مرمت بنای تاریخی مسجد جامع ارسنجان در فارس در حال انجام است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/11/07 فرهنگی.مسجد.ارسنجان شیراز - روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اعلام کرد:مرمت بخشهایی از بنای تاریخی مسجد جامع ارسنجان در فارس زیر نظر کارشناسان در حال انجام است .
به گزارش دریافتی روزدوشنبه ایرنا ، روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اعلام کرد :این سازمان برای حفاظت و نگهداری از اثر ارزشمند تاریخی مسجد جامع ارسنجان در سال جاری اقدام به مرمت ضلع غربی این مسجد با اختصاص اعتباری حدود 200 میلیون ریال کرده است.
بنا براین گزارش،تعمیرات پشت بام شامل برچیدن آسفالت های فرسوده، خاکبرداری، ترمیم شکافهای موجود با استفاده از آجر سنتی، شیب بندی ، اجرای عایق رطوبتی ، اجرای رخ بام با آجر سنتی و موزائیک فرش بنا، ترمیم قوسها، بندکشی آجرهای نما و بخشهای داخلی رواق از جمله اقداماتی است که طی مدت 2 ماه در این بنای تاریخی در حال انجام است.
مسجد جامع ارسنجان یکی از مهمترین مساجد جامع استان فارس می باشد که دردوره صفویه در نزدیکی مدرسه سعدیه ساخته شده است . مسجد جامع ارسنجان به شکل دو ایوانی بنا شده است که شبستان مسجد با ایوان جنوبی از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد .
سردر اصلی مسجد در گوشه شمال غربی قرار دارد .در حال حاضر با ایجاد یک در ورودی در گوشه جنوب غربی مسجد نمازگزاران به مسجد وارد می شوند . پس از ورودی رواق ضلع غربی قرار دارد که از این رواق وارد حیاط مسجد می شویم . کف حیاط موزائیک فرش می باشد. در بالای ایوان شمالی دو ماذنه به شکل دو گلدسته کوچک دیده می شود که با سیمان سفید اندود شده است . با توجه به اینکه این دو ماذنه هماهنگی با ترکیب بنا ندارد به نظر می رسد به بنا الحاق شده اند.
در طرفین ایوان شمالی دو اتاق نسبتا بزرگ قرار دارد که در حال حاضر بعنوان کتابخانه ازاین محل استفاده می شود. شبستان مسجد در ضلع جنوبی و شرقی واقع شده است. در ضلع جنوبی و شرقی مسجد دو شبستان قرار گرفته که سقف هریک از آنها با گنبد کوچک پوشیده شده وبر ستونهای ستبر آجری استوار است . استفاده از آجر به صورت راسته و خفته با احداث یک ردیف ستون در وسط شبستان از طاق و تویزه ها، فضایی بسیار زیبا و همگون بوجودآورده است .
معمار سعی نموده با ایجاد طاقنما کاذب در سطح دیوارهای داخلی شبستان و طرفین ایوانها ی شمالی و جنوبی سطح دیوارها را از یکنواختی خارج کرده و هماهنگی و انسجام خاصی بین اجزا بوجود بیاورد . فضای داخلی شبستان کاملا آجری و بین آجرها بند کشی شده است . در سالهای اخیر قسمت پائین ستونهای شبستان جنوبی با ازاره تعمیر شده است.
مسجد جامع ارسنجان از مهمترین مساجد جامع فارس به شمار میرود که آجر به عنوان مهمترین عنصر معماری در ساخت آن و استفاده از طاق و تویزه های ممتد که بر روی ستونهای محکم استوار گردیده بعنوان اصلی ترین تکنیک معماری بکار رفته دراین بنابشمار می رود .
ارسنجان در 125 کیلومتری شمال شرقی شیراز واقع شده است.
677 / 675 شماره 013 ساعت 09:06 تمام
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱