تلخی زعفران، نشان از اصلی بودن این گیاه پر طرفدار است # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/08/25 اجتماعی.وزارت بهداشت.غذا و دارو دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران و رییس اداره داروهای طبیعی معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: احساس تلخ مزگی در هنگام چشیدن زعفران، یکی از مهم ترین راه های تشخیص زعفران اصلی از تقلبی است. کاشت زعفران در ایران دارای قدمت سه هزار ساله است. این گیاه رنگی و گران بهای چندین ساله، بدون ساقه است و پیاز دارد و چون در خاک کویر به عمل می آید، به طلای سرخ و یا طلای کویر شهرت یافته است. دکتر امیرحسین جمشیدیروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در این زمینه افزود: ساختار اصلی زعفران تقلبی که از گیاه گلرنک درست می شود، رگه های خشک شده گوشت است، که البته این نوع زعفران بیشتر در آمریکا تولید می شود. جمشیدی گفت: زعفران یک گیاه غده ای همانند گل لاله است و مدت زمان آبیاری این گیاه بیشتر از سه بار نیست. وی با بیان اینکه از هر 150 گل، یک گرم زعفران و از حدود 150 هزار گل تازه، یک کیلو زعفران خشک به دست می آید، گفت: زعفران به علت طعم و رنک و عطر عالی، کاربردهای فراوانی در تولید فرآورده های غذایی، دارویی و شیمیایی دارد و با توجه به محدودیت کشت و تولید، از فرآورده های گران قیمت به شمار می رود. وی افزود: در فصل برداشت زعفران که در نیمه دوم سال است، کارگر گران می شود چرا که تمامی فعالیت چیدین این گیاه با دست انجام می شود. جمشیدی با بیان این مطلب که گیاه زعفران به عنوان دارو و غذا کاربرد دارد ، گفت: افراد می توانند با استفاده از زعفران ناتوانی ها و مشکلات جنسی را برطرف کرده و از بیماری آلزایمر که به فراموشی پنهان مشهور است، جلوگیری کنند. به گفته وی، امسال برای نخستین بار، همایش ملی زعفران در روزهای 27 و 28 آبان ماه در شهرستان گناباد، برگزار می شود. اجتمام 9134//1348**