سندرم متابولیک ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد ...................................................................
قزوین، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/09/87 داخلی.علمی.پزشکی.
متخصص قلب و عروق مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای قزوین گفت : سندرم متابولیک ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
دکتر "سیما سیاح " روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : سندروم متابولیک اغلب با اضافه وزن، چاقی و نداشتن تحرک بدنی مرتبط است و این عوامل خطر بدون توجه به سطح کلسترول موجب افزایش بیماری های قلبی می شود.
وی اضافه کرد : همچنین مصرف سیگار ، پرفشاری خون ، چربی خون، دیابت ، وراثت و فشارهای عصبی از عوامل زمینه ساز بروز بیماری قلبی می باشند.
دکتر سیاح خاطرنشان کرد:در مقابل مصرف غذاهای پرچربی و پرانرژی تحرک بدنی به شدت در جامعه کاهش یافته واین امر باعث بروز بیماری های غیرواگیر که بیماری قلبی اصلی ترین آنها است، می شود.
وی با اشاره به اینکه ورزش باعث کاهش کلسترول خون می شود، گفت:این کاهش همراه با پرهیز غذایی در کاهش بیماری های قلبی و عروقی و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها سهم بسزایی دارد.
این متخصص ، استعمال دخانیات رااز مهمترین عوامل بروز بیماریهای قلبی و عروقی دانست و افزود : ترک سیگار در نخستین سال کشیدن احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را 50 درصد کاهش می دهد.
وی ادامه داد : در حال حاضر گرفتگی عروق شایعترین بیماری قلب در کشور است که منجر به سکته های مغزی و قلبی در بیماران می شود.
دکتر سیاح اظهار داشت : رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی و کلسترول باعث افزایش کلسترول خون شده و سطوح بالای کلسترول درخون باعث ایجاد تصلب شرایین و منجر به بروز بیماری های سرخرگی و باعث بروز حمله های قلبی می شود.
وی بااشاره به ارتباط مستقیم میان افزایش خطر بیماری های قلبی و عروقی و الگوی غذایی نامناسب افزود: غذاهای چرب، سرخ شده، سس های چرب، نوشابه های گازدار، غذاهای شور و روغن های جامد از عوامل افزایش بیماریهای قلبی بشمار می روند.
این متخصص خوردن میوه، سبزیجات و غلات را درکاهش سطوح کلسترول خون مفید و لازم دانست.
دکتر سیاح افزود: این موادغذایی همچنین حاوی مواد مغذی آنتی اکسیدان و ویتامین های گروه B هستند که خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
وی به تاثیر استرس های روحی و روانی درسلامت قلب اشاره کرد و افزود: تحمل فشار روانی می تواند موجب هیجان های ناگواری مانند افسردگی یا اضطراب شود که تا حد امکان باید از آنها جلوگیری کرد.
این پزشک با اشاره به اینکه بی تحرکی در کودکی احتمال ابتلا به بیماری قلبی را در نوجوانی افزایش می دهد، افزود: این موضوع نشان دهنده نیاز به افزایش فعالیت و ورزش در کودکی است چرا که کودکان امروزی زندگی بی تحرکی دارند و مستعد چاقی هستند.
گفتنی است 8/33 درصد جمعیت استان قزوین مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند.
7394/ 3404/1840 شماره 120 ساعت 13:32 تمام