رییس سازمان صنایع گیلان: توسعه شهرک های صنعتی باید با بررسی صورت بگیرد ......................................................................
بندرانزلی ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 11/04/87 داخلی.اقتصادی.صنعت و معدن.
رییس سازمان صنایع و معادن گیلان در حاشیه همایش توانمندی های صنعت و معدن در گیلان گفت: توسعه شهرک های صنعتی باید با بررسی کارشناسی و برنامه ریزی اصولی انجام شود.
"محمدحسین اصغریان" روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در صورتی که احداث و توسعه شهرک های صنعتی بدون برنامه انجام گیرد به جای توسعه صنعت موجب اتلاف سرمایه و صنعت خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون احداث چندین شهرک صنعتی با مساحتی بالغ بر 250 هکتار در نقاط مختلف استان در دست بررسی است که روستای خمیران بندرانزلی یکی از آنهاست.
اصغریان تصریح کرد:البته این مسئله هنوز قطعیت نیافته و در مرحله شناسایی زمین ، نیاز واقعی منطقه و کار کارشناسی است.
وی در خصوص گسترش شهرک صنعتی حسن رود در بندرانزلی گفت: با توجه به این که این شهرک در محدوده منطقه آزاد انزلی واقع شده، توسعه آن هم اکنون از عهده سازمان صنایع خارج شده و به عهده سازمان منطقه آزاد انزلی است.
اصغریان متذکر شد: اگر این سازمان بدون ضابطه و برنامه ریزی اقدام به توسعه شهرک صنعتی کند مطمئنا باید شاهد ضرر و زیان واحدهای صنعتی فعال در این محدوده باشیم.
وی یادآور شد: عموما برداشت ها در سطح ملی این است که منطقه آزاد صنایعی را تقویت می کند که یا صادرکننده هستند و یا مواد اولیه را تولید و صادر می کنند.
اصغریان ادامه داد: به نظر می رسد معافیت های مالیاتی موجود در منطقه آزاد تنها به نفع صادرکنندگان است، مگر اینکه منطقه آزاد تسهیلاتی را به منظور توسعه صنایع در این منطقه به بخشهای دارای تولید داخلی ، اعطا کند.
وی متذکر شد: در غیر این صورت منطقه آزاد نه تنها نفعی برای صاحبان صنایع داخلی نخواهد داشت بلکه موجب ضرر و زیان آنها خواهد شد.
رییس سازمان صنایع گیلان در خصوص تاثیر قطع برق بر صنعت استان گفت: به طور کلی کمبود برق و هر گونه انرژی در هر نقطه ای تاثیر منفی بر رشد و توسعه صنعت دارد که صنعت گیلان نیز از این مسئله مستثنی نیست.
اصغریان اظهار داشت: هنوز قطع برق در گیلان چندان جدی نشده اما با توجه به شروع فصل گرما و پیش بینی افزایش خاموشی ها به نظر می رسد باید شاهد برخی مسایل و مشکلات در بخش صنعت باشیم.
وی ادامه داد: البته اگر این خاموشی ها با اطلاع رسانی قبلی به صاحبان صنایع انجام شود مطمئنا موجب کاهش ضرر و زیان این بخشها خواهد شد.
به گفته اصغریان در مسئله قطع برق بیشترین ضرر سهم صنایع صادرکننده ای است که رقبای خارجی دارند زیرا در مدت قطع برق این بخشها قادر به تولید نبوده در حالی که رقبای خارجی با سرعت هر چه بیشتر مشغول به تولید هستند.
وی تعداد واحدهای صنعتی صادرکننده محصولات به خارج از کشور را در گیلان 30 واحد اعلام کرد.
استان گیلان دارای سه هزارو 600 واحد صنعتی است که به گفته مسوولان صنایع و معادن استان بیش از سه هزار واحد آن با 80 هزار نیروی کار فعال هستند.
همچنین 19 شهرک صنعتی فعال با مساحتی بالغ بر 730 هکتار در استان گیلان مشغول فعالند. ک/ 3 506/7152/620 شماره 073 ساعت 11:18 تمام