میزبانان جام جهانی فوتبال از ابتدا تا 2022 ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/12 ورزش.توپی.فوتبال.جام جهانی تهران - جام جهانی فوتبال یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان پس از بازی های المپیک به شمار می آید که کشورها برای معرفی اقتدار اقتصادی و سیاسی خود برای به دست آوردن میزبانی این رویداد مهم ورزشی با یکدیگر به رقابت می پردازند.
به گزارش ایرنا ، اولین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال 80 سال قبل به میزبانی اروگوئه برگزار شد و این کشور در سال 1930 توانست نام خود را به عنوان اولین برگزارکننده این رویداد مهم ورزشی ثبت کند.
برای کسب عنوان اولین دوره میزبانی جام جهانی کشورهای مجارستان ، ایتالیا ، هلند ، اسپانیا و سوئد نیز نامزد شده بودند اما همه آنها پس از مدتی انصراف خود را از میزبانی این رویداد اعلام کردند و اروگوئه بدون رقیب به عنوان میزبان اولین دوره مسابقات جام جهانی برگزیده شد.
چهارسال بعد کشورهای سوئد و ایتالیا نام خود را برای میزبانی دومین دوره این رقابت ها ثبت کردند اما در ادامه سوئد کناره گیری خود را اعلام کرد و ایتالیا به عنوان میزبان این مسابقات در سال 1934 معرفی شد.
در سال 1938 کشورهای فرانسه ، آرژانتین و آلمان نامزد میزبانی شدند که فرانسه با کسب 19 رای به عنوان میزبان انتخاب شد.
در سال 1950 هیچ کشوری جز برزیل خواهان برگزاری این مسابقات نبود و برزیلی ها براحتی و بدون رقیب میزبان شدند.
چهار سال بعد نیز سوییس تنها کشور علاقمند به برگزاری این مسابقات بود و همچون برزیلی ها بدون رقیب نام خود را به عنوان میزبان مسابقات ثبت کرد.
میزبان بعدی این مسابقات ، کشوری جز سوئد نبود و در سال 1958 مسابقات جام جهانی فوتبال در این کشور برگزارشد.
در سال 1962 سه کشور برای برگزاری این رقابت ها نامزد شدند که با کناره گیری آلمان ها از میزبانی این مسابقات ، کشورهای شیلی و آرژانیتن رقابت خود را آغاز کردند اما در نهایت شیلی با 32 رای به عنوان میزبان انتخاب شد . آرژانتین 11 رای را به دست آورد.
برای برگزاری دوره آتی ، سه کشور اروپایی انگلیس ، آلمان و اسپانیا اعلام آمادگی کردند اما اینبار اسپانیایی ها انصراف خود را اعلام کردند و رقابت بین انگلیس و آلمان ها انجام شد.
در این رقابت تنگاتنگ انگلیس 34 رای و آلمان ها 27 رای را به خود اختصاص دادند تا مسابقات در انگلیس برگزار شود.
چهارسال بعد و در سال 1970 یک کشور از اروپا و یک کشور از آمریکای جنوبی خواهان میزبانی این رقابت ها شدند که در پایان رای گیری مکزیکی ها با 56 رای میزبان این رقابتها شدند.
در سال 1974 با انصراف اسپانیا ، آلمان میزبان دهمین دوره مسابقات شد و در سال 1978 آرژانتین با انصراف تنها رقیب خود یعنی مکزیک میزبانی را عهده دار شد.
دوره بعدی مسابقات با انصراف آلمان ها از میزبانی ، در سال 1982 در اسپانیا برگزارشد.
در سال 1986 درحالیکه کلمبیا پیروز میزبانی شده بود ، ناتوانی خود را از برگزاری این رقابت ها اعلام کرد و فیفا درحالیکه کانادا ، مکزیک و آمریکا برای میزبانی اعلام آمادگی کرده بودند ، مکزیک را به عنوان میزبان مسابقات انتخاب کرد.
در سال 1990 کشورهای ایتالیا ، یونان ، انگلیس ، اسلواکی نامزدی خود را اعلام کردند اما در ادامه یونان و انگلیس ناتوانی خود را اعلام کردند و ایتالیا با 11 رای در مقابل 5 رای اسلواکی به پیروزی رسید.
دوره بعدی این مسابقات در آمریکا برگزار شد و این کشور با کسب 10 رای مقابل مراکش که 7 رای را به خود اختصاص داد و برزیل که دو رای به دست آورد ، پیروز شد.
در سال 1998 مسابقات جام جهانی در فرانسه برگزار شد و این کشور با کسب 12 رای خود را به عنوان میزبان مسابقات معرفی کرد. برای این دوره کشورهای مغرب و سوییس رقبای فرانسه بودند که هریک 7 رای را به خود اختصاص دادند.
کشورهای کره جنوبی و ژاپن به صورت مشترک در سال 2002 شانزدهمین دوره این مسابقات را میزبانی کردند.
در سال 2006 بار دیگر آلمانها ، مسابقات جام جهانی را میزبانی کردند و برای اخذ این میزبانی با کشورهای آفریقای جنوبی ، انگلیس و مراکش رقابت کردند و برزیل انصراف داد.
آلمان ها برای کسب این میزبانی با آفریقای جنوبی رقابت تنگاتنگی را برگزار کردند و در مرحله اول رای گیری آلمان ها 10 رای ، آفریقای جنوبی 6 رای ، انگلیس 5 رای و مراکش دو رای به دست آوردند.
در مرحله دوم رای گیری آلمان و آفریقای جنوبی هریک با 11 رای به دور سوم صعود کردند و انگلیس تنها دو رای را به خود اختصاص داد.
در مرحله سوم آلمان ها با کسب 12 و تنها یک رای بیشتر نسبت به افریقای جنوبی که 11 رای به دست آورده بود به عنوان میزبان جام جهانی برگزیده شد.
در سال 2010 آفریقای جنوبی ، تونس و لیبی ، مصر و مراکش نامزد میزبانی مسابقات شدند اما تونس و لیبی که قصد داشتند به صورت مشترک این مسابقات را میزبانی کنند ، انصراف خود را اعلام کردند و رقابت بین آفریقای جنوبی ، مراکش و مصر انجام شد که در نهایت آفریقای جنوبی با 14 رای به عنوان میزبان اانتخاب شد و مراکش 10 رای را به دست آورد و مصر بدون رای آیین انتخابات میزبانی این مسابقات را ترک کرد.
میزبانان آتی جام جهانی تا سال 2022 انتخاب شده اند که بر این اساس برزیل در سال 2014 این مسابقات را میزبانی خواهد کرد.
برای مسابقات 2014 کشورهای کلمبیا ، شیلی و آرژانتین و ونزوئلا نامزد شده بودند که با انصراف آنها برزیل بدون رای گیری میزبان شد.
انتخابات میزبانان مسابقات 2018 و 2022 شب گذشته در زوریخ مقر فیفا انجام شد که برای میزبانی رقابتهای 2018 کشورهای روسیه ، اسپانیا و پرتغال ، هلند و بلژیک همچنین انگلیس نامزد شده بودند که در نهایت روسیه و قطر به عنوان میزبانان مسابقات جام جهانی 2018 و 2022 برگزیده شدند.
رای گیری به عمل آمده در این انتخابات به شرح زیر است: 2018 روسیه مرحله اول : روسیه ( 9 رای )> اسپانیا و پرتغال ( 7 رای ) ، هلند و بلژیک ( 4 رای ) و انگلیس ( 2 رای ).
مرحله دوم : روسیه ( 13 رای ) ، اسپانیا و پرتغال ( 7 رای ) و هلند و بلژیک ( 2 رای ).
2022 قطر: مرحله اول : قطر ( 11 رای ) ، کره جنوبی ( 4 رای ) ، ژاپن (3 رای ) ، آمریکا ( 3 رای ) ، استرالیا ( یک رای ).
مرحله دوم : قطر ( 10 رای )، کره جنوبی ( 5 رای ) ، آمریکا ( 5 رای ) ، ژاپن ( 2 رای ) مرحله سوم : قطر ( 11 رای ) ، آمریکا ( 6 رای ) ، کره جنوبی ( 5 رای ) .
مرحله چهارم : قطر ( 14 رای ) ، آمریکا ( 8 رای ) .
7132 شماره 061 ساعت 13:53 تمام
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱