تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱
پیر محافظ تخت جمشید، یک روحانی است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/09/26 فرهنگی.تخت جمشید.محافظ شیراز - حجت الاسلام سید محمود موسوی نژاد مسوول حوزه علمیه شهرستان مرودشت بین دوستداران میراث فرهنگی و علاقه مندان به یادمان فرهنگی تخت جمشید به پیر محافظ تخت جمشید شهرت یافته است و به جهت فعالیت هایی که برای مراقبت از تخت جمشید انجام داده از سوی آنان مورد تکریم و احترام است .
به گزارش خبرنگار ایرنا ، این روحانی 76 ساله سی سال پیش با پاسبانی در اطراف تخت جمشید و تشکیل گروه های محافظ مردمی و برقراری کشیک شبانه در روزهای آغازین انقلاب که برخی سود جویان قصد تخریب و غارت تخت جمشید را داشتند از این بنای کهن مراقبت کرده است .
حجت الاسلام موسوی نژاد، پیرمحافظ تخت جمشید درگفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا درباره خاطرات سی سال پیش و مراقبت شبانه از تخت جمشید گفت: در آن سالها مردمی که از جور و جفای حکومت شاهی به ستوه آمده بودند و جفاکاری ها را دیده بودند، احساساتشان غلیان کرده بود و برخی افراد براین اساس قصد تخریب تخت جمشید را داشتند و نزدیک بود هیچ چیز از این بنای کهن باقی نماند.
وی افزود: معمولا وقتی احساس آدمی بر عقل او غلبه می کند ممکن است چشم بسته یا به تحریک دیگران کارهای غیر عقلانی هم انجام دهد، تخریب تخت جمشید هم در اوایل انقلاب مسئله ای بود که به دین و انقلاب ربط نداشت خیلی از افراد در این جریان قصد سود جویی و غارت تخت جمشید را داشتند و می خواستند از فضای موجود سوء استفاده نمایند.
حجت الاسلام موسوی نژاد ادامه داد : من در اوایل انقلاب سرپرست کمیته انقلاب اسلامی مرودشت بودم و چون این خطرات را احساس می کردم و می دیدم که تخت جمشید در این شرایط هیچ پشتیبان و محافظی ندارد، احساس مسوولیت کردم و با تشکیل گروه های مردمی شب ها در اطراف تخت جمشید کشیک می دادیم تا کسی تعرضی به این بنا نداشته باشد.
وی بیان کرد: مردم در آن زمان، تشنه استقلال بودند و از همه مظاهر شاهی تنفر داشتند ، البته در آن زمان تصمیم گیری ها بر اساس احساسات بود آنها نمی دانستند که تخت جمشید اگر چه جایگاه شاهان و سلاطین بوده است و جورها و جفاها در این مکان انجام شده اما در عین حال تخت جمشید مظهر هنر و مملو از انشای هنرمندانه ایرانی هم هست ، هنر و انشای هنرمندانه ایرانی که جرمی نداد که ویران شود.
مسوول حوزه علمیه شهرستان مرودشت با بیان اینکه حتی چادرهای جشن های شاهی هم جرمی نداشت و ما می توانستیم از آن استفاده بیشتری کنیم گفت: عده ای می خواستند این چادرها را به آتش بکشند و تخت جمشید را ویران کنند آنها بیشتر دنبال غارتگری بودند و بسیاری از مردم هم در این زمینه با ما همدل و همفکر بودند و برای نجات تخت جمشید زحمت فراوان کشیدند.
وی اضافه کرد: ما از اینکه مراقب تخت جمشید بوده ایم بر مردم و بر تخت جمشید منتی نداریم حرف ما این است که آثار فرهنگی یک کشور متعلق به همه مردم است متعلق به انسانیت است ، مثل خانه پیامبر که یک اثر فرهنگی بود اما متاسفانه آن را ویران کردند، چرا خانه پیامبر را خراب کردند ؟ چرا کوچه بنی هاشم را خراب کردند ، این از جهالت آنها است که برای توسعه شهری این بناهای فرهنگی را خراب می کنند.
پیر محافظ تخت جمشید با بیان اینکه هر گاه احساسات غالب شود باید عقلا بیشتر به هوش باشند گفت: ما نگذاشتیم که آتش غلبه احساسات دامن تخت جمشید را بگیرد اینجا برای هر کسی که مشتاق هر پیامی باشد می تواند پیامی داشته باشد و می تواند از آن درس بگیرد.
این روحانی 76 ساله ادامه داد : اگر کسی بخواهد از تخت جمشید درس عبرت بگیرد اینجا آیینه عبرت است و چشم عبرت بین می خواهد که آمد و رفت شاهان را در این سرزمین ببیند ، اگر کسی دنبال هنر باشد بیاید و در اینجا اوج هنر ایرانی را ببیند بیاید و عظمت هنر را در تخت جمشید ببیند.
وی افزود: حتی اگر کسی دنبال خداشناسی باشد باید بیاید و در تخت جمشید خدا شناسی را ببیند ، تخت جمشید مظهر خدا شناسی است در اینجا معابدی وجود دارد که مردم در آن عبادت می کرده اند و هیچ اثری از بت پرستی و پیکر پرستی نیست ممکن است در عبادت های خود مرتکب اشتباهاتی می شده اند که مورد قبول ما نیست اما در عین حال خدا شناس بوده اند.
وی افزود: ایرانیان در عرصه های زمان ملتی با هوش و با تدبیر بوده اند این موضوع در کتیبه ها و سنگ سازه های تخت جمشید نمایان است ، ملت ایران منادی صلح و دوستی بوده است و این مهم در همه جای تخت جمشید جلوه گر است آثار کهن و تاریخی تخت جمشید که به پرسپولیس نیز معروف است مجموعه ای از کاخ های هخامنشی است که بیش از 2500 سال قدمت دارد و در دامنه کوه رحمت در فاصله 60 کیلومتری شمال شیراز در حوزه شهرستان مرودشت استان فارس واقع شده است.
این مجموعه تاریخی در سال 1358 در فهرست آثار فرهنگی بین المللی به ثبت رسید و اکنون در ردیف 9 اثر جهانی کشورمان قرار دارد.ک/3 677 / 675 شماره 202 ساعت 12:57 تمام