جنبش دانشجویی و آرمان خواهی ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/09/16 علمی آموزشی.داخلی.تشکل های دانشجویی تبریز- بیش از پنج دهه از آغاز جنبش دانشجویی در ایران می گذرد و این جنبش با وجود آنکه در طول تاریخ با فراز و فرودهایی مواجه بوده، اما همچنان با روحیه عدالت خواهی و آرمان گرایی به حرکت خود در دانشگاههای ایران اسلامی ادامه می دهد.
به گزارش ایرنا، 16 آذر ماه سال 1332 مصادف با روزی بود که دانشجویان مسلمان ایران در مخالفت با سفر ریچارد نیکسون معاون رییس جمهور آمریکا در دانشگاه تهران به پا خواستند و با شعارهای مرگ بر شاه، مرگ بر کودتا و مرگ بر آمریکا اعتراض خود را به گوش جهانیان رساندند.
در پی این اعتراض، مهدی شریعت رضوی ، احمد قندچی و مصطفی بزرگ نیا سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران توسط عمال رژیم به شهادت رسیده و 27 نفر دیگر دستگیر و عده زیادی مجروح شدند.
و امروز با گذشت بیش از پنج دهه از آغاز جنبش دانشجویی در ایران این جنبش با فرازو فرودهایی همراه بوده و در عرصه های مختلف نقش آفرینی کرده است.
دبیر کل سیاسی سابق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور در خصوص جنبش دانشجویی در ایران به خبرنگار ایرنا گفت: جنبش دانشجویی به تعبیر رهبر معظم انقلاب نوعی بیداری دانشجویی بوده و جریانی است که در آن خود دانشجو رهبری را برعهده گرفته و سعی در ایجاد تغییر و تحول سیاسی و اجتماعی به نفع مردم جامعه دارد.
حامد تیموری ادامه داد: جنبش دانشجویی باید در هر زمان جریان داشته باشد، لذا حرکت های مقطعی و صنفی صورت گرفته توسط دانشجویان را نمی توان جنبش دانشجویی در نظر گرفت.
وی، هدف اصلی جنبش دانشجویی را نهادینه کردن عدالت در جامعه دانست و گفت: جنبش دانشجویی حرکتی آرمانخواهانه بوده و در مقابل مصلحت اندیشی مسوولان قرار دارد و در عمل به صورت کاملا مستقل به دور از بازی های حزبی عمل می کند.
وی به اقدامات صورت گرفته توسط دانشجویان ایران اشاره کرد و افزود: نقش آفرینی در واقعه 16 آذر سال 1332، همراهی با انقلاب، تسخیر لانه جاسوسی و حضور پرشور در جبهه های جنگ و تقدیم هزاران دانشجو از حرکات هایی است که در فاصله های زمانی کم در قبل و بعد از انقلاب انجام شد و در سالهای ها اخیر نیز برجسته حرکت جنبش دانشجویی در حوادث فتنه گونه سال گذشته در جریان انتخابات ریاست جمهوری نمود پیدا کرد.
تیموری یادآور شد: در جریان این وقایع دشمنان نظام و انقلاب حساب های ویژه ای بر روی دانشجویان باز کرده بودند، در حالی که با روشنگری دانشجویان پیرو خط ولایت تمامی نقشه های آنها خنثی شد و حرکت دانشجویی ایران در این برهه زمانی نیز با سربلندی بیرون آمد.
وی تبیین ابعاد فتنه سال گذشته را یکی از اصلی ترین وظایف امروز دانشجویان دانست و گفت: دانشجویان نباید بگذارند جریان فتنه بدون تبیین عوامل آن و مطالبه حق مردم به فراموشی سپرده شود.
دبیر کل سیاسی سابق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور اظهار نظر برخی ها در خصوص رکود جنبش دانشجویی را مردود دانست و خاطرنشان کرد: در سال های اخیر حرکت های دانشجویی در قالب تشکل های دانشجویی همچنان ادامه داشته و در مواقع مورد نیاز مانند اعتراض یه برخی انتصابات دولتی، برخی مصوبات مجلس و مطالبات عمومی به روشنی ایفای نقش کرده است.
فرمانده بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز نیز در این خصوص گفت: جنبش دانشجویی با آرمان خواهی خاص خود حق را از باطل تشخیص داده و به مطالبه آن می پردازد و مهم نیست که طرف آنها دولت باشد و یا استکبار جهانی.
سجاد حسین زاده با اشاره به اینکه اولین بار شعار مرگ بر آمریکا را دانشجویان سر دادند، افزود: جنبش دانشجویی در ایران حرکت خود را از سال ها قبل از انقلاب آغاز کرده و نقطه اوج آن 16 آذر 32 بود ولی بعد از انقلاب این جنبش رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و با همراهی امام خمینی حرکت های بزرگی انجام داد.
وی یادآور شد: در تاریخ بعد از انقلاب جنبش دانشجویی دستخوش برخی تغییرات شد و در طول برخی سال های متاسفانه با سهل انکاری دانشجویان این حرکت اصیل آلت دست سیاست بازان شد، ولی با روی کار آمدن دولت نهم دوباره روحیه عدالتخواهانه خود را بازیافت که البته متاسفانه در برخی شهرها با تک صدایی شدن دانشگاه ها مواجه شد که این خود آفت حرکات دانشجویی است.
حسین زاده خواستار پیاده شدن کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها و ایجاد زمینه برای بحث و بررسی و اظهار آزادانه دیدگاه های مختلف حتی متضاد در دانشگاه ها شد و گفت: متاسفانه دانشجویان ما دچار نوعی رکود سیاسی شده اند و باید هرچه سریعتر برای از بین بردن این فضا اقدامی اساسی کرد.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز نیز گفت: دانشجویان به عنوان سنگرداران علم و تحصیل باید حاملان پیام انقلاب و تضمین کنندگان پویایی انقلاب باشند.
امین صمدی گفت: عدالتخواهی، مطالبه آزادی عمل و بیان در کنار بصیرت از شاخص های حرکت های دانشجویی ایران بوده و همواره تاریخ این جنبش نشان داده که در راستای حق و حقیقت قدم بر می دارد.
وی تاکید کرد: پیدایش جنبش دانشجویی ایران از 16 آذر 32 با هدف استکبارستیزی ودر راس آن آمریکا ستیزی آغاز به کار کرده و دانشجویان امروز باید به این موضوع توجه کرده و با تولید فکر و اندیشه نیازهای جامعه را مرتفع کنند.
وی یادآورشد: در صورتی که دانشجویان بصیرت کافی در رویکرد اجتماعی و سیاسی خود نداشته باشند، ممکن است دچار غفلت شده و احساسات پاک آنها ملعبه دست برخی افراد و گروه ها شود.
صمدی بر لزوم تداوم دانشجویان در راه امام و آرمان های انقلاب تاکید کرد و از آنها خواست با تمام توان از ارزش های به دست آمده پاسداری کنند.
مسوول واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز نیز 16 آذر ماه را نماد استکبارستیزی دانشجویان ایران عنوان کرد و گفت: جنبش دانشجویی حرکتی جهت دار و هدفمند در راستای حق و عدالت را آغاز می کند تا به هدف خود نرسد ، آرام نمی نشیند.
رضوان محمدی حرکت در مسیر آرمان های اصیل انقلاب و پاسداری از ارزش های آن را وظیفه امروز جنبش دانشجویان ایران دانست و خاطرنشان کرد: دستیابی دانشجویان به بصیرت امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
8120/587 شماره 058 ساعت 11:06 تمام
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱