تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۰:۰۱
سالانه افزون بر سه تن زعفران در استان یزد تولید می شود # خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/05/20 اقتصاد.سازمان جهاد کشاورزی.زعفران.یزد یزد- کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: سالانه افزون بر سه تن زعفران در این استان تولید می شود. علی محمد ذبیحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا سطح زیر کشت زعفران در این استان را 615 هکتار بیان کرد و افزود: به طور متوسط ار هر هکتار پنج کیلو گرم زعفران برداشت می شود. وی مناطق عمده کشت این گیاه را طبس و بخش بهاباد ذکر کرد و اظهار داشت: همچنین این محصول بصورت پراکنده در دیگر مناطق استان نیز کشت می شود. ذبیحی با اشاره به اینکه زعفران استان از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است گفت: 90 درصد زعفران تولیدی استان به خارج از استان و کشور صادر می شود. وی متوسط عمر مزارع این گیاه را در استان چهار الی پنج سال و تعداد بهره برداران گیاه مذکور را هم یکهزار و 290 نفر عنوان کرد. کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد قیمت هر کیلو زعفران را 30 میلیون ریال بیان کرد. زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم خشک باشد به خوبی می روید و مقاومت آن در مقابل سرما زیاد است. این گیاه بدون ساقه و پیاز دارد و پیاز آن به مدت پنج تا هفت سال در زمین می ماند و خاک زمین باید مناسب باشد که پیاز بتواند در این مدت علاوه بر تامین مواد غذایی ، در مقابل شرایط خاص منطقه ای نیز مقاومت نماید. زعفران به علت طعم ، رنک و عطر عالی کاربردهای فراوانی در تولید فرآوده های غذایی ،صنایع شیرینی سازی ، دارویی و شیمیایی دارد. ک/3 7546/1027