وزارت جهادکشاورزی بر توسعه باغات در اراضی شیب دار تاکید دارد ............................................................
قزوین ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 16/07/87 داخلی.اقتصادی.جهاد کشاورزی.
مشاور علمی معاونت تولیدات گیاهی در امور توسعه باغات دیم وزارت جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه باغات در اراضی شیب دار تاکید دارد.
علی خلیل پور روز سه شنبه در جلسه با هیات آلمانی که با حضور مسوولان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در این سازمان تشکیل شد، افزود: به دلیل محدودیت آب و خشک بودن برخی مناطق، توسعه باغ در اراضی شیب دار از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی به قدمت احداث کانال و قنات در ایران برای آبیاری اراضی کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: طولانی ترین کانال قنات به طول یکصد کیلومتر با عمق مادر چاه آب 300 متر در گناباد با تکنولوژی هزار سال پیش وجود دارد.
این مسوول گفت: یکی از طرحهای وزارت جهاد کشاورزی توسعه باغ انگور و بادام در سطح 20 هزار هکتار طی هفت سال آینده در استان قزوین است.
وی افزود: برای حفظ آب و خاک و توسعه باغ در اراضی دیم طرحهای خوبی آغاز شده و به نتایج قابل قبولی نیز در این زمینه دست پیدا کرده ایم.
در این جلسه رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت: آثار تاریخی و کشاورزی ثبت شده دراین استان نشان ازتاثیرگذاری قزوین برکشاورزی کشور دارد.
محمدرضا صفری، بر لزوم توجه به منابع آب و خاک اشاره و خاطرنشان کرد: وجود آب انبارهای متعدد حاکی از نقش و جایگاه آب در اقتصاد استان قزوین است.
وی ادامه داد: همچنین درحال حاضر بیش از 443 هزار هکتار اراضی کشاورزی با شیب یک تاسه درصد در استان قزوین وجود دارد.
این مسوول، وجود 400 هزار هکتار اراضی زراعی، 80 هزار هکتار باغ و تولید 4/3 درصد از محصولات کشاورزی کشور را از استعدادهای این استان دربخش کشاورزی ذکر کرد و گفت: بیش از 60 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان با یک هزارو 200 کیلومتر شبکه کانال آبیاری می شود.
وی افزود: استان قزوین جزو پنج استان صنعتی و کشاورزی کشور است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به طرح توسعه باغ دراراضی شیب دار اشاره کرد و گفت: این طرح از سال 86 دراین استان آغاز و در سه نقطه با شرایط مشابه و باغ الگویی تحقیقاتی اجرا شده است.
وی اظهار داشت: طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار از مصوبات وزارت جهاد کشاورزی است که در دو استان کشور درحال اجرا است.
صفری با بیان اینکه نتایج حاصل از این طرح درحال بررسی است، خاطرنشان کرد: درصورت حمایت می توان این طرح را ازطریق برنامه های ترویجی به کشاورزان انتقال داد.
این گروه از کارشناسان آلمانی به سرپرستی دکتر "هار" استاد بازنشسته دانشگاه برلین جهت بازدید از باغات دیم بخش آوج شهرستان بویین زهرا به استان قزوین سفر کرده است. ک/2 7390/3404/684 شماره 132 ساعت 11:56 تمام
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱