ناشناخته ماندن خواص گوشت بوقلمون مهمترین مشکل توسعه این صنعت است # خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/09/29 اقتصاد.جهاد کشاورزی.کشتارگاه صنعتی بوقلمون قزوین- معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین ، مهمترین مشکل توسعه صنعت پرورش بوقلمون را ناشناخته بودن گوشت و خواص آن دانست. مهندس ناطق معین الدین روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مزایای مفید گوشت این پرنده ، مقاوم بودن آن در برابر شرایط و بیماری ها و همچنین ترکیب دو تیپ گوشت سفید و قرمز (40 درصد گوشت قرمز و 60 درصد گوشت سفید) است. وی، با اشاره به اینکه گوشت این پرنده با گوشت مرغ از نظر پروتئین و ضایعات قابل مقایسه نیست، بیان داشت: اکنون سرانه مصرف گوشت بوقلمون در کشور 200 گرم بوده در حالی که میانگین سرانه مصرف دنیا سه تا چهار کیلوگرم در سال است. معین الدین ، با اشاره به اینکه طول دوره پرورش این پرنده چهار ماه است، گفت: دارا بودن سرمایه کافی و اولیه برای تولید و پرورش بوقلمون برای پرورش دهندگان ضروری است و پرورش و ورود به این صنعت نیازمند تسهیلات مناسب و به موقع است. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از فعالیت تنها کشتارگاه بوقلمون صنعتی کشور در استان قزوین خبر و گفت: کشتارگاه بوقلمون قزوین دارای تونل انجماد و ظرفیت نگهداری 500 تن گوشت و همچنین با توانایی انجماد 30 تن گوشت در هر هشت ساعت است. معین الدین ، یادآور شد: کشتار این پرنده کاملا به صورت بهداشتی ، قطعه بندی و بسته بندی انجام شده و در بازار عرضه می شود. وی اظهار داشت: این اقدام در افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در کشور نقش مهمی دارد. معین الدین خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه وزن این پرنده بالاست و مردم قدرت خرید و نگهداری آن را به صورت لاشه ای و در وزن بالای حدود 15 کیلوگرم ندارند، افزود: اکنون با راه اندازی کشتارگاه صنعتی، و انجام فرآوری گوشت آن به صورت قطعه بندی و بسته بندی در قزوین مشکل عمده پرورش دهندگان و مصرف کنندگان حل شده است. هم اکنون، پنج واحد پرورش و تولید بوقلمون با ظرفیت 28 هزار و 800قطعه در استان قزوین فعال است. 7390 / 603/ /506/1444