سینما ابزاری در خدمت فرهنگ ................................................
کرمان، خبرگزاری جمهوری اسلامی 20/06/87 داخلی.فرهنگی.روزملی سینما.
دنیای پر فراز و نشیب سینما نخستین گام های نخست خود را از سال های 1880 تا 1889 میلادی با ساخت تصاویر متحرک در اروپا برداشت.
برادران "لومیر"نخستین فیلم متحرک را در سال 1885 میلادی با فیلم "حرکت قطار در ایستگاه" به معرض دید عموم قرار دادند.
از آغاز دهه ی 20 تا به امروز در سراسر جهان دهها و گاه صدها میلیون نفر تماشاچی هرروز در سالن های نمایش فیلم حضور دارند.
این مهم در دنیای امروز باعث شده تا هنر هفتم به عنوان یک صنعت هنری به حساب آید به گونه ای که از این هنر می توان فرهنگ خود را به سایر فرهنگ ها به راحتی انتقال داد.
سینمای ایران در سال 1279(ه.ش ) باورود وسایل سینماتوگراف در زمان مظفر الدین شاه قاجار رونق گرفت.
پس از ورود بازار و امکانات این صنعت، به ویژه دوربین فیلمبرداری"آوانس اوگانیانس"به همراه عده ای دیگر از دوستان خود نخستین پایه های سینمای کشور بنا نهاده شد.
"آبی و رابی" نخستین فیلم داستانی سینمایی ایران نام داشت که در 1309 به عنوان فیلم صامت و کوتاه تولید شد امااین فیلم هیچگاه به اکران گذاشته نشد.
نخستین فیلم سینمایی ناطق ایران با عنوان "دختر لر"در سال 1312 ساخته شد.
دهه ی 40 و50 دوران بسیار مهم تاریخ سینمای ایران به شمار می رود که در این دوران سینماگران ایرانی آرام آرام به بلوغ فکری رسیده و برای داشتن سینمایی بومی و محلی دست به تلاش گسترده زدند.
سینما پدیده ایست که از جهات فرهنگی، اجتماعی و زیباشناسی تاثیری عمیقی بر جوامع انسانی باقی می گذارد و این مهم نیز باید درصنعت سینمای امروزی کشور با توجه به ساخت فیلم های خارجی مورد توجه فعالان این صنعت قرار گیرد.
این صنعت هم اکنون دست مایه قدرت های استکباری جهان شده تا باساخت فیلم های گوناگون و در راستای تغییرات فرهنگی و مبارزه با ادیان الهی در جوامع گوناگون گام برمی دارند.
تقویت این صنعت در کشور برای مقابله با فیلم های بی پایه و اساس همواره از سوی مسوولان و کارشناسان مورد تاکید قرار گرفته است.
یک مدرس انجمن سینمای جوان کرمان در این رابطه به ایرنا گفت: سینما به عنوان یک ابزار مهم در فرهنگ سازی و یا تخریب فرهنگ نقش اساسی دارد.
"محمد شریفی"افزود: امروزه دشمن از طریق ساخت فیلم قصد هجوم به فرهنگ ایرانی را در سر می پروراند.
وی، وجود شبکه های مختلف ماهواره ای و ساخت فیلم های گوناگون مانند فیلم "صد و پرسپولیس" را از جمله هجمه های فرهنگی دشمنان دانست.
شریفی افزود: سینما می تواند در برابر هجوم این گونه هجمه ها به عنوان ابزار کاربردی در خدمت فرهنگ ملی ایرانی بگیرد.
وی معضل اقتصادی را تنها مشکل سینماهای امروز کشور دانست و گفت: حضور شبکه های متعدد ماهواره ای باعث کاهش تماشاگران و در نتیجه تعطیلی برخی از سینماها در کشور شده است.
وی تکراری بودن سوژه های فیلم و نبود محتوای خوب و نیزحضور بازیگران غیر حرفه ای را از دیگر عوامل کاهش مخاطبان سینماها عنوان کرد.
شریفی ساختار مجموعه آموزشی فیلمسازی در استان کرمان را خوب عنوان کرد و گفت:سرمایه گذاران در این استان برای ساخت فیلم تمایل زیادی از خود نشان نمی دهند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به سرمایه بالای تاسیس سینما گفت: عدم بازده مناسب اقتصادی سینماها از دلایل مهم عدم سرمایه گذاری در این بخش شده است.
"مهدی محبان"افزود: فرسودگی اغلب سینماهااز دیگر عوامل مهم و تاثیرگذار در عدم استقبال مردم از سینماها می باشد.
وی تعداد سینماهای استان کرمان را 15 سالن عنوان کرد وگفت: ازاین تعداد هشت سالن سینما به صورت غیر فعال است.
محبان تصریح کرد: هم اکنون سینما"شهرتماشا" کرمان به عنوان سینمای ممتاز و سینما "صحرا" شهرستان زرند به عنوان سینمای درجه دو و سایر سینماهای استان از نوع درجه یک به شمار می روند.
وی عمر متوسط سینماهای استان را 30 سال عنوان کرد و افزود:استقبال مردم کرمان از سینما خوب است و البته این مساله بستگی به نوع فیلم های اکران شده دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به فعالیت 12 موسسه ویدئویی و سینمایی در سطح استان گفت: اغلب هنرمندان حوزه فیلم سازی استان در انجمن سینمایی مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: ترغیب مدیران سینماها برای مشارکت در نوسازی و بازسازی سینماها، کمک به دفاتر انجمن سینمای جوان و برگزاری برنامه ها و جشنواره ها در جهت ترغیب فیلم سازان و نیز تولید آثار فاخر از برنامه های این اداره در جهت بهبود وضع سینماهای استان است.ک/4 7438/627/507/ 1645 شماره 264 ساعت 14:38 تمام
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱