سالانه سه اثر در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری کشور ثبت جهانی می شود ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/09 ارتباطات.داخلی.میراث فرهنگی تبریز- رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: در دولت نهم و دهم سالانه سه اثر در این حوزه به ثبت جهانی می رسد.
به گزارش ایرنا، روح الله احمد زاده کرمانی روز یکشنبه در مراسم جشن ثبت جهانی بازار تبریز افزود: در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی در دولت های نهم و دهم اتفاقات مهمی رخ داده که در طول تاریخ بی نظیر بوده است.
وی اظهار داشت: در حوزه گردشگری به رغم تبلیغات منفی علیه ایران ، تعداد گردشگران خارجی در ایران افزایش یافته به طوری که علاقه گردشگران برای حضور در کشور ما 300 درصد رشد داشته که نشان از موفقیت دیپلماسی فرهنگی دولت است.
وی ادامه داد: در حوزه گردشگری داخلی نیز در نوروز امسال بیش از 140 میلیون سفر در کشور تجربه شد که نشان از رفاه اجتماعی مردم دارد.
احمدزاده کرمانی با اشاره به اینکه در حوزه صنایع دستی در سال گذشته 40 میلیون دلار صادرات داشته ایم ،گفت: تا سال 84 تنها شش اثر در حوزه صنایع دستی به ثبت جهانی رسیده بود ولی امروز این تعداد به 120 اثر افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: حوزه میراث فرهنگی نیز تا سال 84 ، سه هزار و 600 اثر ثبت ملی شده بود که بعد از دولت نهم تاکنون این رقم به 26 هزار اثر رسیده است وی اظهار داشت: در حوزه میراث معنوی هیچ اثری ثبت جهانی نشده بود در حالی که فعالیت های زیادی در این حوزه به انجام رسیده و آثاری از جمله عزاداری سیدالشهدا و آیین پهلوانی به ثبت رسیده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: در حوزه میراث ملموس، هفت اثر تا سال 84 ثبت جهانی شده بود که در طول دولت احمدی نژاد 16 اثر نیز به آن اضافه شد.
وی با اشاره به ثبت جهانی بازار تبریز گفت: بر اساس ارزیابی های ما عرصه تاریخی این بازار 490 هکتار می باشد که با تیمچه ها، راسته ها، سراها ، بازارها و مساجد منحصر به فرد؟ متنوعترین بازار جهان محسوب می شود.
وی تاکید کرد: مردم تبریز حافظه تاریخی ملت ایران هستند و بیداری و آگاهی اجتماعی در تارک مردم آذربایجان نقش بسته و از مشروطه تا انقلاب اسلامی این بیداری را تجربه کرده است.
7237/245/ 1645 شماره 079 ساعت 12:48 تمام
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱