حمله یک قلاده پلنگ دو دامدار بابلی را راهی بیمارستان کرد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/06/02 اجتماعی.حوادث.حمله پلنگ.مازندران ساری - حمله یک قلاده پلنگ در مرتع ترشت روستای زری جا بندپی شرقی بابل در استان مازندران عصر دوشنبه دو دامدار را روانه بیمارستان کرد.
علی محسن تبار 48 ساله یکی از مجروحین حادثه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: به اتفاق چهار نفر دیگر برای هدایت چند راس گاو به سمت منزل به مرتع ترشت رفته بودیم که یک قلاده پلنگ به ما حمله ور شد.
به گفته این دامدار، سال گذشته نیز یک قلاده پلنگ، سه گاو و یک بز را در همین منطقه مورد حمله قرار داد بود.
مرتع ترشت روستای زری جا حفاظت شده نیست و مشکلاتی در این زمینه برای برای دامداران و دامها پیش می آید.
محسن تبار که دستش در این حادثه مورد جراحت شدید قرار گرفته است، گفت : این پلنگ در حمله به من، دست و پا، سر و صورت و قسمت هایی از بدنم را زخمی کرد.
کاظم محسن تبار 55 ساله دیگر زخمی شده این حادثه که در کمک به برادرش مورد حمله پلنگ قرار گرفته و از ناحیه سر و صورت و دیگر اعضای بدن زخمی شده است ؟ گفت: ما از طریق دامداری امرار معاش می کنیم و به مراتع این منطقه نیاز داریم ولی با وجود حیوانات وحشی از امنیت لازم برخوردار نیستیم.
وی که دست چپش نیز در این حادثه شکسته شده است، همچنین گفت: پلنگ بعداز حمله به ما متواری شد.
سرپرست بخش اورژانس بیمارستان شهید بهشتی بابل که زخمی شدگان این حادثه در آنجا بستری شده اند نیز گفت: بعد از انتقال این دو به بیمارستان و اعمال مداوای مقدماتی و شست و شوی قسمت های مجروح ،نسبت به تزریق واکسن هاری اقدام شد و همچنان تحت مراقبت های ویژه قرا ر دارند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان بابل نیز با بیان اینکه جنگل زیستگاه حیوانات وحشی است ؟ گفت: متاسفانه انسانها عرصه را برای حیوانات جنگلی تنگ کرده اند.
علی محمد دعاگو با ابراز تاسف از بروز این حادثه تصریح کرد: حمله پلنگ در عمق جنگل اتفاق افتاده است جایی که قلمرو طبیعی این حیوان است.
وی با اشاره به اینکه برخی از دامداران همچنان از محیطهای جنگلی برای چرای دام خود استفاده می کنند، اظهارداشت: جای انسان و دام در عمق جنگل نیست وجمع آوری حیوانات وحشی از جنگل نیز اقدام درستی نیست.
وی یادآورشد: در کشور 10 درصد از زیستگاهها حفاظت شده و بقیه آزاد است و در مازندران حدود 20 تا 22 درصد مناطق جنگلی حفاظت شده و بقیه آزاد است.
دعاگو با بیان اینکه مسئولیت حفظ جان مردم در مناطق جنگلی با سازمان محیط زیست نیست ؟ گفت: هرگاه حیوانی از زیستگاه اصلی خود به حاشیه جنگل روانه شود، مسئولیت محیط زیست هدایت آن به طرق مختلف از جمله شلیک گلوله های بیهوشی و زنده گیری حیوان و دیگر روش ها برای برگرداندن این گونه حیوانات وحشی به زیستگاه های اصلی است و در غیر این صورت مسوولیتی بر عهده این سازمان نخواهد بود.
رییس اداره محیط زیست بابل اظهار داشت: خروج دام از مناطق جنگلی از مصوبات مجلس شورای اسلامی است و باید اجرا شود.
دعاگو گفت: در حال حاضر حیواناتی از قبیل، پلنگ، خرس، گراز، گرگ، گربه وحشی و نیز از حیوانات حلال گوشت نظیر شوکا و کل در جنگلهای منطقه بابل زندگی می کنند و تحت مراقبت محیط زیست قرار دارند. ک/4 7328/402/508 شماره 016 ساعت 09:17 تمام
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱