نخستین همایش استانداردسازی مواد اولیه صنایع دستی اصفهان برگزار شد .................................................................
اصفهان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/09/87 داخلی.فرهنگی.صنایع دستی.
اولین همایش استانداردسازی مواد اولیه صنایع دستی استان اصفهان روز یکشنبه در نگارستان "زنده رود" سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برگزار شد.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اصفهان گفت: این استان دارای ظرفیت بسیار خوبی دربخش صنایع دستی است اما در سالهای اخیر بازار صنایع دستی دچار تحولات زیادی شده و بسیاری ازکالاهای خارجی جایگزین کالاهای داخلی شده که استانداردسازی صنایع دستی را ضروری کرده است.
"سید غلامحسین حسینی" افزود: سه نوع استاندارد "اجباری" ، "تشویقی" و "گواهی کیفیت" وجود دارد که استاندارد اجباری مربوط به کالاها و آنچه که با سلامت مردم در ارتباط است، می باشد.
وی اظهار داشت: تولیدات صنایع دستی می تواند در گروه استانداردسازی تشویقی و گواهی کیفیت قرار گیرد.
وی گفت:ارائه نشان استاندارد به تولیدات هنرمندان می تواند براساس مدارک و معیارهایی که معاونت صنایع دستی برای یک کالای با کیفیت ارائه می دهد، صورت پذیرد.
حسینی با اشاره به اینکه نشان استاندارد در میان مردم قابل قبول است و حساسیت مردم نسبت به استاندارد کالاها بالا رفته است ، افزود: استاندارد سازی صنایع دستی نیز ضروری است.
وی تصریح کرد: اداره استاندارد آمادگی لازم برای همکاری و ارائه نشان کیفیت و استاندارد صنایع دستی را دارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز گفت: مطالعه ایجاد بازارچه های صنایع دستی توسط مشاوران در حال انجام است.
"احمد امین پور" اظهار داشت: ایجاد بازارچه های صنایع دستی در برخی از محورهای سطح شهر باعث ایجاد تسهیلات بهتر برای گردشگران می گردد.
وی خاطر نشان کرد: رفع مشکلات بسته بندی، ارائه نشان کیفیت و استاندارد سازی تولیدات صنایع دستی می تواند در ارتقاء کیفیت صنایع دستی نقش مهمی داشته باشد.
وی اظهار امیدواری کرد: با کمک هنرمندان و مدیریت اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان در خصوص استانداردسازی صنایع دستی اقدامات لازم صورت گیرد.
"احمد ادیب"معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیزگفت: سالهاست عرضه و تولید صنایع دستی به روش سنتی صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: وقت آن رسیده است که شیوه های جدید که امروزه در دنیا به کار گرفته می شود ، مورد استفاده قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده خاطر نشان کرد: هیچ مجموعه ای نمی تواند خود را جدای از دهکده جهانی بداند.
ادیب با اشاره به اهداف سازمان در توسعه صادرات افزود: تحقق رشد سالانه 20 درصد صادرات صنایع دستی برای ایجاد بازار دائمی و قابل اطمینان از اهداف این معاونت است.
وی، بسته بندی مناسب، اطمینان و جلب اعتماد عمومی نسبت به صنایع دستی ، تثبیت جایگاه بین المللی صنایع دستی ، شناسنامه دار کردن و دانستن قواعد اصول در صنایع دستی در جهت پیشرفت صنایع دستی را ضروری دانست.
در پایان این همایش از هنرمند خاتم کار "اصغر معمار" به عنوان اولین هنرمندی که موفق به اخذ نشان استاندارد شده، قدردانی شد.
7134/558/ 607 شماره 155 ساعت 14:36 تمام
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱