قیام 15 خرداد سرآغازی بر نجات اساس اسلام از نابودی بود .....................................................
قم ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 14/03/87 داخلی.اجتماعی.15 خرداد.
قیام 15 خرداد باحضور پرشور و خودجوش مردم ایران به ویژه در قم سرآغازی بر قیام به رهبری امام خمینی (ره ) و نجات اساس اسلام از نابودی بود.
این قیام با شهادت زنان و مردان شیردل، سقوط رژیم شاهنشاهی را پایه نهاد و دست دشمنان را از تجاوز به سرزمین اسلامی ایران و ارزشهای اسلامی مسلمانان کوتاه نمود.
نیمه خرداد سال 1342 به افسانه جدایی دین از سیاست پایان داد و قیام کنندگان در واقع با دفاع از آرمانهای اسلامی تلاش کردند تا ولایت فقیه و حاکمیت اسلام را جایگزین رژیم شاهنشاهی متکی بر استعمارگران سازند.
سحرگاه 15 خرداد انتظاری بود که در نهایت بعد از سالها تلاش و مجاهدت امام خمینی (ره ) به ثمر نشست و نهال نورس انقلاب اسلامی به دست زنان و مردان این سرزمین غرس شد و با خون پاک جوانمردانش آبیاری گردید.
این حادثه در اوج اصلاحات شاه و در پی اعتراضات و روشنگریهای روحانی متعهد حوزه علمیه قم صورت گرفت، آن هم در زمانی که رژیم چنان خفقانی در ایران ایجاد کرده بود که به علما دستور می داد کسی حق ندارد بگوید اسلام در خطر است.
در چنین شرایطی امام راحل شجاعانه خطر رژیم را علیه اسلام فریاد زد و اینچنین نقشه انقلاب اسلامی را در ذهنهای بیدار مردم ترسیم کرد و قلبهای آنان را مملو از عشق به خمینی ساخت.
همانگونه که خود فرمود "قیام 15 خرداد اسطوره قدرت ستمشاهی را در هم شکست و شهادت جوانان رشید و زنان و مردان سد عظیم قدرت شیطانی را از بنیان سست نمود و خون کوخ نشینان کاخ ستم را در هم کوبید." و اینگونه ملت ایران با هدیه خون صدها شهید عاشق خمینی، راه قیام را برای نسلهای بعدی فراهم ساختند و 15خرداد نقطه عطفی شد برای پیروزی انقلاب اسلامی در 15سال بعد.
دستگیری آن انسان فرزانه نه تنها نقشه های رژیم را در انتقال مرجعیت از ایران و قم به نجف و اجرای لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی، نقش بر آب ساخت بلکه حوزه های دینی را با پشتوانه های مردمی تقویت و منسجم کرد.
زندانی کردن امام و قیام مردم در اعتراض به اهانت نسبت به روحانیت، اسلام راستین را از حوزه به مجامع دانشگاهی منتقل کرد.
شعار آن روزها "یا مرگ یا خمینی" بود و شاه از خون به جوش آمده ملت از ظلم و ستم نظام شاهنشاهی، حمام خونی به راه انداخت که واکنشهایی را از سوی علما، متفکران و رسانه های خارجی به دنبال داشت.
آتش نفرت و خشم شاه در تمام طول این روز چنان بر سر مردم بیگناه فرود آمد که کسی را یارای نجات مجروحان نبود اما این همه کشتار ذره ای در اراده مردم برای آزادی مرجع عالیقدر جهان اسلام تردید ایجاد نکرد.
انعکاس این قیام در قم و سپس تهران با حضور کشاورزان کفنپوش ورامین و دهقانان کن ادامه یافت و شاه در برابر ملت زبانی جز آتش و خون نمی شناخت.
امام خمینی (ره ) با مدیریت مناسب تلاش کردند تا قیام 15 خرداد را که ثمره خون صدها شهید گلگون کفن بود زنده نگه دارد و این روز را روز حماسه ملت ایران و روز بزرگداشت ارزشهای انسانی در طول تاریخ نام نهاد.
شاه هر چند، رهبر قیام 15 خرداد را تبعید کرد اما نمی دانست خمینی رهبر قلبهای مردمی است که او بظاهر شاه آنان است.
رهبری موثر امام خمینی (ره ) بنیانهای انقلابی عظیم را بر پایه اسلام بنا نهاد و خون شهدای 15 خرداد سرانجام در بهمن 57 به ثمر نشست و شعار "یا مرگ یا خمینی" قیام کنندگان سرانجام با سقوط پهلوی و خروج خفت بار شاه محقق شد.ک/4 7403/550/660 شماره 109 ساعت 11:23 تمام