جمعی ازمردم:تهیه وتکمیل طرح شبکه فاضلاب درون شهری درغرب مازندران ضروری است ......................................................................
نوشهر ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 24/01/87 داخلی.اجتماعی.فاضلاب.شهری.
جمعی از مردم و مسوولان غرب مازندران با اشاره به ساماندهی نشدن جمع آوری و دفع فاضلاب، فرسودگی شبکه ها و بالابودن سطح آب های زیرزمینی بر لزوم تسریع در تهیه و تکمیل شبکه فاضلاب درون شهری در این منطقه تاکید کردند.
اکنون طرح فاضلاب درون شهری در شهرهای ساری، جویبار، بابلسر، بابل و نوشهر در استان مازندران در حال اجرا است و مطالعات اجرای تصفیه بهداشتی فاضلاب درشهرهای نور، رویان وتنکابن در غرب مازندران نیز آغاز شده است.
تاخیر در بهره برداری از شبکه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس موجب نارضایتی شهروندان و افزایش مشکلات زیست محیطی شده است.
براساس اعلام منابع مختلف، ورود پسابها و فاضلابهای خانگی به کانال های شهری و رودخانه ها از مهمترین مسایلی است که سلامت عمومی را تهدید می کند.
اجرای شبکه تصفیه بهداشتی فاضلاب نوشهر و چالوس از سال 76 آغاز شده است.
تولید روزانه بیش از 300 تن زباله خانگی ، 10 تن زباله عفونی و هدایت درصد بالایی از پسابهای غیرصنعتی به رودخانه های منطقه، تسریع درتکمیل طرح بهداشتی فاضلاب و ساماندهی مدیریت پساماند در نوشهر و چالوس را ضروری کرده است.
این در حالی است که سالانه حدود 10 میلیون گردشگر به شهرستانهای حدود 800 هزار نفری غرب مازندران سفر می کنند.
یک شهروند ساکن خیابان پهلوان نوشهر گفت: بوی تعفن فاضلاب و سرازیر شدن پساب ها، کانال های سطحی دفع فاضلاب را به زیستگاه جانوران موذی نظیر موش تبدیل کرده است.
"آریا کاظمی" در گفت و گو با ایرنا افزود: متاسفانه فاضلاب شهری زنگ خطری برای سلامت اهالی منطقه است و هر چه زودتر این معضل باید برطرف شود.
"کوروش باژوند" کسبه خیابان سعدی نوشهر نیز به ایرنا گفت: عملکرد مدیریت شهری در ساماندهی پسماند و زباله منطقه مطلوب نبوده است.
وی یادآورشد: برای جلوگیری از منابع آبی و خاکی باید بناهای نوساز به چاه جاذب مجهز شوند.
به گفته او بالابودن سطح آبهای زیرزمینی مشکل دفع فاضلاب را در این شهرستان حادتر کرده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چالوس ادامه داد : با بهره برداری از طرح فاضلاب درون شهری، مشکل دفع فاضلاب در این منطقه و سرازیر شدن آن به کانالهای عمومی بر طرف می شود.
"شهرام شکرزاده" اضافه کرد : هدایت فاضلاب به معابر عمومی و رودخانه ها ، شیوع انواع بیماری های عمومی و روده ای را گسترش می دهد.
وی تصریح کرد : برای بر طرف شدن این مشکل عمومی ، علاوه بر اجرای طرح فاضلاب درون شهری، ساماندهی مدیریت پسماند و زباله مهم است.
شهردار نوشهر به ایرنا گفت: تکمیل طرح تصفیه بهداشتی فاضلاب، به حفظ محیط زیست و پاکیزیکی کمک می کند.
"علی امانی" بیان داشت: رهاسازی فاضلاب در معابر از مهمترین مشکلاتی است که به ویژه در فصل گرما با آن روبرو هستیم.
وی اظهار داشت: نیاز است با تشکیل جلسات شهرستانی، اجرای این طرح پیگیری شود تا موانع فراروی آن بر طرف شود.
وی خاطرنشان کرد: هماهنگی و همکاری بیشتر مسوولان منطقه برای اجرای این طرح زیربنایی ضروری است.
به گفته امانی این نهاد آماده هرگونه همکاری برای تسریع در بهره برداری طرح فاضلاب درون شهر نوشهر دارد.
فرماندار نور با اشاره به این که مطالعات اولیه اجرای طرح فاضلاب در شهرهای نور و رویان انجام شد ، خواستار عملیاتی شدن این طرح شد.
"سیدعلی اصغر حسینی" در گفت و گو با ایرنا افزود: فاضلاب شهری عامل تهدیدکننده محیط زیست است و برای رفع این مشکل باید برنامه ریزی اصولی شود.
"سید هاشم فاطمی" فرماندار نوشهر نیز در گفت و گو با ایرناگفت: طرح تصفیه بهداشتی فاضلاب درون شهری این شهر در جلسه ای پیگیری و بررسی شد.
وی ادامه داد : همکاری ادارات مربوط برای تسریع در اجرای این طرح ملی مفید است و باید موانع بر طرف شود.
وی یادآور شد : تاخیر در تکمیل این طرح اساسی، موجب نارضایتی شهروندان شده است.
" مجید عبداللهی " رییس شرکت آب و فاضلاب شهری نوشهر و چالوس گفت: مرحله اول فاضلاب درون شهری این شهرستان ها، امسال به بهره برداری می رسد.
وی کل اعتبارات اجرای این طرح را 18 میلیارد و800 میلیون ریال اعلام کرد و گفت: تاکنون برای اجرای این طرح 11 میلیارد و400 میلیون ریال هزینه شد.
به گفته او این طرح در مجموع در چهار مرحله باساخت 9ایستگاه پمپاژ، 223 هزار نفر را تا سال 1400 زیر پوشش قرار می دهد.
شهرستانهای نوشهر و چالوس 250 هزار نفر جمعیت دارد.
وی ظرفیت مرحله اول این طرح را 10 هزار متر مکعب درشبانه روز اعلام کرد.
عبداللهی خواستار همکاری مردم برای خرید انشعاب فاضلاب درون شهری شد.
آب و فاضلاب شهری نوشهر و چالوس 42 هزار مشترک دارد.
یک شهروند رامسر به ایرنا گفت : مسوولان باید با اتخاذ تدابیر اصولی برای رفع این مشکل اساسی و به حق این شهرستان گردشگرپذیر برنامه ریزی کنند.
"غلامرضا کوزه گری" افزود : اجرای این طرح حیاتی ارتباط مستقیم با سلامت عمومی دارد، باید در مقوله بهداشت و سلامت توجه ویژه ای شود.
شهروند دیگری به نام "محمدعلی قربانیان" رهاسازی فاضلاب به کانال های شهری را یک فاجعه زیست محیطی دانست و گفت : نزدیکی جنگل و دریا و شیب تند از سمت جنگل و کمبود زمین دراین منطقه،آلودگی زیست محیطی را تشدید می کند.
"امین چرمچی" مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان رامسر در گفت و گو با ایرنا، مهمترین معضل این شهرستان را نبود شبکه فاضلاب شهری اعلام کرد.
وی تصریح کرد: شهرستان رامسر دارای رودخانه های پرآبی است که در گذشته های نه چندان دور محل تخم ریزی ماهیان بوده که امروز به دلیل آلودگی این مهم صورت نمی گیرد.
وی اظهار داشت : باید برای رفع اصولی و بهداشتی مواد زائد فاضلابها چاره اندیشی کرد و نباید فاضلابها به داخل رودخانه ها رهاسازی شود.
"موسی عمرانی" مسوول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت رامسر، لازمه توسعه شهری و شهرنشینی را برنامه ریزی برای زندگی سالم دانست و افزود : یکی از بازخوردهای منفی زندگی شهرنشینی فاضلابهای حاصل از زندگی دسته جمعی است.
وی تاکید کرد : مسوولان آب و فاضلاب باید در زمینه رفع مشکلات فاضلاب شهری این منطقه نگاه جدی داشته باشند.
"سیدمحمد مولایی" معاون شهردار رامسر نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: شهرستان رامسر به توجه به بالابودن آبهای زیرزمینی نیاز فوری و حیاتی به شبکه فاضلاب شهری دارد.
به گفته وی نبود شبکه فاضلاب شهری برای رامسر که این شهرستان جایگاه زیست محطیی بالایی دارد و مرکز یکی از کنوانسیون های مهم زیست محیطی دنیااست، سمی مهلک است.
"علی باباخانی" فرماندار رامسر نیز گفت : فاز اول و دوم مطالعاتی فاضلاب شهری رامسر آغاز شده، اما تکمیل نشده است.
وی ادامه داد : ما شاهد هستیم بعضا فاضلابهای خانگی در رودخانه ها رها می شوند که اجرای این طرح در رفع این مشکل کمک می کند.
فرماندار رامسر بیان داشت : از مسوولان آب و فاضلاب استان می خواهیم به مقوله فاضلاب شهری شهرستان رامسر توجه جدی نمایند.
به گفته وی رامسر همه ساله پذیرای صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی است بنابراین باید در همه زمینه ها نمونه باشد که سلامت بهداشتی شهررکن مهم آن است. ک/4 7515/7516/621/508 شماره 131 ساعت 11:51 تمام
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱