کرمانشاه با آغوش باز، مهمانان نوروزی را فرا می خواند ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/10 فرهنگی.نوروز 90.کرمانشاه کرمانشاه - کرمانشاه گهواره تمدن، سرزمین سنگ و آب و دیار مهر و مهمان نوازی در آستانه بهار طبیعت و نوروز 90، با آغوش باز مهمانان نوروزی را به سوی خود فرا می خواند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ایران سرزمین پرگهر مهر و تمدن نشانی از عشق و جاودانگی دارد و در این میان کرمانشاه سرزمین عشق و دلاوری و صلابت سند پر افتخار ماست.
افتخار مردمان مهربان و مهمان نوازی که چونان زاگرس استوار و پابرجا در مقابل پستی ها و بلندیها ایستاده اند و در برابر حوادث تاریخی اصالت و تمدن خود را حفظ کرده اند.
کرمانشاه با چشم اندازهای بدیع، کوههای سر به فلک کشیده ، سرابهای پر آب ، رودهای خروشان ، غارهای اعجاب انگیز ، طبیعتی بکر و آثار تاریخی همچون مجموعه جهانی بیستون ، طاق بستان ،معبد آناهیتا ، تکیه معاون الملک، سراب نیلوفر و هزاران جاذبه دیدنی دیگر همچون نگینی در غرب ایران می درخشد.
جمعیت این استان بنا بر آخرین سر شماری (سال 85 ) یک میلیون و 879 هزار و 385 نفر است ؟ مرکز استان کرمانشاه شهر کرمانشاه با جمعیتی حدود 800 هزار نفر است.
استان کرمانشاه دارای 14 شهرستان به نامهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب، پاوه، ثلاث بابا جانی، جوانرود، دالاهو، روانسر، سرپل ذهاب، سنقر، صحنه، قصر شیرین، کنگاور، گیلانغرب و هرسین تشکیل شده که هر کدام سرشار از آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری و دیدنی است.
استان کرمانشاه که براساس شواهد تاریخی از اولین زیستگاههای بشر به شمار می رود هزاران اثر تاریخی از دوره های گوناگون را در خود جای داده است که کتیبه های مهم بابلی و آشوری، نقش برجسته ها ، غارها ، مساجد قدیمی ، بازارهای سنتی و جاذبه های طبیعی متعدد از آن جمله هستند.
کرمانشاه در دوره ساسانیان پایتخت تابستانی شاهان ساسانی بوده است و از همین دوره آثار بسیار زیاد و ارزشمندی در این استان مانند طاق بستان، کتیبه بیستون و معبد آناهیتا باقی مانده است.
استان کرمانشاه را از دید گوناگونی آب و هوایی و قومی و مذهبی هند ایران لقب داده اند چرا که از لحاظ آب و هوایی دارای چهار فصل در یک زمان است ، برای نمونه قصرشیرین دارای آب و هوای گرم و سنقر و پاوه دارای آب و هوای سرد و کرمانشاه دارای آب و هوای معتدل هستند.
در این استان همچنین تنوع قومی و فرهنگی چشمگیری وجود دارد به طوریکه قومیتهای کرد، فارس، ترک و عرب با صلح و صفا در کنار هم زندگی می کنند.
از دیدگاه مذهبی نیز دارای گوناگونی بسیار زیادی است، به طور مثال پیروان مذاهب و کیش های مختلف از جمله شیعه، سنی، اهل حق ، مسیحی، و یهودی در این استان در کنار هم با صلح و صفا زندگی می کنند.
از مهمترین آثار تاریخی استان کرمانشاه می توان سنگ نگاره بیستون را نام برد که در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است.
کتیبه بیستون بزرگ ترین سند به جا مانده از روزگار هخامنشیان به شمار می رود و به سه زبان توسط داریوش بزرگ شاهنشاه هخامنشی بر کوه اسطوره ای بیستون حک شده است.
افزون بر این بیستون نماد مهر است چرا که از خود گذشتگی فرهاد، نام این کوه را با عشق جاودانه شیرین و فرهاد که الهام بخش بسیاری از نویسندگان و سرایندگان نامدار ایران همچون نظامی گنجوی بوده در هم سرشته است.
محوطه تاریخی طاقبستان، معبد آناهیتا، قلعه یزدگرد، نقش برجسته آنوبانی نی، چهار طاقی قصر شیرین و گودین تپه از دیگر آثار تاریخی کرمانشاه است که هر یک دنیایی از شگفتی و زیبایی را در خود جای داده است.
از دوران پیش از تاریخ نیز آثار مهمی از دوران پارینه سنگی در بیستون یافت شده که مربوط به غارهای شکارچیان، غار مرخرل، و مرتاریک است.
علاوه بر این در غارهای شمال شهر کرمانشاه نیز آثار سکونت انسان های پارینه سنگی میانی یافت شده است.
از جاذبه ها و مناظر زیبای طبیعی استان کرمانشاه می توان به کوهستانهای دالاهو و شاهو، جنگلهای مرخیل پاوه و جنگلهای دالاهو، سراب نیلوفر، سراب دربند صحنه و سراب نجوبران (نوژی وران )، تالاب هشیلان، غارهای قوری قلعه، کاوات و پراو، پناهگاه حیات وحش بیستون و ورمنجه، دشت های بیستون و ماهیدشت اشاره کرد که طبیعتی باصفا و بکر و خیال انگیز را به وجود آورده اند.
صنایع دستی استان کرمانشاه نیز که نمادی از تمدن و فرهنگ دیرینه این دیار است در نوع خود کم نظیر است و گیوه بافی ، موج بافی ، گلیم بافی، جاجیم بافی ، قلم زنی ، قالی بافی ، سازهای سنتی ، نمدمالی و تسبیحسازی تنها نمونه هایی از 250 رشته فعال صنایع دستی در این استان است که همواره در کوله بار مسافران نوروزی به هنگام عزیمت از کرمانشاه جای می گیرد تا خاطرات شیرین سفر به کرمانشاه را با مسافران خوش ذوق این دیار ، همراه کند.
کرمانشاه زیبا و کرمانشاهیان مهمان نواز از هم اکنون که صدای قدم های بهار لحظه به لحظه نزدیک تر می شود و زمستان برای کوچیدن از این دیار آماده شده است چشم به راه مهمانان و مسافران نوروزی هستند تا با دل و جان آنها را در دیار مهر و مهمان نوازی پذیرا شوند.
به گفته مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی در استان کرمانشاه از هم اکنون برای ارایه خدمات لازم به مهمانان نوروزی این دیار تشکیل شده است.
جلیل رحیمی افزود: 200 هزار کارت دعوت برای سفر هم وطنان در ایام نوروز به استان کرمانشاه به سراسر کشور ارسال کرده ایم.
وی با اشاره به برنامه های نوروز 90 در استان کرمانشاه گفت: چیدن بزرگترین سفره هفت سین کشور در دامنه کوه تاریخی بیستون از جمله این برنامه هاست.
وی برگزاری جشنواره های بومی و سنتی در نقاط مختلف استان، برپایی نمایشگاه های سنتی در طاق بستان، بیستون و سراب نیلوفر، برگزاری آیینهای محلی و موسیقی سنتی، ایجاد غرفه های خاطره نویسی در اماکن گردشگری و تاریخی و معرفی غذاهای بومی و سنتی استان را از دیگر برنامه ها عنوان کرد وی آموزش و به کارگیری یکصد نفر راهنمای گردشگر در اماکن تاریخی استان را از دیگر برنامه ها برشمرد.
رحیمی افزود: علاوه بر اماکن اقامتی استان، سه هزار و 500 کلاس درس از سوی آموزش و پرورش برای اسکان میهمانان نوروزی تجهیز و آماده سازی می شود.
وی همچنین تهیه و نصب بنر خوش آمد گویی در نقاط مختلف شهر، ایجاد کیوسک های اطلاع رسانی گردشگری، برپایی غرفه های پخت نان و شیرینی های محلی در اماکن تاریخی و گردشگری استان و برگزاری آیینهای طنز و مسابقه در محوطه های تاریخی را از دیگر برنامه های ایام نوروز امسال در استان کرمانشاه برشمرد.
رحیمی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای نظارت کامل اکیپهای بازرسی بر عملکرد نهادهای ارایه کننده خدمات به گردشگران استان اندیشیده شده است.
وی اظهار امیدواری کرد: با همکاری همه جانبه دستگاههای ذی ربط، خدمات مطلوبی به مهمانان نوروزی ارایه داده و خاطرات خوشی را از سفر به کرمانشاه در ذهن مهمانان به یادگار بگذاریم.
7452/567/ 1645 شماره 034 ساعت 09:52 تمام