رغبت کشاورزان به کشت برنج در مانه وسملقان افزایش یافته است ..........................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 31/04/87 داخلی.اقتصادی.کشاورزی.برنج.
با وجود خشکسالی حاکم در منطقه رغبت کشاورزان به کشت برنج در شهرستان مانه وسملقان در استان خراسان شمالی افزایش یافته است.
شهرستان مانه وسملقان با تولید سالانه دو هزار هکتار برنج بیشترین سطح کشت برنج در استان خراسان شمالی را دارد که به دلیل دسترسی فراوان به آب، کشاورزان این خطه هر ساله گرایش بیشتری به کشت برنج نشان می دهند.
رحمان فدایی یکی از کشاورزان بخش مانه در این شهرستان روز دوشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی، اظهار داشت: از زمانی که سد شیرین دره در این منطقه ایجاد شده به دلیل دسترسی کشاورزان پایین دست سد به آب، آنان اقدام به کشت این محصول نموده اند.
او افزود: من در اراضی روستای "کوشکی راجو" هر ساله یک هکتار برنج کشت می کردم که امسال این سطح را دو برابر کرده ام.
وی افزود: این در حالی است که کشاورزان زیادی در این خطه امسال اقدام به کشت برنج کرده اند که در سالهای پیش از ایجاد سد شیرین دره در این منطقه صیفی جات می کاشتند.
یکی دیگر از کشاورزان مانه وسملقان دلیل افزایش رغبت کشاورزان به کشت برنج و افزایش شالیزارها را افزایش قیمت و اقتصادی بودن برنج می داند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه وسملقان نیز از افزایش کشت این محصول در این شهرستان بخصوص در بخش مانه خبر داد.
مجید رزم آرا در گفت و گو با ایرنا، سطح زیر کشت برنج در این شهرستان را بیش از دو هزار هکتار بیان کرد و گفت: کیفیت مناسب برنج، دسترسی راحت به آب، استعداد زمین برای کشت برنج و قیمت مناسب این محصول از عوامل رغبت کشاورزان به کشت این محصول است.
وی خاطرنشان کرد: کشت ارقام پرمحصول در بخش مانه این شهرستان رواج یافته که میزان تولید این محصول را افزایش می دهد.
وی عمده ارقام برنج این شهرستان را طارم، طارم دم سیاه و ارقام زودبازده فجر و شفق ذکر کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: پس از راه اندازی سد شیرین دره کشاورزان پایین دست این سد به کشت برنج روی آورده اند.
فرامرز عدالتیان افزود: سالانه در این خطه کشت برنج حدود 200 هکتار افزایش می یابد.
وی ادامه داد: امسال نیز کشت برنج در این منطقه از یک هزار و 800 هکتار پارسال به دو هزار هکتار رسیده است.
وی با اشاره به خشکسالی در این استان گفت: توصیه کارشناسان کشاورزی به کشاورزان کشت محصولاتی است که نیاز به آب کمتری دارد و شرایط مزبور باید توسط کشاورزانی که در مناطق کم آب هستند بیشتر رعایت کنند.
وی اضافه کرد: با این حال برای کشاورزان پایین دست سد شیرین دره که از آب کافی بهره مند هستند توسعه کشت برنج امری طبیعی است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که 308 هزار هکتار آن زراعت است. ک/4 7186/626/659 شماره 389 ساعت 19:17 تمام
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱