کارگاه تخصصی شبیه سازی گوسفند در دانشگاه شهرکرد آغاز به کار کرد .................................................................
شهرکرد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/03/87 داخلی.علمی.شبیه سازی نخستین کارگاه تخصصی شبیه سازی گوسفند با حضوری جمعی از استادان دانشگاه در پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد روز چهارشنبه آغاز به کار کرد.
رییس پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد گفت:در این کارگاه چهار روزه استادان و اعضای هیات علمی دانشگاهها با چگونگی تولید جنین گوسفند شبیه سازی شده در این دانشگاه آشنا می شوند.
دکتر"ابوالفضل شیرازی " در گفت وگو با ایرنا افزود: پروژه گوسفند پرورش یافته در شرایط آزمایشگاهی دو سال پیش در دانشگاه شهرکرد انجام شد.
به گفته وی،گوسفند یادشده که از نژاد " لری بختیاری " است، برای نخستین بار در دانشگاه شهرکرد به روش آزمایشگاهی پرورش و با انجام سزارین متولد شد و حصول این موفقیت تجدید نسل حیوانات ارزشمند را فراهم کرده است.
وی فرآیند تولد جنین را درسه مرحله عنوان کرد و افزود: تخمدانهای گوسفند از کشتارگاه و اسپرم تازه گوسفند لری بختیاری نیز از ایستگاه تولید اسپرم تامین شد.
شیرازی گفت:پس از جداسازی تخمک از تخمدانها، تخمک در محیط خاص کشت داده می شود، تا آماده لقاح شود و سپس در فرآیندی خاص ، تخمک در کنار اسپرم کشت داده می شود.
به گفته وی، آماده سازی تخمک، سلول دهنده ،خارج سازی هسته،الحاق سلول دهنده و گیرنده، فعال سازی و کشت جنین فرآیند شبیه سازی گوسفند در این دانشگاه انجام گرفته است. وی افزود: پس از 24 ساعت تخم لقاح یافته به محیط مخصوص کشت منتقل و پس از 9 روز به مرحله " بلاستوسیست " (زمان امکان انتقال جنین به رحم گوسفند) فراهم می شود.
رییس پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد گفت:دراین زمان با استفاده از اسنفجهای هرمونی که 10 تا 12 روز در واژن گوسفند قرارمی گیرد، گوسفند آماده شرایط جفت گیری " فحلی " می شود و همزمان با شرایط فحلی نیز جنین به رحم گوسفند انتقال می یابد.
وی افزود: تولید جنین از " تخمک " تا مرحله " بلاستوسیت " حدود 11 روز طول می کشد و با این روش می توان از انقراض نسل حیوانات ارزشمند و گونه های نادر ممانعت کرد.
شیرازی رئیس پژوهشکده فن آوری شهرکرد گفت: مقدمات طرح از دو سال پیش در این پژوهشکده آغاز و هم اینک با موفقیت عملی شده و در مرحله اول این طرح 9 گوسفند دریک فرایندخاص بااسپرم لقاح شد که چهار گوسفند بارور شد.
به گزارش ایرنا،این کارگاه تخصصی به روش تئوری و علمی بر روی نحوه ی تولد گوسفند خارج از لقاح بحث و تبادل نظر می شود.ک/2 7359/671/546 شماره 373 ساعت 17:24 تمام
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱