تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱
استاندار سیستان و بلوچستان: دستگاه های اجرایی موظف به تسهیل در صادرات کالا از مرز میلک هستند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/05/26 اقتصاد.صادرات.کارگروه صادرات.بازارچه میلک زاهدان - استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: دستگاه های اجرایی دست اندرکار موظف به هماهنگی در زمینه کاهش مدت زمان قانونی تشریفات ترخیص و تسهیل در صادرات کالا از مرز بین المللی میلک هستند.
به گزارش ایرنا، علی محمد آزاد عصر سه شنبه در نشست کار گروه توسعه صادرات استان گفت : تسهیل صادرات کالا و اشتغالزایی مهمترین هدف همه متولیان در پایانه و بازارچه مرزی میلک است.
وی تاکید کرد : مرزبانی، گمرک، پایانه ها و سایر دستگاه های اجرایی باید هماهنگی لازم در زمینه رفع موانع موجود و سهولت در کار صادرات و واردات در این بازارچه را داشته باشند.
وی بر ایجاد پارکینگ برای استراحت رانندگان کامیون ها در پایانه یا بازارچه میلک از سوی دستگاه های دست اندرکار تاکید کرد و گفت: هر چه سریعتر زمین لازم برای این مهم در نظر گرفته شود تا امکانات رفاهی لازم برای رانندگان کامیون ها فراهم شود.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: باید از توقف بیش از حد کامیون ها در پایانه میلک جلوگیری و تردد آنها روان شود و نیز شرکت نفت موظف است جایگاهی برای کنترل سوخت مازاد کامیون ها در پایانه ایجاد کند و به ازای هر میزان سوخت برداشتی راننده کامیون، قیمت آن را مطابق با نرخ سوخت در خلیج فارس محاسبه و از وی مطالبه کند.
فرماندار هیرمند نیز در این نشست درباره اختصاص 100 دستگاه کامیون به بازارچه مرزی میلک گفت: از این تعداد تاکنون 50 دستگاه کامیون برای افغان ها در زمینه تخلیه و بارگیری کالا فعال شده، ولی از آنجا که استقبال ایرانی ها کم است، تاکنون تنها 20 دستگاه کامیون از سهم رانندگان ایرانی مورد استفاده قرار گرفته است.
محمد گمرکی زاده افزود: باید موانع و محدودیت ها برای صادرات کالا در بازارچه مرزی میلک برداشته شود که این مهم نیازمند همکاری همه دستگاه های اجرایی به ویژه مرزبانی است.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: 5/14 هکتار زمین برای ساخت توقفگاه در پایانه مرزی میلک برای توقف کامیون ها در نظر گرفته شده است که به زودی ساخت آن آغاز می شود.
علیرضا مجرد افزود: امروز یکی از افتخارات این نهاد، رسیدن شمار تردد کامیون ها در پایانه مرزی میلک به تعداد ترددها در مرز دوغارون است و اکنون کالا از مرز میلک به ترکمنستان نیز ترانزیت می شود.
وی گفت : اکنون انتقال کلیه کالاهای صاراتی جنوب غربی کشور افغانستان توسط کامیون های حامل بار ایرانی انجام می شود و هجمه بسیار سنگینی در زمینه ترانزیت کالا در پایانه مرزی میلک انجام گرفته است.
مجرد همچنین برای ساماندهی ترخیص کالا در پایانه مرزی میلک، ساماندهی ساعت کاری در این پایانه را خواستار شد.
وی گفت: باید تدابیر لازم به گونه ای اتخاذ شود که چرخه ترخیص کالا در این پایانه توسط دستگاه های اجرایی متولی به طور منظم انجام گیرد و راس یک ساعت مشخص کار را آغاز کنند یا به پایان رسانند و اگر این چرخه سازماندهی نشود، هم ترخیص کالا و هم تشریفات خروج مسافر دچار وقفه می شود.
مدیر کل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان همچنین در خواست کرد در این کار گروه مصوب شود که اتباع بیگانه طرد شده از این استان در شهر زرنج افغانستان پیاده شوند و در پایانه میلک توقف نکنند.
در این نشست رییس دفتر ستاد پیگیری مصوبات سفرهای رییس جمهوری در استان درباره ساخت پایانه صادراتی و سایت نمایشگاهی در زاهدان گفت: زمین مورد نظر برای ساخت این دو مکان آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
علیرضا کیخا افزود: ضروری است شهرداری زاهدان برای کمک به ساخت و راه اندازی سایت نمایشگاهی 50درصد عوارض را نقدی و بقیه آن را پس از بهره برداری سایت از بخش خصوصی دریافت کند.
وی گفت : کلنگ پایانه صادراتی استان نیز در هفته دولت به زمین زده می شود استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر همکاری در ساخت و راه اندازی سایت نمایشگاهی، شهرداری زاهدان را موظف کرد تا 25 درصد عوارض ساخت این سایت را به بخش خصوصی تخفیف دهد و بقیه مطالبه خود را با موافقت شورای اسلامی شهر مطابق با کمیسیون ماده 77 به صورت نقد و نسیه دریافت کند.
رییس سازمان بازرگانی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: کار گروه های توسعه صادرات 16 گانه در سالهای قبل منحل و تبدیل به چهار کار گروه شد و این کار گروه زیر مجموعه کار گروه اقتصادی و تولیدی قرار گرفت که در سال جاری براساس دستور رییس جمهوری و مصوبه ای که انجام شد، کار گروه توسعه صادرات و شورای عالی صادرات مستقل شد.
ایرج حسن پور افزود: در کار گروه جدید، نهادهای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، فرماندهی نیروی انتظامی و شرکت نمایشگاهها اضافه شدند و مدیریت حمل و نقل و پایانه های استان از لیست کار گروه ها حذف شده است.
وی روند صادرات کالا از این استان را در سال گذشته مطلوب ارزیابی و بیان کرد: سال گذشته ارزش صادرات کالا از این استان، 181 میلیون دلار بود که 53 درصد رشد داشت.
حسن پور افزود: در چهار ماهه نخست امسال نیز، صادرات غیرنفتی از این استان به ارزش 70 میلیون دلار انجام گرفت که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با رشد 43 درصدی روبه رو بوده است.
وی همچنین کالاهای صادر شده را شامل تولیدات داخل استان و مواد خوراکی و نفتی به کشورهای پاکستان، افغانستان و ترکمنستان اعلام کرد.
بازارچه مشترک مرزی میلک در شهرستان هیرمند و هم مرز با ولایت نیمروز افغانستان در فاصله حدود 250 کیلومتری شمال زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع است.
7315 / 653 شماره 156 ساعت 23:39 تمام