وزیر ارشاد: نظام جامع روزنامه نگاری در هیات دولت در دست بررسی است ..................................................
تهران ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/02/27 سیاسی.نظام سیاسی = حکومت.نظام جمهوری.هیات دولت.گلستان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گرگان از طرح نظام جامع روزنامه نگاری در هیات دولت خبر داد.
محمد حسین صفار هرندی روز پنجشنبه در مصاحبه مطبوعاتی در جمع خبرنگاران گلستانی در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان افزود: در این طرح که در هیات دولت مطرح شده، مسئولیت ها و امتیازهای کار روزنامه نگاری به عنوان یک مسئولیت تلقی شده و برای کسانی که در مطبوعات به کار مطبوعاتی مشغول هستند حقوق پیش بینی می شود.
به گفته وی، این طرح هم اکنون در هیات دولت در دست بررسی است و با تصویب آن حقوق کسانی که در مطبوعات در حال فعالیت هستند رعایت می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با این حال تصریح کرد: مدیران مطبوعات باید از کسانی که در آنها در حال فعالیت هستند حمایت کنند.
وی در ادامه با اشاره پرداخت ریالی یارانه به مطبوعات تصریح کرد: پرداخت یارانه به شکل ریالی بیشتر به نفع مطبوعات بوده و در همین استان نیز پرداخت یارانه به صورت نقدی برای مطبوعات نسبت به گذشته که یارانه را به صورت کاغذ دریافت می کردند بهتر بوده است.
صفار هرندی خاطرنشان کرد: مطابق برنامه چهارم توسعه قرار بوده که یارانه ها از شکل قبلی خارج و به مصرف کننده تعلق بگیرد.
وی ادامه داد: این شیوه برای کتاب اجرا شد و بیشتر اهالی نشر از این کار رضایت داشتند.
به گفته وی، تامین هزینه کلی یک نشریه و اداره کردن نشریات برای اهالی مطبوعات سخت است و درست تر این است که یارانه را به مدیران مطبوعات بدهیم وزیر ارشاد اسلامی با بیان اینکه نظام عمومی کشور در جهت تقویت یارانه ها نیست، گفت: یارانه ها در آینده زیادتر نمی شود.
به گفته وی، در بودجه امسال این وزارتخانه در مجموع یارانه ها افزایش نیافته است و نیز بخشی از یارانه ها به دیگر بخش های فرهنگ اختصاص یافت و از این پس یارانه ها تنها به کتاب و مطبوعات تعلق نمی گیرد بلکه به دیگر بخش های فرهنگی نیز تعلق می گیرد.
وی همچنین با بیان اینکه تلاش می کنیم تا همین مقدار یارانه ای که در دست ما است را به خوبی توزیع کنیم، ادامه داد: گسترش کمی مطبوعات و اضافه شدن مطبوعات جدید به لیست دریافت یارانه ها یکی از علت های کاهش یارانه برای مطبوعات است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید مطبوعات ما به سوی فرمایشی پیش می روند و از مطبوعات خواسته می شود که تیترهای فرمایشی برنند ،گفت: من با این سخن آشنا نیستم و آن را نمی پذیرم زیرا که طبق قانون هیچ دستگاه و مقامی نمی تواند مطبوعات را ملزم کند که تیتر و یا مطلب خاصی را بزنند مگر اینکه مطبوعات مطلب خلافی زده باشند و طبق قانون باید در همان ستون تیتر و یا جوابیه را درج کنند.
وی همچنین با اشاره به بیمه خبرنگاران اظهارداشت: بیمه خبرنگاران از طریق صندوق بیمه هنرمندان دنبال شده و از دو سال گذشته شاهد جهش زیادی در تعداد بیمه شدگان در این بخش بوده ایم.
وزیر ارشاد اسلامی با بیان اینکه تا پایان دوره چهار ساله وزارت ارشاد تاکید شده که هیچ خبرنگار بدون بیمه نباید باشد ،ادامه داد: چنانچه شرط خبرنگاری فردی برای صندوق احراز شود نسبت به بیمه وی اقدام می شود.
صفار هرندی همچنین در خصوص حمایت از نویسندگان با بیان اینکه وظیفه داریم تا از آثار ارزشمند و فاخر حمایت کنیم، تصریح کرد: این وزارتخانه برای حمایت از نویسندگان گاهی کتاب های آنها را پیش خرید کرده تا آنها بتوانند از عهده چاپ یک کتاب برآیند.
صفار هرندی در خصوص تغییر مدیر عامل ایرنا نیز گفت: گاهی مدیران به علت مسائل شخصی تمایل دارند که در جای دیگری مشغول به خدمت شوند و آقای فیاضی نیز که اصالتا مشهدی است، تمایل دارد که در کنار مرقد مطهر امام هشتم (ع ) باشد و این امر یکی از دلایل استعفای ایشان بوده است.
وی ادامه داد: گاهی برای اینکه در سازمان ها روح تازه ای دمیده شود جابه جایی اتفاق می افتد کما اینکه این امر در دولت و در سطح وزرا نیز اتفاق افتاده و اگر در مورد ما هم چنین اتفاقی بیفتد بسیار طبیعی است.
شماره 018 ساعت 11:56 تمام
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱