با مشارکت آلمانی ها / اجرای پروژه مدیریت یکپارچه زاینده رود در اصفهان آغاز شد ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/11/04 اقتصاد.خارجی.آلمان.همکاری علمی اصفهان - نخستین مرحله اجرایی پروژهمدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود river Zayandehrud the in management resources water intergrated(( به صورت رسمی با حضور مجری پروژه گروه آلمانی در اصفهان آغاز شد.
به گزارش ایرنا، نشست مشترک تیم مجری پروژه به مدیریت شهروز مهاجری مدیر شرکت اینترسه (management resource for institue( و دستگاه های مرتبط با این پروژه روز دوشنبه در شرکت آب منطقه ای اصفهان برگزار شد.
مهاجری در این نشست،طراحی دومدول در قالب شبیه سازی نرم افزاری حوزه آبریز زاینده رود و تدوین سناریوهای اجتماعی و اقتصادی مدیریت این حوزه با هدف ایجاد یک سیستم پشتیبان برای تصمیم گیری مسوولان و دستگاه های ذینفع مرتبط را مهمترین هدف اجرای این پروژه بیان کرد.
وی گفت: مدیریت یکپارچه، روندی است که باید در آن با توجه به دیدگاه های توسعه پایدار ، استفاده منصفانه از منابع آب براساس اجماع نظرتمام بخشهای ذینفع در زاینده رود مد نظر قرار گیرد.
مهاجری، مطالعه الزامات بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، آب منطقه ای، آب و فاضلاب، مسائل زیست محیطی و گردشگری را از مواردی دانست که در اجرای این پروژه مورد توجه گروه مجری است.
وی تاکید کرد:در جریان این پروژه برای نزدیک کردن منطق بخش های ذینفع در زاینده رود و یکپارچه کردن و اجماع دیدگاه های آنان باید تلاش شود.
مجری پروژه مدیریت یکپارچه رودخانه زاینده رود اظهار داشت: وزارت علوم آلمان فاینانس، اجرای این طرح را با اعتبار بالغ بر سه میلیون یورو عهده دار شده است.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان نیزدراین نشست گفت: زاینده رود مهمترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که حیات بخش قابل توجهی از مناطق حاشیه کویر مرکزی ایران به این رودخانه وابسته است.
سیدجمال الدین صمصام شریعتافزود: وقوع خشکسالی پی درپی، افزایش جمعیت مناطق حوزه آبریز وهمچنین قرارگرفتن زاینده رود در دو استان مشکلاتی را برای این رودخانه ایجاد کرده که بعضا به خشکی آن دربرخی سالها منجر شده است.
وی خاطرنشان کرد:ضرورت تخصیص آب برای تامین آب شرب استانهای اصفهان، یزد و کرمان از زاینده رود و برهم خوردن تعادل زیست محیطی تالاب گاوخونی به دلیل کم آبی، باعث شده است ضرورت حرکت برای استفاده از روشهای جدید بهره برداری از آب و کنترل برداشت ها از منابع زاینده رود دو چندان شود.
صمصام شریعت ابراز امیداوری کرد با همکاری وزارت علوم آلمان و آب منطقه ای اصفهان نتایج مطالعات صورت گرفته باعث بهبود وضعیت بهره برداری از زاینده رود شود.
در ادامه این نشست مباحث تخصصی با حضور هیات آلمانی و مسوولان و نمایندگان دستگاه های مرتبط و بهره بردار از زاینده رود به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
/558//1042 شماره 084 ساعت 13:09 تمام
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱