پاکسازی سواحل دریا از زباله بهتر از گذشته ولی همچنان نامطلوب ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/26 اجتماعی.پاکسازی.سواحل.مازندران نوشهر - شماری از اهالی و گردشگران غرب مازندران با اشاره به پراکندگی زباله در سواحل این استان می گویند که پاکسازی سواحل در مقایسه با گذشته بهتر شده ولی این معضل همچنان چهره زشتی به سواحل مازندرانی دریای خزر بخشیده است.
سالانه بیش از 15 میلیون مسافر و گردشگر داخلی و خارجی وارد مازندران می شوند که طبق آمار موجود بیش از 80 درصد آنان برای استفاده از دریا، این استان سرسبز را انتخاب می کنند.
در سواحل 338 کیلومتری استان مازندران بیش از 160 طرح سالم سازی دریا فعال است که شمار زیادی از مسافران به دلیل پاسخگو نبودن این طرحها از مناطق خارج از طرح دریا استفاده می کنند.
با این وجود ساحلی امن و بهداشتی که در آن امکانات اولیه اقامت چند روزه فراهم باشد، محیطی دلپذیر برای مسافران فراهم می کند و این راهبرد نیز به تاکید گردشگران باید در برنامه ریزی نهادهای مربوط شهرهای ساحلی مازندران لحاظ شود.
'سعید رضایی ' که به همراه سه تن از دوستانش از کرج به غرب مازندران آمده است به خبرنگار ایرنا گفت: سواحل زیبای مازندران به لحاظ بهداشت محیط از سوی نهادهای مربوط باید جدی گرفته شود.
وی با اشاره به پراکندگی زباله در سواحل افزود: نهادهای مربوط باید در پاکسازی سواحل ، ضمن نصب سطل آشغال در فواصل معین، نظارت مستمر داشته باشند.
وی با بیان این که زباله چهره زشتی به طبیعت زیبای دریا می دهد، یادآور شد : همه باید در حفظ بهداشت محیط اعم از عرصه های جنگلی، کوهستانی و سواحل دریا بکوشیم.
مسافری دیگر که خود را مهران صمدی اهل مشهد معرفی کرد، به خبرنگار ایرنا گفت : با خانواده ام دو روز در سواحل چالوس از دریا استفاده کردیم که در این مدت برای نظافت ساحل کسی را ندیدم که آشغال های پراکنده موجود را جمع آوری کند.
وی معتقد است برای پاکسازی سواحل از زباله ابتدا ضمن ارایه امکانات لازم و نظارت مسوولان امر باید فرهنگ سازی شود تا مسافران هم محیط سواحل را همچون خانه خود ببینند.
وی ارایه خدمات و امکانات طرحهای سالم سازی دریا نظیر دوش آب جهت استحمام شناگران و سرویس های بهداشتی در سواحل دریای مازندران را با توجه به انبوه مسافران ، کافی ندانست.
این گردشگر در پاسخ به این سوال که وضع ساحل دیگر شهرهای ساحلی مازندران را چگونه دیده است، گفت: ما ساحل بابلسر و فریدونکنار را گشتیم ولی به طور نسبی ساحل فریدونکنار از نظر امکانات بهتر بود اما از نظر بهداشتی فرقی با شهرهای غرب مازندران نداشت.
'سید ابوطالب حسینی ' مسافری از شیراز، وضعیت ساحل مازندران را به طور کلی خوب دانست و گفت: در هر بخشی اگر نظارت جدی و همه جانبه نباشد مشکلات بوجود می آید.
وی افزود : مشکل پراکندگی زباله کم و بیش در همه جای سواحل این استان دیده می شود که در سواحل برخی شهرها بسیار زننده است.
حسینی تاکید کرد : در برخی طرحهای سالم سازی دریا به مقوله بهداشت سواحل توجه نمی شود که نارضایتی مسافران را در پی دارد.
وی با بیان اینکه مردم برای تفریح و تفرج به مسافرت می روند، یادآور شد: در مبحث گردشگری، وظیفه نهادهای متولی شهرهای شمال بویژه شهرهای ساحلی به خاطر پذیرای انبوه مسافران، بسیار سنگین و حساس است.
وی اظهارداشت: یکی از لذت بخش ترین کارها برای دوستداران طبیعت این است که از مواهب آن هر چه بیشتر استفاده کنند و در عین حال هر چه کمتر به طبیعت آسیب برسانند.
وی ادامه داد: گردش در محیط طبیعی ساحل که بدون به هم خوردن ساختار کلی آن، دارای امکانات مناسب باشد، آدمی را به اصل خود برمی گرداند و او را جزیی همگون از محیط زیست زمین قرار می دهد و در عین حال موجب تمدد اعصاب و شادابی روحی می شود.
'محمد رحیمی ' 50 ساله اهل کرمان گفت: محیط برخی سواحل استان مازندران کثیف است، وجود آشغال در گوشه و کنار سواحل زیبنده مازندران زیبا نیست.
وی به عنوان مثال به پراکندگی زباله در سواحل شهرستان نور اشاره کرد.
وی افزود: برایند مشاهداتم از سواحل مازندران این است که مسوولان امر به طورکلی در بحث بهداشت محیط سواحل بویژه سواحل خارج از طرح دریا، دقت و نظارت کافی ندارند.
وی معتقد است هرچه امکانات رفاهی و بهداشتی سواحل بهتر و بیشتر باشد به طور قطع ماندگاری مسافر در آن منطقه بیشتر خواهد بود.
وی افزود: مسوولان شهرهای ساحلی باید در همه جوانب اعم از نظافت ساحل، گرانی انواع کالاها و عبور و مرور خودروها و ... نظارت داشته باشند تا مسافران با خاطره خوشی از آن شهر به دیارشان بروند.
سارا دلاوری خانم فرهنگی اهل بجنورد در سواحل سی سنگان نوشهر در گفت وگو با ایرنا بر جمع آوری مستمر زباله ها از سواحل شهر رویان تاکید کرد و گفت : سواحل مازندران فقط طرح سالم سازی دریا نیست زیرا غالب مسافران از سواحل غیر طرح دریا استفاده می کنند.
وی اظهار داشت: برای پاکسازی سواحل از زباله ها باید از گروههای مردم نهاد استفاده کرد و هر از گاهی شهرداریها با مشارکت مسافران طرح جمع آوری زباله را بویژه در فصل گردشگری اجرا کند.
هادی منصورکیا رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تنکابن گفت: به رغم پاکسازی مستمر، زباله همچنان سواحل این شهرستان را فراگرفته است.
وی در گفت وگو با ایرنا افزود: شهرداران شهرهای حاشیه دریای خزر باید در پاکسازی سواحل از زباله توجه بیشتری داشته باشند.
وی خواستار نصب سطل زباله در سواحل ازسوی شهرداریها شد و گفت: گردشگران باید در حفظ محیط زیست بویژه در سواحل دریا نهایت همکاری را داشته باشند.
وی تاکید کرد: دریا متعلق به همه است و سواحل آن برای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی باید همیشه تمیز و عاری از زباله باشد. ک/4 7517/621/503/506 شماره 060 ساعت 11:36 تمام