نوشیدن چای داغ خطر بروز سرطان مری را افزایش می دهد # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/01/10 علمی آموزشی.پزشکی.سرطان.مری تحقیقات پژوهشگران ایرانی نشان می دهد نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد نتایج تحقیقات پژوهشگران ایرانی که در نشریه پزشکی بریتانیایی British Journal Medical منتشر شده ، نشان می دهد افرادی که عادت دارند چای داغ بنوشند ، در مقایسه با افرادی که نوشیدن چای خنک تر را ترجیح می دهند ، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان های مری و حنجره از نوع (OSCC( قرار دارند .
دانشمندان ابتلا به سرطان مری را به ویژه به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی نسبت می دهند، ولی مصرف نوشیدنی های داغ نیز به علت آسیب رساندن به بافت گلو ، یکی از عوامل خطر آفرین محسوب می شود . در این مطالعه، گروهی از پژوهشگران مرکز تحقیقات بیماریهای گوارشی در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر رضا ملک زاده ، حدود سیصد تن از افراد مبتلا به سرطانهای گلو را در استان گلستان مورد بررسی قرار دادند و وضع آن ها را با گروهی متشکل از پانصد و هفتاد و یک فرد سالم ساکن منطقه مقایسه کردند . استان گلستان یکی از بالاترین آمارهای ابتلا به سرطان های مری و حنجره را دارد. ساکنان این منطقه به نوشیدن چای داغ عادت دارند . مردم این منطقه در روز بیش از یک لیتر چای می نوشند، اما آمار استعمال سیگار در منطقه کمتر است . نتایج این بررسی نشان داد میزان بروز این نوع سرطان در افرادی که چای داغ با درجه حرارت بین شصت و پنج تا شصت و نه درجه سانتیگراد می نوشند، دو برابر افرادی است که چای را ولرم یا به اصطلاح نیم گرم می نوشند. همچنین نوشیدن چای خیلی داغ با درجه حرارت دست کم هفتاد درجه سانتیگراد ، در مقایسه با نوشیدن چای نیم گرم ، خطر ابتلا به سرطان های گلو را تا هشت برابر افزایش می دهد . نشریه لنست ضمن چاپ نتایج این مطالعه نوشت: این تحقیقات ، شواهد قبلی را دال بر اینکه نوشیدن مایعات داغ موجب تخریب مخاط پوششی گلو و در نتیجه ابتلا به سرطان می شود، تایید می کند؟ با این همه نحوه دقیق این مسئله هنوز مشخص نشده است . نتایج تحقیقات قبلی در انگلیس نشان داده است میانگین دمایی که مردم این کشور ترجیح می دهند چای خود را بنوشند ، بین پنجاه و شش تا شصت درجه سانتیگراد است . پژوهشگران توصیه می کنند افرادی که عادت به نوشیدن چای دارند ، قبل از نوشیدن چای داغی که تازه در فنجان ریخته شده است ، دستکم چهار دقیقه صبر کنند . نتایج مطالعات همچنین نشان می دهد بین مقدار چای مصرفی و خطر ابتلا به سرطان ، رابطه ای وجود ندارد . در این بررسی همچنین خطر ناشی از مصرف قهوه داغ یا دیگر انواع نوشیدنی داغ ، مورد ارزیابی قرار نگرفت. این یافته ها ممکن است به درک این که چرا در میان بعضی از جامعه های غیر اروپایی، میزان بروز سرطان مری بیشتر است، کمک کند. افزودن مقدار کمی شیر به چای، کاری که بیشتر غربی ها می کنند، موجب کاهش داغی چای و در نتیجه از بین رفتن این خطر می شود. هر ساله بیش از 500 هزار نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به سرطان مری جان خود را از دست می دهند. در کشورهای اروپایی و آمریکا، الکل و سیگار عوامل اصلی ابتلا به سرطان مری است. محققان می گویند نوشیدن یک فنجان چای در مدت کمتر از دو دقیقه پس از ریختن آن، خطر سرطان مری را در مقایسه با چایی که 4 تا 5 دقیقه پس از ریختن نوشیده می شود، 5 برابر افزایش می دهد. اولیور چایلدز، سخنگوی مطالعات سرطان در انگلیس در این باره می گوید: نوشیدن چای بخشی از بسیاری فرهنک کشورهاست. این تحقیقات شواهد بیشتری ارایه می کند که خوردن و نوشیدن غذاها و نوشابه های داغ به طور منظم، می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.