چاپخانه های استان مرکزی نیازمند حمایت مسوولان هستند .................................................
اراک ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 12/06/87 داخلی.اجتماعی.صنعت چاپ جمعی از صاحبان چاپخانه های استان مرکزی معتقدند صنعت چاپ نیازمند حمایت جدی مسوولان است.
آنان گفتند: صنعت چاپ یکی از حلقه های مهم اطلاع رسانی و فرهنگ سازی جامعه است و تلاش برای بهبود جایگاه و حل مشکلات این صنعت امری ضروری است.
مسوول چاپخانه پیوند در اراک گفت: بالا بودن قیمـت کاغذ و چـاپ سفارشات استان در دیگر استانها از جمله مشکلات شاغلان این بخش است.
"محمد ساریخانی" افزود: حمایتهای برنامه ای در جهت تقویت بنیه کاری ومالی چاپخانه ها توسط مسوولان مربوطه از نیازهای جدی این صنعت است.
وی ادامه داد: اکثر چاپخانه های استان به دلیل پایین بودن کیفیت دستگاههای چاپ قادر به ارایه امور چاپی مرغوب نبوده که این مهم از دیگر مشکلات این بخش است.
مسوول چاپخانه دهخدا نیز گفت: تاکنون آنگونه که باید جایگاه صنعت چاپ و نشر معرفی نشده ونقش و شان این صنعت در فرهنگ عمومی جامعه ناشناخته مانده است.
"جلیل جعفری" افزود: وجود دفاتر فنی زیاد در سـطـح شهر که با سرمایه و دستمزد و کیفیت اندک امور چاپی را انجام داده و مـوجـب تضعیف و کوچک شدن چاپخانه ها و تعطیلی آنها می شود.
وی گفت: نبود تسهیلات و وامهای بانکی زود بازده باشرایط مناسب به صاحبان چاپخانه ها از دیگر مشکلات این بخش است.
مسوول چاپخانه فردوسی گفت: صنعت چـاپ و نشر از سالهای دور در این استان رونق داشته اما هنوز فعالیت این صنف زیرنظر کتابفروشی ها انجام می شود.
"مهدی نوذری" افزود: نـبـود تشکل صنفی و وفاق و همکاری مناسب مشکلات این بخش را دوچندان کرده است.
وی گفت: وجود مشکلات موجود در سر راه صنعت چاپ، این حرفه در حال انقراض است و احیای این بخش نیازمند چاره اندیشی مناسب است.
وی افزود: به روزشدن دستگاههای قدیمی چاپ نیازمند تسهیلات بانکی باشرایط باز پرداخت مناسب است که به آسانی صورت نمی گیرد.
مسوول امور چاپ اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: چرخه صنعت چاپ در استان قدیمی است که این امر موجب شده سفارش دهندگان چاپ، استانهای مجاور را ترجیح دهند.
"ابوالقاسم کلانتری" افزود: تکمیل حلقه صنعت چـاپ نیازمند سرمـایه گذاری بالایی دارد که با توجه به وسع شاغلان این بخش تامین این هزینه امـکانـپذیر نیست.
وی گفت: تلاش برای جلب سرمایه گذاری دراستان و هماهنگی با دستگاههای استان برای جلب سفارشات چاپی به چاپخانه های استان از جمله اقـدامات حمایتی این اداره از صنعت چاپ است.
درحال حاضر 45 چاپخانه در استان مرکزی مشغول انجام امور چاپ و نشرهستند.
اولین چاپخانه استان مرکزی متعلق به ابراهیم جعفری بنا "چاپخانه موسوی" در سال 1312 تاسیس شده است.
7109/557 شماره 158 ساعت 12:31 تمام
تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱