"تب " ، ساز و کاری طبیعی برای مقابله با بیماریهاست ...................................................
اصفهان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 03/06/87 داخلی.اجتماعی.بهداشت و درمان.بیماریها پزشکان اعلام می کنند که نباید با "تب" مبارزه کرد و سریع آن را پایین آورد ، چون تب جزئی از هشدار و سازو کار طبیعی دفاعی بدن درمقابل بیماری است.
به گزارش ایرنا، این متخصصان اظهار می دارند: این عکس العمل طبیعی بدن می تواندمدت بیماری را کاهش و قدرت آنتی بیوتیک ها را در اثر حمله باکتری- ها افزایش دهد.
آنان در عین حال تاکید می کنند: این نباید مانعی برای پائین آوردن تب و مراجعه نکردن به پزشک به منظور معالجه باشد.
یک متخصص بیماری های عفونی به خبرنگار ایرنا گفت: این که تب به خودی خود بیماری است و بلادرنگ می بایست مبارزه علیه آن آغاز شود تصور نادرستی است، زیرا تب تنها یک علامت است.
دکتر "شهین خواجه مزید"افزود: هنگامی که بدن باتهاجم باکتریایی یاویروسی مواجه می شود، موادی را ترشح می کند که به مغز شما فرمان بالا بردن دمای بدن را می دهد و در نتیجه تب حاصل می شود.
وی اظهار داشت: در دمای بالای بدن عملکرد باکتری ها و ویروس هاجهت انتشار و تکثیر بسیار سخت تر خواهد شد، در نتیجه، این عکس العمل طبیعی بدن می تواند طول مدت بیماری را کاهش دهد و قدرت آنتی بیوتیک ها را در اثر حمله باکتری تقویت کند.
وی گفت : علائم تب را عبارت از درد در تمامی نقاط بدن، بیحالی و سستی، بالا رفتن درجه ی حرارت بدن، قرمز شدن گونه ها ، احساس گرمی و سردی و لرز است و هنگامی که تب بالا می رود بدن سرد می شود و می لرزد و هنگامی که تب پایین می آید بدن عرق می کند.
خواجه مزید، افزود: در تب خون و سیستم لنفاوی بدن ما گلبول های سفید خونی می سازند که با امراض مقابله می کنند که این برای از بین بردن و جنگ با ویروس ها و باکتری ها می باشد.
وی بااشاره به اینکه بدن با این عکس العمل گرم و باعث بالارفتن درجه حرارت بدن می شود گفت: اگر تب خیلی بالا رفت باید تلاش کرد تا کمی آن را پایین آورد چون تب بالای 105 درجه فارنهایت هم ممکن است باعث صدمه زدن به سیستم عصبی بدن شود.
وی خاطرنشان کرد: پائین آوردن ناگهانی تب بدن بااستفاده از کیسه یخ قبل از حوله خیس باعث تشنج و انقباض ناگهانی رگ های عصبی می شود.
دکتر "مهدی مهدوی" دیگر متخصص بیماری های عفونی نیز گفت: تب 104 یا 105 درجه ی فارنهایت تب بالا به حساب می آید که باعث صدمه زدن به سیستم عصبی بدن می شود.
وی افزود: در این شرایط معمولا از درمان هایی مثل گذاشتن حوله خیس سرد روی پیشانی و نوشیدن های خنک و استفاده از پتوی سبک برای جلوگیری از سرد شدن بیمار استفاده می شود.
این متخصص یادآور شد: بیماران مبتلا به بیماری های التهابی مثل ورم مفاصل و سرطان خون که بدن آنها گلبول های سفید بی مصرف تولید می کند وقتی دچار تب می شوند گلبول های آنها توانایی مقابله با امراض و میکرب ها را ندارند.
وی افزود: مکانیسم حرارتی بدن آنها به درستی تنظیم نیست بنابراین بدنشان نمی تواند حرارت را پایین بیاورد و عرق هم نمی کنند ، که این فرد برای پائین آوردن تب نیاز به درمان از سوی اورژانس دارند.
مهدوی گفت: در طول دوره تب استفاده از مایعات و سبزیجات خنک ، استفاده از حوله خیس در مرحله اول و بعد از کمپرس ولرم و یا سرد پرهیز از پوشیدن لباس زیاد و یا استراحت در منبع گرمازا که دمای بدن را بیشتر بالا می برد بسیار توصیه می شود.
7133/603/546 شماره 166 ساعت 12:18 تمام