"پس آبهای صنعتی" از معضلات زیست محیطی در چهارمحال و بختیاری است ................................................................
شهرکرد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/08/87 داخلی.اقتصادی.صنعت. زیست محیطی.
توسعه بخش صنعت در چهارمحال و بختیاری اگر چه در زمینه ایجاد اشتغال و تولید موثر بوده اما مشکلات زیست محیطی را نیز به همراه داشته است.
پس آبهای صنعتی رها شده در کنار برخی واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی، یکی از معضلات زیست محیطی در چهارمحال و بختیاری محسوب می شود. چهارمحال وبختیاری دارای 17 شهرک صنعتی و دو شهرک تخصصی آب، پنج ناحیه صنعتی و چهار ناحیه صنعتی روستایی با بیش از 650 واحد فعال است.
به گفته کارشناسان، فقط در شهرکرد و بروجن تصفیه خانه در مرحله راه اندازی قرار گرفته و مابقی در دست مطالعه طراحی و برنامه ریزی هستند.
به گزارش ایرنا، اهمیت محیط زیست وضرورت رعایت مسایل زیست محیطی از جمله کاهش آلودگی هوا، آب و برنامه ریزی و ساماندهی پسابها و فاضلابهای صنعتی وشهری باید بیش از پیش مورد توجه برنامه ریزان توجه قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: پس آبهای صنعتی برخی از کارخانه ها به همراه گازهای سمی و یا ذرات معلق، یکی از مشکلات زیست محیطی این استان است.
"داوود شیوندی" درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: 80 درصد صنایع و شهرکهای صنعتی استان در شهرستان شهرکرد و بروجن و شهر سامان فعال است که تا پایان سال دو تصفیه خانه صنعتی در این شرکهای صنعتی به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت: با راه اندازی این تصفیه خانه ها80 درصد آبهای آلوده کارخانه های صنعتی تصفیه و وارد طبیعت می شود.
وی، از اتمام عملیات احداث شبکه جمع آوری این دو شهرک صنعتی خبر داد و گفت: با بهره برداری از این طرحهای عمرانی می توان در جهت کاهش معضلات زیست محیطی ناشی از پس آبها گام برداشت.
شیوندی افزود: درحال حاضر9 تصفیه خانه صنعتی (پس دسته ) توسط 24 واحد تولیدی خدماتی شامل تولید موادغذایی، موکت، چسب و پارچه، لوازم خانگی، گشتارگاه دام و طیور و مقواسازی که بیشترین تولید فاضلاب را دارند، فعال است.
وی گفت: فعال شدن این تصفیه خانه ها ضمن کاهش بارآلودگی پس آب، حدود 40درصد از کل فاضلابهای صنعتی را جمع آوری می کند.
به گفته وی، تاکنون 20 کارخانه آلوده کننده محیط زیست در استان اخطار زیست محیطی گرفته و در برخی موارد واحدها تعطیل شده و پس از رفع نواقص، فیلترگذاری و نزدیک شدن به استاندارد جهانی،فعالیت موقت آنها تاییدمی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: این کارخانه ها در زمینه تولید شن و ماسه، تولید مواد شیمیایی و آسفالت فعالند.
کارشناس محیط زیست شرکت شهرکهای صنعتی استان گفت: باتوجه به اینکه برخی از واحدهای صنعتی دراستان دارای پس آبهای صنعتی هستند برنامه ریزی در جهت تصفیه و هدایت آنها به چرخه مصرف یک امر ضروری است.
"بتول مظلومی" افزود: تصفیه فاضلابهای صنعتی دارای معیارهایی است که با تصفیه فاضلاب خانگی تقاوت دارد و نیازمند به تجمع واحدهای صنعتی در مجتمع های صنعتی است.
به گفته وی، تصفیه فاضلابهای صنعتی به دلیل تنوع واحدهای صنعتی نیازمند فیلترهای خاص است که دراین راستا واحدهای صنعتی در استان موظف به فعال ساختن بخش پیش تصفیه به منظور به حداقل رساندن آلاینده های پس آبها هستند.
وی افزود:اکنون در دو شهرک صنعتی شهرکرد و بروجن بصورت آزمایشی تصفیه فاضلابهای صنعتی آغاز شده و تا پایان سال کار رسمی تصفیه خانه این شهرکها آغاز می شود.
به گفته وی، پس آبهای صنعتی در شهرکهای صنعتی پس از تصفیه در فضای سبز و کشاورزی مصرف خواهد شد.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان گفت: با توجه به اینکه احداث تصفیه خانه برای شهرکهای صنعتی که 30 درصد واحدهای صنعتی در آنها فعال شده الزامی است، گفت : کار طراحی تصفیه خانه شهرک صنعتی آب سندگان و سامان نیز در دست اجراست و تاپایان سال آغاز خواهد شد.
"علی بلالی" افزود: با توجه به اهمیت تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی تخصصی آب در شهرک صنعتی آب کوهرنگ طراحی ان به اتمام رسیده و وارد مرحله اجرا شده است.
به گفته وی، برای احداث ساختمان هر تصفیه خانه صنعتی 10 تا 12 میلیارد ریال نیاز است.
وی افزود: قبل از راه اندازی دو تصفیه خانه صنعتی در شهرستانهای بروجن و شهرکرد واحدهای صنعتی پس از تصفیه پس آبها در پیش تصفیه خانه های فعال در واحدهای صنعتی آبهای تصفیه شده را در مزارع و فضای سبز رها می ساختند.ک/4 7360/671/ 607 شماره 139 ساعت 12:06 تمام
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱