گامهای بلند دولت نهم برای صنعتی شدن چهارمحال وبختیاری .......................................................
شهرکرد،خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/04/87 داخلی.اقتصادی.صنعت و معدن چهارمحال وبختیاری در پیش از انقلاب اسلامی تنها دارای سه کارگاه آجرپزی و یک کارخانه قند بود که کارخانه قند نیز برای تولید زیرساختهای لازم نیز جاده دسترسی را نداشت و پیشتر این استان را به عنوان یک منطقه کشاورزی و دامپروری می شناختند.
پس از استقرار دولت نهم و نگاه عدالت محورانه دولت به استانهای محروم ، گام بلندی برای صنعتی شدن چهارمحال وبختیاری برداشته شد که در خردادماه سال 87 با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران بهره برداری از مجتمع تولید سیمان استان به عنوان بزرگترین طرح صنعتی پس از 17 سال آغاز شد.
استاندار چهارمحال وبختیاری، روند سرمایه گذاری در بخش صنعت این استان را بسیار مطلوب توصیف کرد و گفت : میزان تقاضا و قدرت سرمایه گذاری در این استان در طول استقرار دولت نهم به 10 برابر کل برنامه پنج ساله سوم توسعه رسید.
" رجبعلی صادقی " روز دوشنبه به مناسبت روز صنعت و معدن در گفت و گو با ایرناافزود:میزان تقاضا برای سرمایه گذاری و قدرت سرمایه گذاری دراین استان هم اکنون به بیش از 60 هزار میلیارد ریال رسیده است.
به گفته وی،تصویب ساخت طرحهای ملی شامل احداث دو مجتمع پتروشیمی در بروجن و لردگان با بیش از یک میلیون و 300 هزار تن محصول، احداث فولاد 800 هزار تنی، ورق خودرو گالوانیزه، درخواست برای احداث شهرک آب معدنی، قطعه سازی خودرو، پالایشگاه نفت و گاز، نیروگاه گازی،نیروگاههای برقابی کوچک از جمله سرمایه گذارهای صورت گرفته در طول دولت نهم می باشد.
صادقی بیان داشت: اختصاص چهار هزار و 140 میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای ایجاد بنگاههای کوچک اقتصادی از دیگرگامهای دولت نهم برای توسعه چهار محال وبختیاری در سال گذشته بوده است.
وی گفت: بهره برداری از طرح سیمان شهرکرد و پیشرفت مطلوب ورق خودرو گالوانیزه، فولاد 800 هزار تنی و شیرخشک نوزاد و آغاز پذیره نویسی و تاسیس شرکت پتروشیمی لردگان و بروجن و احداث راه آهن اصفهان به شهرکرد نشان از صنعتی شدن استان در حال حاضر دارد.
همچنین وزیر صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران از احداث 15 طرح بزرگ صنعتی در چهارمحال وبختیاری خبر داد و گفت: این طرحها برای تصویب هیات دولت رسیده است.
" علی اکبر محرابیان " در سفر به شهرکرد افزود: با بهره برداری از این طرحها تحول بزرگ صنعتی در چهارمحال وبختیاری ایجاد خواهد شد و برای 9 طرح بزرگ صنعتی در استان اعتباری افزون بر پنج هزار و 800 میلیارد ریال در نظر گرفته شده، در حالی که در طول دهه های گذشته تنها مجوز بهره برداری تا سقف چهار هزار میلیارد ریال صادر شده بود.
وی تصریح کرد:هم اکنون در بخش صنعت در طول دولت نهم میزان صدور پروانه بهره برداری 72 درصد ، میزان اشتغال 104 درصد و میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت 320 درصد در چهارمحال وبختیاری رشد یافته است.
رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال وبختیاری ، از سرمایه گذاری22 میلیارد ریالی در بخش صنعت و معدن این استان خبر داد و گفت:از این میزان 16 هزار و 500 میلیارد ریال از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی و 750 میلیارد از محل تسهیلات بنگاههای کوچک و زوبازده سرمایه گذاری شده است.
"رحمان کرمی " در گفت وگو با ایرنا افزود: تقاضا برای سرمایه گذاری در بخش صنایع و معادن چهارمحال و بختیاری نیز با رشد 323 درصدی همراه شده و این نوید بخش حرکت استان به سمت صنعتی شدن می باشد.
به گفته وی،در حال حاضر طرحهای ورق گالوانیزه بدنه خودرو ایران بامیزان سرمایه گذاری 5/115 میلیون یورو، شیرخشک، طرح مجتمع فولاد 800 هزارتنی چهارمحال و بختیاری باروند مطلوب دردست اجراست.
وی گفت: در سال گذشته نیز یک هزار و 805 جواز تاسیس واحدهای تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری 75 میلیارد و 937 میلیون ریال و با اشتغال 59 هزار و 562 نفر در چهارمحال وبختیاری صادر شد.
به گفته وی، هم اکنون 143 معدن و نقطه پتانسیل معدنی در استان شناسایی شده که از این تعداد تنها 79 معدن مجوز فعالیت دارند و ظرفیت تولید این معادن بیش از230 میلیون تن انواع سنگ و ماده معدنی شامل انواع سنگهای تزئینی، بوکسیت، سنگ لاشه، سنگ گچ، سیلیس و مواد اولیه سیمان است.
به گفته وی،واحدهای صنعتی چهارمحال و بختیاری در زمینه غذایی، نساجی و پوشاک، لوازم خانگی، محصولات فلزی و ماشین سازی، ساخت تجهیزات شیمیایی و سلولزی و موکت فعال هستند.
رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال وبختیاری از راه اندازی دو " خوشه صنعتی " در این استان خبر داد و گفت : هیات دولت با انجام طرح مطالعاتی دو خوشه صنعتی " گز بلداجی " و " آب معدنی دیمه " در چهارمحال و بختیاری موافقت کرد.
کرمی افزود:خوشه صنعتی یک منطقه جفرافیایی برای احداث بنگاههای اقتصادی و تولیدی در زمینه یک رشته از صنعت است و هم اکنون تولید گز در شهر بلداجی بروجن و آب معدنی دیمه در استان شهرت ملی و فراملی دارد و احداث خوشه های صنعتی نیز باعث افزایش بازده و افزایش کیفیت محصول می شود.
وی اظهار داشت: راه اندازی خوشه های صنعتی در استان با توجه به وجود فارغالتحصیلان و استعدادهای فراوان، این استان را به عنوان منطقه در حال توسعه و صنعتی معرفی خواهد کرد.
به گفته وی، خوشه صنعتی آب معدنی چهارمحال و بختیاری با احداث شش شهرک آب معدنی با سرمایه گذاری بخش خصوصی راه اندازی خواهد شد.
رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال و بختیاری گفت: این استان امن ترین نقطه برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخشهای مختلف به ویژه آب معدنی، آبهای انسانس دار و آبهای فوق معدنی به ویژه به صورت خوشه های صنـــعتی می باشد.
کرمی افزود: هم اکنون 27 شهرک و ناحیه صنعتی با 16 هزار و 500 نیروی کار و 850 واحد تولیدی در چهارمحال و بختیاری فعال شده و زیرساختهای لازم برای سرمایه گذاری در استان فراهم شده است.
به گفته وی، هم اکنون زیرساخت های برای تولید 10 میلیارد لیتر آب معدنی در چهارمحال وبختیاری فراهم شده و 130 مجوز بسته بندی آب معدنی در استان صادر و مقدمات لازم برای احداث 45 واحد بسته بندی با ظرفیت 15 میلیارد لیتری فراهم شده است.
رییس سازمان صنایع و معادن چهارمحال وبختیاری گفت: در حال حاضر سه شهرک بزرگ آب معدنی در دیمه کوهرنگ، سندگان لردگان و منطقه اردل در دست ساخت و احداث است و راه اندازی خوشه های صنعتی آب و گز در استان در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا، این تنها بخشی از نگاه ویژه دولت نهم در توجه به توازن صنعتی در چهارمحال وبختیاری است و بخشی دیگر از صنایع به دلیل ماهیت ساختاری در سالهای بعد به بهره برداری خواهد رسید.ک/4 7359/671/546 شماره 146 ساعت 12:47 تمام
تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱