بانویی از جنس نور .................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 07/07/1390 اجتماعی.حضرت معصومه.قم قم- حضرت معصومه(ع) در روز اول ماه ذیقعده سال 173 هجری قمری، در مدینه النبی چشم به جهان گشود و در سفری به شوق دیدار برادر در سال 201 در شهر قم آرام گرفت.
بانو حضرت فاطمه معصومه(س) دختری از سلاله رسول اکرم و محدثه ای بافضیلت از اهل بیت(ع) در خانه امام هفتم شیعیان حضرت امام موسی بن جعفر (ع) و در آغوش " نجمه" مادری مهربان متولد شد.
او بانویی از جنس نور بود که برادرش امام هشتم شیعیان نام او را معصومه نامید؛طاهره (پاکیزه) ، حمیده (ستوده)؛ رشیده (حد یافته)؛ تقیه (پرهیزگار)؛ رضیه (خشنود از خدا)؛ مرضیه (مورد رضایت خدا)؛ صدیقه (بانوی بسیار راستگو)؛ محدثه و عابده از صفات و القابی است که به این بانوی بزرگوار نسبت داده شده است.
حضرت معصومه(س) را نیز به لقب کریمه اهل بیت(ع) (بخشنده ) می شناسند چراکه این لقب بر اساس رویاى صادقه یکى از بزرگان، از سوى اهل بیت داده شده است.
امامان معصوم قبل از تولد این بانوی گرامی اسلام تولدش را نوید داده بودند، از امام صادق (ع) پیشوای ششم شیعیان نقل است که : " خداوند حرمى دارد که مکه است پیامبر حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است که از هشت درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود؛زنى از فرزندان من در قم از دنیا مى رود که اسمش فاطمه دختر موسى (ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مى شوند .
ایشان همچنین می فرمایند:"آگاه باشید که حرم و حرم فرزندان بعد از من قم است." امام صادق (ع) باز در احادیث دیگری می فرمایند: " کسى که آن حضرت را زیارت کند در حالى که آگاه و متوجه شأن و منزلت او باشد به بهشت مى رود".
حضرت معصومه (س) بر حسب صفات بی شمارش دارای فضایل اخلاقی و علمی بالایی است. او پرورش یافته مکتب اسلام و تربیت شده در خانه امام هفتم بود.
در تاریخ آمده است که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسش هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند.
آن روز امام کاظم (ع) به مسافرت رفته بودند و حضرت معصومه خردسال بود، شیعیان پرسش های خود را به آن بانو دادند .
حضرت معصومه (س)نیز جواب پرسش ها را نوشته و به آنان داد، در راه شیعیان با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شدند، وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود:" پدرش فدایش" حضرت فاطمه معصومه(س) محدثه عالمه و عالمه غیر معلمه بودند؛ ایشان آگاه به علوم اسلام و آل محمد(ص) و دارای تفکر و رشد دینی و عرفانی و از راویان و محدثان دورانش به حساب می آید، بگونه ای که در زیارت نامه معروف و غیر معروف ایشان به این صفات ارزنده بانو پرداخته شده است.
بانو معصومه(س) و امام رضا(ع) سرآمد دیگر فرزندان امام هفتم شیعیان بودند. در این باره شیخ محمد تقی شوشتری در قاموس الرجال در مورد جایگاه بالای ایشان گفته است: در میان فرزندان امام کاظم (ع) با آن همه کثرتشان، بعد از امام رضا(ع) کسی هم شأن حضرت معصومه (س) نیست.
طبق شواهد روایی حضرت معصومه(س) دارای "عصمت از خطا و گناه" بودند، همانا دو تن ازبانوان خاندان رسول مکرم اسلام(ص) شفاعت گستردهاى دارند که همه اهالى محشر را فراگیرد، یکی خاتون محشرحضرت فاطمه زهرا(س) و دیگری بانو فاطمه معصومه(س) است.
در مورد عصمت حضرت معصومه از امام رضا(ع) آمده است: هرکس حضرت معصومه را درقم زیارت کند، همانند کسى است که مرا زیارت کرده باشد و کسى که حضرت فاطمه معصومه را زیارت کند پاداش او بهشت است.
از امام جواد (ع)نیز نقل شده است :که کسى که عمه ام را در قم زیارت کند پاداش او بهشت است .
تاریخ گواهی می دهد : حضرت امام رضا(ع) به دعوت مامون حاکم دورانش در سال 200 هجری از مدینه به خراسان رفت، حضرت معصومه(ع) در سال 201 برای دیدار برادر، از مدینه رهسپار خراسان شد، این بانو وقتی که به ساوه رسید بیمار شد، ایشان پرسیدند: از این مکان تا قم چقدر راه است؟ اصحاب گفتند : ده فرسخ، به خدمتکار دستور داد که به جانب قم رهسپار شوند، به این ترتیب به قم آمد و به منزل موسی بن خزرج بن سعد اشعری که از اصحاب حضرت امام رضا(ع) بود، وارد شد .
ایشان بعد از 17 روز عبادت و حزن دوری برادر در قم به دیار باقی شتافت و بر پیکر مطهرش دو سوار نقاب دار نماز خواندند و او را دفن کردند، آن گاه بیرون آمده و رفتند، و کسی نفهمید که آنها چه کسانی بودند.
حرم حضرت معصومه (س) امروز مرهم قلب هایی است که بریده از دنیای تاریک دلان به مزار تو پناه می آورند و نجوای همصدایی با تو می سرایند و خصلت های خدایی ات را با خواندن زیارت نامه ای مرور کرده و وعده بهشت را پاداش می گیرند. خدایا به ما معرفتی الهی عطا کن که این بانوی شفیعه روز جزا را آنگونه که شایسته است شناخته و از وجود و دریای فضل ایشان بهره مند شویم . ک/4 /7406/ 7409/ 550/
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۰۱