" پارگی رباط صلیبی " / پاشنه آشیل ورزشکاران .............................................
هرکرد، خبرگزاری جمهوری اسلامی 07/11/87 ورزشی.پزشکی.آسیب دیدگی.
رشته های ورزشی یکی از جذاب ترین برنامه های تلویزیونی در سطح جهان به شمار می آید که بیشترین مخاطبان برنامه های زنده تلویزیونی را نیز به خود اختصاص داده است.
هم اکنون پخش مستقیم رشته های مختلف ورزشی در سطح جهان بیش از یک میلیارد و 240 میلیون نفر مخاطب دارد و گردش مالی در سطح ورزش جهان حدود 10 هزار میلیارد دلار می باشد.
این میزان گردش مالی در ایران نیز رقم بالایی به خود اختصاص داده که سهم عمده ای از آن رشته ورزشی فوتبال و در نقل و انتقال بازیکنان فوتبال است.
امروزه آسیب دیدگی یکی در ورزش برای هر ورزشکاری به عنوان کابوس پایان دوران قهرمانی و خداحافظی با ورزش به حساب می آید و در این زمینه هیچ ورزشکاری از حاشیه امنیت برخوردار نیست.
پارگی رباط صلیبی یا رباط معروف " لیگامنت " (ACL) در بین ورزشکاران به ویژه رشته ورزشی فوتبال همواره مطرح بوده ، به گونه ای که در هر طول فصل، باشگاه های ورزشی با یک بازیکن مصدوم مواجه هستند.
در بین دو باشگاه ورزشی استقلال و پیروزی ایران در همین چندماهه اخیر نیز "محسن خلیلی" بهترین گلزن لیگ فصل گذشته و " امید رضا روانخواه" بازیکنی تاثیر گذار استقلال دچار این مصدومیت شدند.
رییس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور معتقد است: در حال حاضر بیشترین آسیب دیدگی در ورزش ایران مربوط به رشته ورزشی فوتبال است.
دکتر "الله کرم علی مرادی " در سفر به چهارمحال وبختیاری در گفت و گو با ایرنا افزود:بیشترین آسیب در رشته فوتبال نیز در زانو و مچ پای بازیکنان رخ می دهد به گفته وی، بیشترین عمل جراحی پزشکی نــــاشی از صدمه دیدگی ورزشی نیز در " تاندوم صلیبی قدامی جلو " که بیشتر پارگی را در رشته فوتبال دارد و 80 درصد از جراحی های انجام شده بر روی ورزشکاران در این قسمت از پا صورت می گیرد.
یک کارشناس آسیب های ورزشی گفت : رباط صلیبی به عنوان یک رباط قدامی در زیر زانو قرار دارد و آسیب پذیرترین نقطه ساختاری ورزشکاران در هنگام پرداختن به ورزش های سنگین است.
" بهارک مجیدی زاده " در گفت وگو با ایرنا افزود:رباط صلیبی ، رباطی است که دو استخوان پا را به هم متصل می کند و به دلیل ضربه شدید به زیر زانو، ورزشکاران از این ناحیه به شدت آسیب می بینند.
به گفته وی، رباط صلیبی قدامی، رباط ثابتی است که استخوان ران را به استخوان پا متصل می کند و در صورت پارگی و جدا شدن شبیه قیطان در بین استخوان ها تعلیق می شود.
مجیدی زاده یادآور شد:بیشترین سهم آسیب دیدگی از نظر پارگی رباط صلیبی ورزشکاران رشته فوتبال مردان و زنان اختصاص دارد و این جراحت و آسیب دیدگی در بین ورزشکاران زن 17 درصد از مردان بیشتر است.
این کارشناس آسیب دیدگی های ورزشی گفت:علائم آن زانو درد مزمن ، تورم زانو و ماهیچه زیر زانو، قفل کردن زانو هنگام حرکت و گیر کردن مفصل هنگام تا شدن زانو می باشد.
مجیدی زاده گفت:اگر ورزشکاری هنگام ورزش با زانو به صورت خمیده روی زمین فرود آید، احتمال آسیب لیگامنت بسیار زیاد است و اگر ضربه آرامی به زانو وارد شود،احتمال پارگی کیسه زلالی کشکک زانو فراوان خواهد بود.
به گفته وی،آسیب دیدگی زانو از نوع درجه یک شامل صدمه دیدن فیپرهای پا تا 30 درصد می شود و آسیب دیدگی درجه دوم نیز پارگی و آسیب دیدگی 50 درصدی فیپرهای پا خواهد بود.
این کارشناس آسیب های ورزشی کشور اظهار داشت:تکل از پشت و تکل های موازی و سرعتی در فوتبال، بیشترین احتمال بروز پارگی رباطها را برای بازیکنان به همراه دارد که در این صورت ممکن است رباط صلیبی، مینیسک و رباط PCL بازیکن نیز پا دچار آسیب جدی شود.
به گفته وی، مهمترین بخش آسیب های در رشته های ورزشی آسیبهای چرخشی مفصل است که در رشته ورزشی فوتبال رایج تر از دیگر ورزش ها می باشد و در این حالت کف پای بازیکن صاف بروی زمین قرار می گیرد و با چرخش و فشار بیش از حد به مفصل پا رباط صلیبی پاره می شود.
وی گفت:برای جلوگیری از بروز این آسیب ها باید ورزشکاران را از نظر آمادگی بدنی با تست های استقامتی و از طریق لکروسکوپی مورد معاینه قرار داد.
به گفته وی، در صورت بروز این آسیب دیدگی باید بدون درنگ کسیه یخ را برروی زانوی آسیب دیده گذاشت و با دو تکه تخته دور آن را باند به صورت ویژه باند پیچی کرد و فرد آسیب دیده را به اورژانس انتقال داد.
مجیدی زاده خاطر نشان کرد:ورزشکاران حتی در صورت بروز کوچکترین آسیب دیدگی جزیی بلافاصله باید خود را به پزشک معرفی و او را در جریان این صدمه قرار دهند و در صورت تشدید و بروز صدمات ثانویه، ورزشکاران باید حداقل شش ماه استراحت و پس از بهبودی (ریکاوری ) به مدت سه ماه تمرینات بسیار سبک انجام دهند.
به گزارش ایرنا، پارگی رباط پا هم اکنون دغدغه اصلی ورزشکاران رشته های مختلف است و مربیان در به کارگیری و نحوی بازی دادن ورزشکاران در میدان ورزشی با توجه به سلامت بدنی آنها، نقش مهمی در حفظ سلامت آنان دارند.
هم اکنون بیش از دو میلیون و 300 هزار ورزشکار بیمه شده در کشور وجود دارد و امسال نیز سه میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه ورزشی قرار می گیرند.ک/4 7359/671/546 شماره 313 ساعت 15:18 تمام
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱