خشکسالی 1000 میلیارد ریال به عشایر استان کرمان خسارت زده است .............................................................
کرمان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/02/87 داخلی.اجتماعی.حوادث.خشکسالی.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان گفت: خشکسالی چند سال اخیر یکهزار میلیارد ریال به عشایر این استان خسارت زده است.
غلامرضا امیرشکاری روز چهارشنبه در نشستی که بمنظور بررسی خسارات ناشی از خشکسالی تشکیل شد، افزود: این حجم ضرر و زیان اقتصاد عشایر را شکننده و دچار مشکل کرده است.
وی افزود: بر اساس آمار سال 1377 بیش از 22 هزار خانوار شامل 130 هزار نفر جمعیت عشایر در استان کرمان زندگی می کنند.
امیرشکاری افزود: اما بر اساس دفترچه های توزیع شده بین عشایر و عضو گیری تعاونی ها این جمعیت به 190 هزار نفر در قالب 35 هزار خانوار می- رسد.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان افزود: عشایر این استان سالانه حدود 12 هزار تن گوشت قرمز، 14 هزار مورد صنایع دستی، 200 هزار تن محصولات زراعی و باغی و 1200 تن بهترین کرک دنیا را تولید می کنند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد کرک تولیدی کشور در استان کرمان تولید می شود، گفت: این کرک که از "بز رائینی" بدست می آید از لحاظ طول و ظرافت الیاف در دنیا بی نظیر است.
امیرشکاری افزود: در حال حاضر در دنیا کرکهای شسته و موکشی شده کیلویی 150 دلار خرید و فروش می شود در حالی که کرک تولید عشایر استان کرمان با مرغوب ترین کیفیت کیلویی 15 هزار تومان توسط دلالان خرید و فروش می شود.
وی تولید سالانه 2200 تن پشم مرغوب و 900 هزار قطعه پوست را از دیگر تولیدات عشایر استان کرمان برشمرد.
او با اشاره به اینکه 59 درصد مساحت استان کرمان قلمرو ایلات، طوایف و تیره های مختلف عشایر است گفت: این قشر در 8 زیست بوم مهم و حدود 180 سامانه و 540 سامانه عرفی سکونت دارند.
وی افزود: عشایر استان کرمان در فصل ییلاق و قشلاق در مسافتی حدود 500 کیلومتر جابجا می شوند و بعضی از آنها برون کوچ هستند و به استانهای مجاور نیز کوچ می کنند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان اضافه کرد: حدود هشت میلیون هکتار از مراتع استان کرمان در اختیار عشایر است.
وی با اشاره به خسارات وارده ناشی از خشکسالی به عشایر کرمان گفت: برای کاهش اثرات خشکسالی با تجهیز 10 دستگاه تانکر خودکششی و 26 دستگاه تانکر آبرسانی اقدام به آبرسانی روزانه 300 متر مکعب آب به عشایر شده است.
او گفت: سعی بر این است این حجم به 500 متر مکعب آب در روز افزایش یابد.
وی بیان کرد: خشکسالی استان کرمان هیدرولیکی و تمام منابع آبهای سطحی و زیرزمینی را تحت تاثیر قرار داده است.
امیرشکاری اضافه کرد: به همین علت بخش زیادی از چشمه سارها، قناتها و رودخانه های این استان خشکیده اند و یا در حال خشک شدن هستند.
مدیرکل امور عشایری استان کرمان گفت: در بخش تامین آب نیز عشایر هم در آبهای زیرزمینی و هم آبهای سطحی دچار خسارات زیادی شده اند. وی خسارات وارده به دامهای عشایر را شامل تلفات، نازایی و کاهش گوشت و سایر محصولات مانند شیر، پشم و کرک اعلام کرد و کاهش تولید علوفه را از دیگر خسارات وارده برشمرد. ک/2 657/507/659 شماره 226 ساعت 13:19 تمام