فصل اول کاوش در تپه " شیخی آباد کرتویج " کرمانشاه پایان یافت .............................................................
کرمانشاه ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/06/87 داخلی.فرهنگی.میراث فرهنگی.
معاون هیات طرح باستان شناسی زاگرس مرکزی در کاوش تپه شیخی آباد کرتویج کرمانشاه از پایان فصل نخست کاوش در این منطقه خبر داد.
" سعید دوستانی " روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فصل نخست کاوش در این تپه در بخش دینور کرمانشاه از 27 تیر ماه سال جاری با هدف مطالعه دوره آغاز نوسنگی زاگرس آغاز شد.
وی تصریح کرد: این کاوش توسط هیاتی 25 نفره از باستان شناسان ایرانی و انگلیسی انجام شد که سرپرستی تیم ایرانی را دکتر "یعقوب محمدی فر" و تیم انگلیسی را "راجر متیوس" بر عهده داشتند.
وی گفت: کاوش های اولیه نشان از قدمت یکجانشینی در این منطقه در بیش از 9 تا 10 هزار سال پیش دارد.
وی افزود: یافته های این کاوش از جمله دیوارهای چینه ای ، ابزار سنگی و گلی تا حدودی قدمت این تپه را به دوره آغاز نوسنگی و پیش از تپه گنج دره هرسین مشخص می کند.
وی تصریح کرد: پیش از این، تپه گنج دره هرسین با هشت هزار سال قدمت به عنوان نخستین سکونتگاه بشر پس از عبور از غارنشینی و آغاز یکجانشینی شناخته شده بود.
وی گفت: در این کاوش یک پیکرک انسان مونث یافت شد که قابل مقایسه با الهه ونوس سراب در تپه سراب کرمانشاه است که این منطقه نیز مربوط به دوره نوسنگی است.
به گفته وی نمونه های یافت شده برای انجام آزمایشات کربن 14 به دانشگاه لندن فرستاده شده که تا سه ماه آینده نتایج آن اعلام می شود و به قطعیت می توان گفت که تپه شیخی آباد نخستین سکونتگاه بشر در دوره یکجانشینی است.
دوستانی افزود: ویژگی دیگر این منطقه وسعت آن است که 10 برابر گنج دره است.
وی افزود: تپه شیخی آباد شامل چندین لایه است که ضحامت این لایه ها بیش از شش متر است که در این فصل یک متر کاوش شده و در کاوشهای آینده قدمت و آثار بیشتری مشخص خواهد شد.
وی با اعلام این که کاوش در تپه شیخی آباد بین 10 تا 15 سال طول می کشد گفت: فصل دوم کاوش ها اردیبهشت ماه سال آینده آغاز می شود.
وی گفت: ادامه این کاوش ها می تواند دو هزار سال نقطه تاریک در تاریخ دنیا را روشن کند.
7452/567/1139 شماره 405 ساعت 20:00 تمام
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱