرشتاب در آذربایجان غربی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/06 اقتصاد.داخلی.توسعه.سرمایه گذاری ارومیه - استان آذربایجان غربی پس از سپری کردن دوره محرومیت سال های اولیه انقلاب هم اکنون با شتاب فزاینده ای به سوی توسعه پیش رفته و آثار توسعه در جای جای این استان دیده می شود.
اجرای دهها سد بزرگ مخرنی و سدهای زود بازده، توسعه راه های ارتباطی، آغاز بکار فاز نخست راه آهن مراغه -ارومیه، اسفالت و بهسازی هزاران کیلومتر راه روستایی، توسعه بازرگانی و افزایش پایانه های مرزی با کشور های همسایه، افزایش واحدهای آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، فراگیری بهداشت و درمان و افزایش روز افزون تخت های بیمارستانی و پوشش تحصیلی مناسب و افزایش نرخ با سوادی از 30 درصد در سال های اولیه انقلاب به بیش از 90 درصد در زمان حاضر نشانگر توسعه ای پرشتاب و متوازن در آذربایجان غربی است.
در بخش اقتصادی نیز این استان نوانسته است در 10 سال گذشته از رده های پایین صنعتی در ردیف 10 استان برتر کشور قرار گرفته و در بخش تقاضای سرمایه گذاری در ردیف استان های نخست جای گرفته است.
در زمان حاضر افزون بر دو هزارو 700 واحد صنعتی و بیش از 340 واحد معدنی با بیش از 60 هزار اشتغال در استان فعال است و افزون بر سه هزار واحد نیز در مرحله جواز تاسیس، ساخت و ساز و و مرحله بهره برداری هستند که که با شروع بکار این واحدها برای 90 هزار نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.
در بخش کشاورزی در استان آذربایجان غربی در سال های اولیه انقلاب سالانه نزدیک به یک میلیون تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید می شد که در زمان حاضر از مرز 5/5 میلیون تن فراتر رفته است.
اتحاد و همدلی مردم و مسوولین، برقرار امنیت پایدار در استان علاوه بر آنکه سرمایه گذاری در استان را شتاب بخشیده است، منجر به توزیع متوازن سرمایه گذاری های دولتی و بخش خصوصی در استان شده به طوریکه هم اکنون کلیه شهرستان های استان از سردشت در جنوب تا ماکو در شمال دارای شهرک صنعتی هستند.
استقبال پرشور مردم از مدیران عالی استان در سفر به شهرستان ها و روستاها و مشارکت آنان در احداث و نگهداری از طرحهای عمرانی و اموال عمومی نشانگر رشد و بلوغ اجتماعی و سیاسی مردم در این استان است.
استاندار آذربایجان غربی در سفرهای شهرستانی اخیر از چهار شهرستان، چایپاه، خوی، سلماس در شمال و بوکان در جنوب آذربایجان غربی بازدید کرد که شور و اشتیاق مردم برای همدلی و همراهی با مسوولین از نکات قابل توجه این بازدیدها بود.
استانداری آذربایجان غربی در این سفرها شش واحد تولیدی خدماتی افتتاح و از دهها طرح عمرانی، صنعتی و خدماتی نیز بازدید کرد.
دو واحد از از طرحهایی که مورد بهره برداری قرار گرفت در شهرستان خوی بود که شامل کارخانه تصفیه نمک و گشتارگاه صنعتی بود که طرح نخست با 92 میلیارد ریال سرمایه گذاری زمینه اشتغال برای 90 نفر را فراهم آورده است.
کشتارگاه صنعتی خوی نیز در هفت هزار متر مربع زیر بنا با 70 میلیارد ریال سرمایه گذاری ظرفیت کشتار روزانه 50 دام بزرگ و 500 دام کوچک را دارد.
دو واحد دیگر نیز در شهرستان سلماس به بهره برداری رسید که یکی واحد تولیدی مربا و مارمالاد با ظرفیت دو هزار و 500 تن در سال و دیگری جایگاه سی ان جی بود که برای طرح اول 160 میلیارد ریال با مشارکت ایران و ترکیه سرمایه گذاری شده و طرح دوم نیز با 10 میلیارد ریال احداث و تکمیل شده است.
پل ملالر بر روی رودخانه سیمینه، و گاز رسانی به شهرک صنعتی بوکان دو طرح مهم دیگری بود با حضور گسترده مردم بوکان افتتاح و به بهره برداری رسید.
پل ملالر با 110 متر طول بزرگترین پل رودخانه ای آذربایجان غربی است که با 18 میلیارد ریال اعتبار ساخته شده و ارتباط جاده ای 12 روستا را با بوکان برقرار می کند.
بازدید از بزرگترین سد قوسی کشور در شهرستان چایپاره واحد فولاد و شمش آهن قره ضیاالدین و کارخانه سیمان بوکان از برنامه های سفر استاندار غربی به چهار شهر یاد شده بود.
در این دیدارها اعلام شد بزرگترین سد قوسی کشور بر روی آغ چای ساخته شده که برای احداث آن تا کنون یکهزارو 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است واحد فولاد قره ضیاالدین نیز در 5/9 هکتار زمین ساخته می شود که بدلیل پاره ای از مشکلات راکد شده بود که با تخصیص 80 میلیارد ریال اعتبار عملیات اجرایی شتاب گرفته است.
کارخانه سیمان بوکان نیز از جمله طرحهای بزرگ و اقتصادی آذربایجان غربی است ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن سیمان را دارد.
عملیات اجرایی این واحد در مراحل پایانی است که به زودی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
با بهره برداری از این کارخانه و فاز دوم کارخانه سیمان ارومیه تولیدی سیمان در آذربایجان غربی از چهار میلیون تن فراتر خواهد رفت.
583/1645 شماره 053 ساعت 12:14 تمام