مروری بر توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از بیماری وبا ....................................................
سمنان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/06/87 داخلی.اجتماعی.بهداشت.وبا.گزارشی.
یک روز گرم تابستانی، بدون حتی یک نسیم خنک، خیابان پر از آدم و ماشین هایی که به سرعت از کنارت می گذرند، ناگهان چشمت می افتد به یک منبع کوچک آب که قطرات کوچک آب روی آن به تو چشمک می زنند و تو را به سمت خود می کشند.
یک لیوان فلزی که با نخ بسته بندی جعبه شیرینی به آن وصل شده است، تو را آرام آرام به سوی خود فرا می خواند و یک جرعه آب ... اما تو همانطور می ایستی و با لبانی خشک به منبع نگاه می کنی آن هم بخاطر ترس از "وبا".
این روزها زیرنویس خیلی از برنامه های تلویزیونی و میان برنامه های رادیویی هشدار وزارت بهداشت در مورد بیماری های روده ای بخصوص "وبا" است.
همان باکتری "ویبریو کلرا" که با فعالیت آهسته و بی صدای خود، اسهال، استفراغ، ضعف و سرگیجه بخاطر از دست رفتن آب و وزن بدن، چشم های گود رفته، پوست چروکیده و در شیرخواران فرو رفتگی ملاج و در نهایت خواب آلودگی و مرگ را به ارمغان می آورد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با تاکید بر اینکه در این استان تاکنون موردی از ابتلای افراد بومی به وبا گزارش نشده است گفت: فقط یکی از مسافران مشهد که فردی غیربومی بود در دامغان مبتلا تشخیص داده شد که تحت درمان قرار گرفت.
دکتر "جعفر جندقی" آب را مهمترین عامل انتقال وبا دانست و گفت: خوردن آبهای غیر مطمئن و استفاده از یخ های غیر بهداشتی زمینه ساز ابتلا به این بیماری است.
یکی از شهروندان سمنانی در این مورد گفت: پیش از این در بعضی خیابان ها یخ های قالبی که در معرض هوای آزاد بود عرضه می شد و فروشنده در مقابل اعتراض خریداران گونی روی یخ می کشید و می گفت حالا دیگر گرد و خاک روی یخ نمی نشیند.
"سیده خانم مظاهری" افزود: حالا این صحنه ها کمتر دیده می شود ولی هنوز ترس از وبا در هنگام خرید سبزی خوردن، آب میوه، بستنی و فالوده و یا حتی استفاده از آب سقاخانه ها با ماست.
دکتر جندقی در این رابطه تاکید کرد: مردم باید از خرید مواد غذایی، بستنی، فالوده، یخ در بهشت ، آبمیوه و شربت ها از فروشندگان دوره گرد خودداری کنند حتی هنگام خرید از مغازه های مجوزدار کاملا دقت کنند و بیشتر مواد غذایی بسته بندی مصرف کنند.
وی افزود: خوردن آب سقاخانه هایی که به مدار آب شهری وصل هستند و لیوان یک بار مصرف دارند مانعی ندارد.
یکی دیگر از راههای انتفال وبا شنا در استخرهای آب آلوده، رودخانه و نهرهاست که با توجه به اینکه در فصل گرم سال قرار داریم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
اما در نزدیکی ماه مبارک رمضان یکی از ظرف های ثابت سفره های افطار و سحری سبزی خوردن و سالاد است که با توجه به شیوع وبا کارشناسان، شستن، انگل زدایی و گندزدایی کردن سبزیجات، قرار ندادن سبزیجات و مواد سالاد فصل به صورت نشسته در یخچال، خریداری نکردن سالاد از رستوران های غیرمطمئن و در نهایت کاهش مصرف مواد غذایی به صورت خام یا نیمه پخته را توصیه می کنند.
علیرغم ذهنیت عموم در مورد خطر ابتلا به وبا در فصل گرم سال معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: این خطر همیشگی است و ربطی به فصل معینی ندارد اما فعالیت باکتری وبا در فصل سرد سال کمتر می شود.
دکتر جندقی گفت: خطر ابتلا به وبا تا آخر آبان ماه به قوت خود باقی است و در این مدت مردم باید حداکثر کوشش خود را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری بکنند.
وی جوشاندن آب به مدت یک دقیقه، گرم کردن غذا تا دمای 70 درجه و رعایت کردن توصیه های بهداشتی را برای کاهش ابتلا به این بیماری ضروری دانست.ک/4 506/7340/599/608 شماره 188 ساعت 13:24 تمام
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱