پیشگیری و آگاه سازی جامعه موثرین راه مقابله با بلای اعتیاد است ............................................................
سمنان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/04/87 داخلی.اجتماعی.موادمخدر.گزارشی.
اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک معضل و نابسامانی اجتماعی پدیده ای است که آن را بلای "خانمانسوز" نام نهادند.
متخصصان، روانشناسان و صاحبنظران مرتبط با مسایل مواد مخدر و اعتیاد در استان سمنان پیشگیری و آگاه سازی را مهمترین راهبرد در مبارزه با این بلای خانمانسوز می دانند.
مسوولان مبارزه با مواد مخدر در این زمینه نقش آموزش و پرورش و رسانه ها را در امر آگاه سازی جوانان و نوجوانان بسیار مهم و تعیین کننده تلقی می کنند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان با تاکید بر لزوم مقابله جدی با معضل مواد مخدر و اعتیاد خواستار توجه بیشتر مسوولان و خانواده ها به این مساله شد.
حجت الاسلام والمسلمین "سیدمحمد شاهچراغی" ترویج اعتیاد و مواد مخدر را از توطئه های دشمنان انقلاب اسلامی دانست و بر ضرورت همکاری دستگاههای مرتبط با قاچاق و مصرف مواد مخدر تاکید کرد.
فرمانده انتظامی استان سمنان نیز در این زمینه می گوید در راه مبارزه با مواد مخدر مهمترین برنامه باید مبتنی بر پیشگیری باشد و امسال نیز سال پیشگیری در ناجا و ستاد مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
سردار "علیرضا طاهری" افزود: پیشگیری از راههای اساسی و اصولی برای برخورد با معضل مواد مخدر است.
وی گفت:آگاه سازی جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان در این راه نقش اساس دارد.
فرمانده انتظامی استان سمنان خاطرنشان ساخت: در راه آگاه سازی جامعه به خصوص در بین نسل جوان و نوجوان آموزش و پرورش نقشی بسیار کلیدی و موثر دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان سمنان ایجاد مراکز ترک اعتیاد، مبارزه شدید با قاچاق و توزیع مواد مخدر و اجرای برنامه های فرهنگی و آموزشی را در راستای برنامه های پیشگیری دانست.
سردار طاهری با اشاره به فعالیت 22 مرکز درمانی و ترک اعتیاد دولتی و خصوصی در این استان افزود: اجرای برنامه های فرهنگی و آموزشی از دیگر برنامه های این شورا در سالجاری برای پیشگیری ،مقابله و درمان معضل مواد مخدر است.
وی گفت: با توجه به نامگذاری سال 87 در ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی به عنوان سال پیشگیری عمده برنامه ها بر پایه پیشگیری استوار است.
طاهری به کشف بیش از دو تن مواد مخدر در استان سمنان اشاره کرد و افزود: بیش از 400 قاچاقچی و توزیع کننده مواد مخدر در این استان دستگیر شده اند.
وی جمع آوری معتادان تابلو و پرخطر از شهرها و معابر عمومی را از دیگر اقدامات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان سمنان برشمرد.
فرمانده انتظامی استان سمنان با اشاره به کشف بالای مواد مخدر در استان سمنان گفت: 85 درصد مواد کشف شده در این استان مصرف خارج استانی دارد.
وی میزان کشفیات پارسال مواد مخدر در استان سمنان را 5/3 تن و کشفیات سه ماهه اول امسال را دو تن و 180 کیلوگرم اعلام کرد.
وی فعالیت هماهنگ دستگاه های انتظامی، نظامی، امنیتی ، اطلاعاتی، مراکز ترک اعتیاد دولتی و خصوصی و مشارکت مردم را برای کاهش اعتیاد در جامعه ضروری دانست.
معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان نیز با هشدار در مورد آسیب های سیاسی استفاده از مواد مخدر و تغییر الگوی مصرف این مواد گفت: انگیزه سیاسی دشمنان برای ترویج استفاده از مواد مخدر در کشور بی هویت و بی ارزش کردن جوانان ایرانی است.
"احمد عجم" با بیان اینکه همسایگی با افغانستان و پاکستان به عنوان قطب های تولید مواد مخدر و ترانزیت این مواد از ایران زمینه را برای تحقق این هدف دشمنان فراهم کرده است بر لزوم آشنایی جوانان و خانوادها با خطرات اجتماعی مصرف مواد مخدر تاکید کرد.
وی با اشاره به تغییر رویکرد مصرف مواد مخدر از مواد سنتی به صنعتی و شیمیایی گفت: برای مقابله با افزایش مصرف این نوع مواد مخدر در استان سمنان از دو سال پیش برنامه ریزی شده است.
عجم، انگیزه جمهوری اسلامی ایران را از تلاش بی وقفه در مبارزه با مواد مخدر توجه به کرامت انسانی،حفظ سلامت خانوادگی و وظیفه قانونی و شرعی مقابل افراد نیازمند کمک عنوان کرد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان نیز معتقد است برای مبارزه جدی با پدیده زشت مواد مخدر نیاز به یک عزم ملی در کشور است.
عجم در این خصوص پیشگیری را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: مساله اعتیاد باید به عنوان یک پدیده زشت تلقی شود و با اجرای طرحهای پیشگیری و آموزش نسل جوان و خانواده ها با این بلای خانمانسوز مبارزه شود.
کارشناسان معتقدند در راه مبارزه با مواد مخدر خانواده ها و آموزش و پرورش نقش موثری دارند و در این رابطه طرحهای متعددی در مدارس برای آگاه سازی جوانان باید اجرا شود.
دکتر "فرشید فریور" رییس گروه خانواده دانشگاه علوم پزشکی سمنان نیز بر هوشیاری خانواده، نظارت بر رفتار فرزندان، آگاه سازی فرزندان نسبت به خطرات مواد مخدر، ارائه آموزشهای لازم توسط رسانه ها و ... تاکید دارد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان از افزایش چهار برابری کشف مواد مخدر در این استان خبر داد و گفت: دو هزار و 185 کیلوگرم انواع مواد مخدر در سه ماهه اول امسال در استان سمنان کشف شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد بالایی برخوردار است.
سرهنگ "عبدالحسین امیدیان" افزود: مواد مکشوفه شامل دو هزار و 61 کیلوگرم تریاک، 117 کیلو هروئین کراک و کریستال، پنج کیلو حشیش و دو کیلو گراس است.
وی، تشدید کنترل محورهای اصلی و کویری، تقویت ایستگاههای بازرسی و استفاده از شیوه های اطلاعاتی در شناسایی قاچاقچیان و محموله های سنگین مواد مخدر را از دلیل افزایش کسفیات مواد مخدر در استان سمنان دانست.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان گفت: در این مدت 19 باند باند تهیه و توزیع مواد مخدر در استان سمنان متلاشی شده اند.ک/4 506/599/608 شماره 061 ساعت 11:07 تمام
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱