واگذاری اقامتگاه ها و زایرسراهای دولتی به بخش خصوصی ضروری اعلام شد .................................................................
شیراز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/4/87 داخلی. فرهنگی. گردشگری رییس اداره نظارت بر تاسیسات و موسسات گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشوروعده دادکه طرح ملی سازماندهی وشناسایی زایرسراهاواقامتگاه ها اجرامی شود و دراین زمینه گفت:برای دادن خدمات بهتر،واگذاری اقامت گاه های دولتی و زایر سراها به بخش خصوصی ضرورت دارد.
به گزارش روزسه شنبه خبرنگار ایرنا،رسول فلاحت دردومین نشست کمیته کارشناسی زایرسراها و مراکز اقامتی دستگاه های دولتی در شیراز افزود: در راستای تحقق اصل 44 و با معرفی هر استان، سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند در این زمینه از تسهیلات واگذاری بهره مند شوند.
دبیرکمیته طرح ملی زایرسراهاواماکن اقامتی اضافه کرد:واگذاری اقامتگاه ها وزایرسراهای دولتی به بخش خصوصی برای توسعه گردشگری پایدار،استفاده بهینه از این اماکن و همچنین آگاهی ازظرفیت تعداد اتاق و تخت در ایام پر ازدحام سفر در کشور اجرا می شود.
فلاحت افزود: دراین نشست معاونان گردشگری استان های خراسان رضوی، اصفهان، فارس،مازندران، اردبیل، همدان و کارشناسان این استان ها با حضور نمایندگان بخش خصوصی اهداف و آیین نامه اجرایی و نظارتی واگذاری این اماکن را تدوین می کنند.
وی به برخی قابلیت های موجود در زمینه زایرسرا و اقامتگاه های دولتی در کشور اشاره کرد و گفت: در استان خراسان رضوی 187 مکان اقامتی وجود دارد و دراستان مازندران نیز چهار هزار و 600 تخت در این زمینه شناسایی شده است.
رییس اداره نظارت بر تاسیسات و موسسات گردشگری اضافه کرد: بخش خصوصی از واگذاری اقامتگاه های دولتی و زایر سراها استقبال می کند ضمن آنکه در این زمینه می توانند از تسهیلات هم استفاده کنند.
وی اظهار داشت:اجرای این طرح ملی با هماهنگی و مشارکت جوامع و اتحادیه هتلداری از بخش خصوصی در سال 87 با الگو قرار دادن استانهای فارس،خراسان رضوی،قم، مازندران و گیلان آغاز شده است.
فلاحت گفت: بر اساس مواد 5 و 63 قانون توسعه چهارم جمهوری اسلامی ایران آیین نامه اجرایی واگذاری مجتمع های اقامتی ساحلی دستگاههای دولتی به بخش خصوصی درکارگروه شهرسازی و معماری ایران که شامل وزارت کشور، وزارت اقتصاد و دارایی، مسکن و شهرسازی،سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ، فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوشته و تدوین شده و در پهنه ساحلی استان های گیلان و مازندران به اجرا در آمده است.
این مقام مسوول گفت:پس از تدوین آیین نامه و شیوه نامه اجرایی این طرح در اماکن دولتی با نظارت بر عملکرد آنها به طور کامل به اجرا در می آید.
وی افزود: فعالیت های تبلیغاتی و اطلاع رسانی جهت آگاهی بیشتر مردم از چگونگی اجرای این طرح در حال انجام است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی وگردشگری فارس نیزگفت:تمام دستگاه های دولتی موظف هستندنسبت به واگذاری اماکن اقامتی به بخش خصوصی یا تغییر کاربری آن اقدام کنند.
علیرضا دژبد افزود:هدف ازاجرای این طرح حمایت از کسانی است که در زمینه واحدهای اقامتی فعالیت می کنند.
وی گفت: اماکن اقامتی ابتدا شناسایی، درجه بندی، استانداردسازی و نرخ گذاری می شوند وبه بخش خصوصی واگذاروسپس دراختیارمردم قرار داده می شود.
دژبد اضافه کرد:در استان فارس سازماندهی اماکن خصوصی و استیجاری با همکاری شهرداری ، اداره اماکن ، نیروی انتظامی و اتحادیه مهمان پذیران به عنوان متولیان بخش خصوصی در حال انجام است.
معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فارس افزود:در استان فارس شش هزار و 500 تخت مهمانسرای دولتی و چهار هزار و 500 تخت در هتل ها وجود دارد.
وی گفت: 85 درصداز مهمانسراهای دولتی ازهزینه های ادارات دولتی استفاده می کنند که باید ساماندهی شوند تا بتوان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد تا به مردم خدمات بدهند.
این مقام مسوول گفت : اگر این زایر سراها و مهمانسراهای دولتی به مردم و بخش خصوصی واگذار شود بهتر می توان در شرایط خاص مثل ایام نوروز از آن بهره گرفت.
دژبد افزود:واگذاری اقامتگاه هاو زایرسراها به مردم و بخش خصوصی می تواند زمینه رقابت بیشتر را برای ارتقای کیفی فراهم کند ضمن آنکه می توان خدمات بهتر و بیشتر در آن عرضه کرد.
وی افزود:باتوجه به توانمندی های مناطق مختلف فارس و پتانسیل های مناسب بخش خصوصی برای خدمات رسانی بهتر و مطلوب تر به مسافران تلاش می کنیم.ک/2 ا - م 677/675 شماره 039 ساعت 09:52 تمام