استفاده بیش ازحداز شوینده ها وسفیدکننده ها برای دستگاه تنفسی مضراست ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/12/16 اجتماعی.داخلی.دکتر قبادی اردبیل- یک فوق تخصص بیماری های ریه گفت: با آغاز خانه تکانی ها در آستانه سال نو استفاده از شوینده ها و سفیدکننده ها بیشتر شده و با توجه به خطرات آنها برای دستگاه تنفسی باید در مصرف این مواد دقت شود.
دکتر حسن قبادی روز دو شنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از شوینده ها و سفیدکننده های شیمیایی میتواند باعث ایجاد عوارض جسمی شده ودر صورت تماس جلدی میتواند باعث ایجاد خارش ، خشکی پوست ، تاول و سوزش پوست و ناراحتی های جلدی شود.
وی ادامه داد:برای پیشگیری از ایجاد ناراحتی پوستی می توان در هنگام استفاده از این مواد از دستکش استفاده کرد.
این فوق تخصص بیماری های ریه با اشاره به بخارات متصاعد شده ازاین مواد هنگام استفاده خاطرنشان کرد: در صورت تماس مواد متصاعد شده از این مواد با دستگاه استنشاقی عوارض ریوی ، التهابات مخاطی در بینی ، حلق و ریه ها ایجاد می شود.
دکتر قبادی اظهار کرد: استفاده از این مواد در فضاهای سربسته ، محیطهای کوچک و فاقد تهویه احتمال آسیب ناشی از استنشاق این مواد را به مراتب بیشتر خواهد بود.
وی افزود: همچنین هر چه غلظت مواد شیمیایی این مواد بیشتر باشد بروز عوارض ریوی نیز بیشتر خواهد بود .
او ادامه داد: اگر این مواد در حین استفاده با آب گرم مخلوط شود احتمال آسیب نیز بیشتر می باشد و فردی که در تماس با بخارات این مواد شیمیایی قرار گیرد با سرفه ، تنگی نفس ، خس خس سینه ، تب ، گرفتگی صدا ، سوزش حلق ، آبریزش بینی ، عطسه و یا سوزش بینی مواجه خواهد بود .
وی خاطرنشان کرد: هم علایم بیماری دستگاه تنفسی تحتانی و هم علایم بیماری دستگاه تنفسی فوقانی در فرد در معرض تماس با این مواد بروز می یابد.
دکتر قبادی اظهار کرد:علائم بیماری های فوق میتواند حاد وفوری باشد که در صورت قطع تماس با این مواد بسته به شدت آسیب های وارده کم کم به بهبودی می گراید.
او بیان کرد : فردی که از مواد شوینده و سفیدکننده با غلظت پایین به صورت مکرر استفاده می کند ممکن است با علائم دیررس و مزمن که بعد از چندماه دیده می شود مواجه شود که این قبیل افراد عمدتا تنگی نفس های فعالیتی و سرفه های بدون خلط دارند که به تدریج ایجاد می شود.
وی گفت : افرادی که بیماری ریوی دارند این علائم می تواند به تشدید بیماری از قبل موجود کمک کرده وهمچنین درافراد فاقد بیماری تنفسی که استعداد ارثی داشته باشد تماس با این مواد منجر به بروز بیماری شود.
دکتر قبادی افزود: افرادی که استعداد ارثی دارند با تماس های اندک هم ممکن است دچار علامت شوند و افراد نرمال هم در صورتیکه زمینه ارثی نداشته باشند تماس های مکرر و شدید منجر به بروز بیماری تنفسی می شود.
وی با بیان اینکه هیچ سطحی از تماس استنشاقی با مواد شیمیایی نمی تواند بی خطر تلقی شود ، خاطرنشان کرد: بهتر است همه افراد جامعه از خطرات ناشی از استفاده از مواد شیمیایی موجود در شوینده ها و سفیدکننده ها مطلع بوده و اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند.
این فوق تخصص بیماری های ریه با اشاره به اقدامات پیشگیرانه از ورود مواد شیمیایی ناشی از شوینده ها به دستگاه تنفسی اظهار کرد:با توجه به خطرات بیشتر وایتکس ها و سفیدکننده ها بهتر است از شوینده های دیگری به جای این مواد استفاده شده ودر صورت ضرورت بسیار اندک استفاده شده و مواد استفاده شده نیز استاندارد باشد.
وی افزود:در محلی که این مواد در آنجا استفاده می شود بهتر است پنجره ها باز بوده و هواکش روشن و تهویه مناسب انجام شود.
وی با تاکید بر استفاده از ماسک در حین استفاده از این مواد و شوینده ها گفت: استفاده از ماسک اگرچه توصیه می شود ولی با توجه به منافذ موجود در ماسک نمی تواند مانع ورود بخارات ناشی از این مواد به دستگاه تنفسی باشد.
دکتر قبادی اظهار کرد: در صورتیکه فردی در معرض این مواد و استنشاق ناشی از مواد شیمیایی قرار می گیرد بهتر است از محل خارج و در محیط باز و هوای آزاد قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر علائم تنفسی ایجاد شده در فرد شدید باشد اکسیژن درمانی و در صورت بروز علائم شدید که ممکن است به نارسایی شدید در دستگاه تنفسی منجر شود مراجعه به پزشک متخصص اکیدا توصیه می شود.
530/8124/587 شماره 165 ساعت 18:05 تمام
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۱