تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱
"گنجنامه"، نگین کوهپایه های الوند ...............................................
همدان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 08/01/87 داخلی.اجتماعی.گردشگری.نوروز87.
جاذبه فرهنگی، تاریخی و گردشگری "گنجنانه"، همچون نگین زیبایی در دل کوه پایه های الوند می درخشد.
این جاذبه گردشگری، در پنج کیلومتری جنوب غربی شهر همدان در یکی از کوهپایه های الوند در میان دره ای زیبا با مناظر بدیع کوهستانی قرار گرفته است.
برخورداری از آب و هوایی خنک در ایام نوروز و تابستان و نیزباغهای زیبا در پیرامون گنجنامه، منظره دل انگیز و طراوات خاصی به این مکان بخشیده است.
وجود آبشار و کتیبه سنگ نوشته ای متعلق به داریوش و خشایارشاه دو تن از شاهان هخامنشی از آثار دیدنی این جاذبه گردشگری به حساب می آید.
دره "تاریک دره"، واقع در قسمت انتهایی گنجنامه، پیست اسکی همدان واقع شده که این خود نیز بر زیبایی آن افزوده است.
این دره متعلق به عصر هخامنشیان، شروع جاده هگمتانه - استخر، معروف به " جاده شاهی" بوده که هگمتانه را از طریق پیچ و خمهای تاریک دره، گدوک (دره )، ورد آورد علیا، شهرستانه، اشتران به تویسرکان، نهاوند، کرمانشاه، لرستان، تخت جمشید و فارس مرتبط می ساخته است.
این راه، همچنین یکی از راههای ارتباطی همدان به غرب و جنوب کشور ( و میانرودان ) یا بین النهرین (عراق امروزی ) بوده است.
به سبب آنکه هگمتانه، پایتخت تابستانی هخامنشیان بوده و در مسیر جاده شاهی قرار داشته است، داریوش اول هخامنشی پس از اتمام کار سنگ نبشه های بیستون، دستور نقر کتیبه کنونی گنجنامه را داده است.
پس از او فرزندش خشایار شاه نیز به پیروی از او کتیبه ای در سمت راست و کمی پائین تر از سنگ نبشته پدر، بر جای گذارده است (حدود 500 سال پیش از میلاد مسیح).
هر یک از کتیبه ها به سه زبان، در سه ستون و 20 سطر، روی صخره ای بزرگ حک شده اند که در ستون دست چپ، متن فارسی باستان، ستون وسط عیلامی یا شوشی و ستون دست راست کتیبه ها، به زبان بابلی یا اکدی و هر سه به خط میخی مادی یا هخامنشی می باشند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی همدان گفت: بیش از 150 هزار نفر گردشگر در ایام نوروز از گنجنامه بازدید کرده اند. ک/4 564/7522/1139 شماره 141 ساعت 14:26 تمام