تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۸۸ - ۰۰:۰۱
400 طرح پژوهشی در گروههای پژوهشی جهاد دانشگاهی مشهد اجرا شد # تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 88/10/09 علمی آموزشی.جهاد دانشگاهی.واحد مشهد تاکنون 400 طرح پژوهشی در گروههای پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد مشهد اجرا شده است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد مشهد، عضو معاونت پژوهشی این واحد، گفت: بسیاری از این طرحها برای نخستین بار در کشور اجرا شده است. سید حبیب طاهری ویژگی های فعالیت های پژوهشی در جهاد دانشگاهی را انجام تحقیقات کاربردی و توسعه ای، تلاش برای کارفرمایی بودن پژوهش ها و استفاده از نیروی متخصص دانست. وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی واحد مشهد با فاصله زمانی کمی از تشکیل این نهاد فعالیت خود را در حوزه های پژوهشی، فرهنگی و آموزشی آغاز نمود. طاهری ادامه داد: معاونت پژوهشی این واحد از لحاظ ساختار تشکیلاتی فعالیت های خود را در قالب گروه های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی انجام می دهد و در حال حاضر مشتمل بر 9 گروه مصوب پژوهشی و سه مرکز خدمات تخصصی است و دو هسته پژوهشی نیز با هدف تشکیل گروه های پژوهشی جدید در این معاونت تشکیل داده است . وی افزود: کانون تمرکز فعالیت های گروه های علوم انسانی جهاددانشگاهی مشهد که شامل سه گروه پژوهشی علوم اجتماعی، برنامه ریزی شهری و اقتصاد شهری است، موضوع گردشگری مذهبی است و احراز قطب پژوهشی گردشگری با اولویت گردشگری مذهبی در دستور کار این گروه ها قرار دارد. به گفته طاهری، گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی، گروه پژوهشی مواد، گروه پژوهشی ایدز، هپاتیت و HTLV هسته های پژوهشی بیولوژی سلولی و مولکولی و کشت بافت گیاهی دیگر گروه های فعال این معاونت است. وی ،مرکز خدمات تخصصی تشخیص طبی و آسیب شناسی را از اولین مراکز تاسیس شده در جهاددانشگاهی مشهد بیان کرد و گفت: چهار آزمایشگاه تشخیص طبی، شامل آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه شماره2، آزمایشگاه نیشابور و آزمایشگاه گناباد زیرنظر این مرکز فعالیت می کنند. طاهری ادامه داد: همچنین مرکز خدمات تخصصی دندانپزشکی و مرکز خدمات تخصصی فنی و مهندسی از دیگر مراکز معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی مشهد است. وی اظهار داشت: گروه پژوهشی صنایع غذایی از سال 69 در قالب شاخه ای از گروه کشاورزی و از سال 73 به عنوان گروه پژوهشی فرآوری بصورت مستقل با اخذ موافقت قطعی در زمینه اجرای طرحهای تحقیقاتی صنایع غذایی بویژه فرآورده های لبنی و شبه لبنی (سویا) آغاز کرد. عضو معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد مشهد افزود: در راستای فعالیت تخصصی صنایع غذایی گروه پژوهشی کیفیت موادغذایی در سال 82 و گروه پژوهشی افزودنیهای موادغذایی در سال 83 آغاز فعالیت کرد. از سال 86 پژوهشکده صنایع غذایی با ترکیب سه گروه فوق در حال فعالیت است. وی اظهار داشت: گروه پژوهشی علوم اجتماعی جهاددانشگاهی مشهد تاکنون 246 طرح، اقتصاد شهری 12 طرح، برنامه ریزی شهری 22 طرح، زیست فناوری قارچهای صنعتی 23 طرح، سلولی- مولکولی 2 طرح، صنایع غذایی 40 طرح، کشت بافت گیاهی 3 طرح، گروه پژوهشی مواد 18 طرح و همچنین تعداد 30 طرح در زمینه پزشکی انجام داده است. طاهری افزود: هم اکنون تعداد 125 عضو تمام وقت و 60 عضو پاره وقت در این معاونت فعالیت می کنند. از این تعداد 35 نفر عضو هیات علمی تمام وقت هستند و حدود 40 نفر از متخصصین و اساتید برجسته و مطرح دانشگاه نیز بصورت پاره وقت و در قالب عضویت در شوراهای علمی با این معاونت همکاری دارند. علمی /1354