کارشناس بهزیستی: پیشگیری از اعتیاد باید از مدارس آغاز شود ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/02/01 اجتماعی.اعتیاد.پیشگیری.بهزیستی بندرانزلی - کارشناس دفتر امور اعتیاد معاونت امور پیشگیری سازمان بهزیستی گیلان گفت: با توجه به پایین آمدن سن اعتیاد و درمعرض خطر بودن نوجوانان و جوانان، باید در زمینه پیشگیری از بروز خطر برای این گروه سنی ، فعالیتهای جدی تری صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، امیر رحیمیان روز چهارشنبه در کارگاه پیشگیری از اعتیاد در انزلی افزود: هم اکنون 14 میلیون نفر از جمعیت کشور را دانش آموزان تشکیل می دهند که بشدت مستعد ابتلا به بیماری اعتیاد می باشند، لذا پیشگیری همه جانبه در این سطح برای تمام ارگانها و کارشناسان الزامی است.
وی خاطرنشان کرد: براساس شواهد، برنامه های مدرسه مدار، قوی ترین و موفق ترین برنامه های پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر است.
این کارشناس، مهمترین استراتژی های پیشگیری را آگاه سازی، پر کردن اوقات فراغت، مشاوره و مداخله در بحران و ارتقای فرهنگی مذهبی عنوان کرد.
رحیمیان، آموزش مهارتهای زندگی برای دانش آموزان و همچنین خانواده ها را در پیشگیری از اعتیاد بسیار موثر خواند.
وی گفت: نوجوانان و جوانان ما باید مقاومت درمقابل فشار همسالان و نه گفتن به افرادی که آنان را به مصرف سیگار و سایر مواد مخدر ترغیب می کنند، یاد بگیرند.
این کارشناس ادامه داد: جوانان ما روش تفریح سالم را نمی دانند و برخی به مصرف سیگار و دیگر مواد مخدر در جمع های دوستانه به عنوان یک تفریح می نگرند.
وی خاطرنشان کرد: خانواده ها باید وقت بیشتری را برای فرزندان خود گذاشته و برای آنها زمینه تفریحات سالم را مهیا کنند.
این کارشناس افزود: اکنون طرحهای اجتماع محور در مدارس در مقاطع مختلف توسط آموزش و پرورش استان درحال اجراست.
وی، مدارس را بهترین مامن برای دانش آموزان دانست و گفت: اگر در تعطیلات تابستان، درهای مدارس به روی دانش آموزان باز باشد، آنان به جای سرگردانی در کوچه و خیابان و محلهای پرخطر، به مدرسه به عنوان محلی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت پناه می برند.
این کارشناس افزود: برخی مخالف برنامه های پیشگیری از مصرف مواد در مدرسه هستند ، درحالی که این امر اکنون یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی، بر اهمیت نقش رسانه ها و انتشار مستمر اطلاعات و آموزشهای لازم در بخش پیشگیری ازطریق رسانه ها به جامعه تاکید کرد.
رحیمیان با تشریح طرح اجتماع محور برای پیشگیری از اعتیاد گفت : در این طرح در محله ها ، مدارس ، مهدهای کودک ، دانشگاهها ،پادگانهای نظامی و کارخانجات و سایر ادارات متمرکز می شویم .
به گفته وی بر اساس این طرح خود افراد محلی حاضر در طرح خودشان نیازسنجی و برنامه ریزی کرده و مشکلات را عنوان و خود حل می کنند.
وی تصریح کرد: در طرح اجتماع محور اولویتهای مطرح شده از سوی جامعه هدف را دنبال می کنیم برای مثال در روستای فشتال سیاهکل رفع مشکل آب منطقه بعنوان اولویت دنبال شد و بعد در محیط تغییر حاصل شد و خود افراد به سمت برنامه های پیشگیری از اعتیاد امدند.
وی خاطرنشان کرد : پارسال 106 طرح اجتماع محور از سوی بهزیستی گیلان در مهدهای کودک ، پادگانها ، کارخانجات ، محلهای شهری و روستایی ، دانشگاههای سراسر استان اجرا شد به گفته وی این کار بر اساس توان و بودجه مالی سازمان که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ابلاغ شده بود ، صورت گرفت .
این کارشناس افزود: خوشبختانه بودجه پیشگیری در کشور در حال افزایش است و ضروری است کارشناسان شاغل در این بخش بیشتر دوره ببینندواگر همه اینها ( آموزش ، بودجه لازم ، نظارت و بازنگری ) در تمام مراحل اجرایی طرحهای پیشگیری نباشد ، چرخ پیشگری نمی چرخد.
این کارشناس تاکید کرد : برنامه های پیشگیری از اعتیاد باید چند بخشی باشد ، ضمن این که قوانین نیز باید محکم تر باشد.
این کارشناس پیشگیری بهزیستی گیلان در خاتمه تاکید کرد : جوانان آینده ساز کشور هستند که همه ما موظفیم نسبت به ایمن نگاه داشتن انها تلاش بیشتری مصروف داریم .ک/2 620/604/506 شماره 116 ساعت 13:31 تمام
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱