پژوهشگران دانشگاه سهند روش های نوین ازدیاد برداشت نفت را طراحی کردند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 90/05/27 علمی آموزشی.داخلی.دانشگاه تبریز- رییس مرکز تحقیقات نفت دانشگاه صنعتی سهند گفت: پژوهشگران دانشگاه صنعتی سهند موفق به طراحی و اجرای انواع روش های نوین ازدیاد برداشت نفت شده اند که برخی از آنها در کشور و منطقه برای نخستین بار ارایه شده است علیرضا طباطبایی نژاد روز پنج شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: ساخت دستگاه های Cell PVT (سیستم اندازه گیری همزمان فشار و حجم و دما)، سنجش مقاومت مغزه، انواع مغزه نگهدارها، انواع مختلف انباشتگرها و حمام کنترل دما، طراحی و توسعه نرم افزارهای شبیه سازی مخازن نفتی، طراحی سیستم مطالعات انواع روش های ازدیاد برداشت نفت و ساخت دستگاه مطالعات ازدیاد برداشت نفت با استفاده از امواج میکروویو از مهمترین طرحهایی است که با موفقیت در این مرکز به اتمام رسیده است.
وی افزود : مطالعات آزمایشگاهی فرآیندهای مختلف ازدیاد برداشت نفت شامل تزریق گازهای غیر هیدورکربنی، تزریق متناوب آب و گاز، تزریق امولسیون معکوس، تزریق ژل پلیمر و نانو مواد هوشمند نیز از طرحهای در حال اجرای مرکز می باشد.
طباطبایی نژاد ابراز داشت: مطالعات رسوب آسفالتین در دیواره چاه های نفتی که مانع از استخراج نفت می شود، با روش های مختلف و به دو صورت مدلسازی در سطح و مخزن نیز جزو برنامه های پژوهشی اصلی مرکز است.
وی گفت: ثبت 15 اختراع از ساخت دستگاه های مرکز، چاپ بیش از 80 مقاله علمی معتبر در سطح ملی و بین المللی و تربیت بیش از80 دانش آموخته در مقطع کارشناسی ارشد، از مهمترین موفقیت های مرکز تحقیقات نفت دانشگاه صنعتی سهند به شمار می رود.
مرکز تحقیقات نفت دانشگاه صنعتی سهند فعالیت خود را از سال 1381 با همکاری وزارت نفت و زیر نظر معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی سهند، با هدف ایجاد انسجام در پژوهش های مربوط به صنایع بالادستی نفت و تربیت نیروی متخصص و کارآمد برای صنعت نفت کشور آغاز کرد.
در حال حاضر پژوهشگران این مرکز در زمینه های ازدیاد برداشت نفت، شبیه سازی مخازن نفتی، اندازه گیری و مدلسازی رسوبات نفتی واکس و آسفالتین طرح های مختلفی اجرا می کنند.
7240/245/ 1645 شماره 018 ساعت 10:39 تمام