نظام مراقبت از سالمندان در استان مرکزی نیازمند توجه بیشتر است ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/11/29 اجتماعی.بهداشت.سالمندی اراک - با توجه به بالارفتن آمار پیری جمعیت استان مرکزی، تقویت نظام مراقبت دوران سالمندی در این استان از نیازهای اساسی است.
ناتوانی و بیماریهای مزمن دوره سالمندی هزینه های سربار و گزافی را برای فرد ، خانواده و سیستم بهداشتی در پی دارد که با روشهای پیشگیرانه ، اطلاع رسانی مناسب و ایجاد امکانات رفاهی می توان وقوع آن را پیشگیری کرد .
براساس آمار سرشماری مرکز آمار ایران در سال 85، 124هزار و 254نفر از جمعیت یک میلیون و 351 هزار نفری استان مرکزی را سالمندان تشکیل می دهند 63هزار و 647نفر از سالمندان استان در مناطق شهری و بیش از 60 هزار نفر نیز در روستاها به سر می برند که اغلب آنان به خاطر مشکلات ناشی از مهاجرتها، تغییر الگوی زندگی بسیاری از آنان از نظر مراقبتی با معضلاتی دست و پنجه نرم می کنند.
طبق آمارموجود ، 28درصد سالمندان باسواد و 72درصد بی سواد هستند و 26 درصد این قشر درآمد ناکافی برای اداره امور خانواده و زندگی خود را ندارند.
اولین نیاز سالمندان نیاز مالی و دوم نیازهای بهداشتی است که باید زمینه لازم جهت تامین نیازهای ضروری سالمندان تامین شود تا بتوانند تاپایان عمر استقلال خود را حفظ کنند.
بیماریهای قلبی عروقی ، افزایش فشار خون ، سکته مغزی،دیابت ، سرطان، بیماریهای تنفسی و استخوانی و عضلانی از عمده ترین بیماریهای عاض بر سالمندان است.
کارشناس مسوول سالمندان مرکزی بهداشت استان مرکزی می گوید : پوکی استخوان یکی از مهمترین معضلاتی که در دوران سالمندی و با افزایش سن در افراد عارض می شود.
دکتر مهین السادات عظیمی افزود : کلسیم ماده اصلی سختی استخوان است که ذخیره این ماده در استخوانها از قبل تولد آغاز تا سن 30سالگی به بیشترین سختی خود می رسد .
وی گفت: نبود فعالیت بدنی و یا عدم مصرف غذاهای حاوی کلسیم با عث کم شدن تدریجی کلسیم در استخوانها و شکنندگی آنها شده که به رغم رنج بردن اغلب سالمندان استان از این عوارض آمار دقیقی از شرایط علمی آن در دست نیست.
وی، پوکی استخوان را بیماری خاموش نامید و گفت: می طلبد که مسوولان بهداشتی و درمانی کشور برنامه مناسبی را در مراقبت این بیماری در دوران پیری پیش بینی و اجرا کنند.
دکتر عظیمی افزود: افراد مسن، زنان یائسه ، افراد سیگاری و الکلی بیش از دیگران در معرض پوکی استخوان قرار دارند . همچنین زایمانهای مکرر ، رژیم غذایی نامناسب و مصرف نکردن لبنیات شرایط ابتلا به پوکی استخوان را مهیا می کند..
وی گفت: پوکی استخوان با مصرف لبنیات و مواد غذایی کلسیم دارد و ورزش قابل پیشگری است .
وی افزود: هزینه های درمانی افراد مسن بسیار بالا است و باید چتر بیمه ای مناسب برای حمایتهای درمانی از سنین سالمندی تقویت شود.
وی گفت: عوارض جدی ناشی از فشار خون، کم تحرکی و عادات غلط تغذیه ، در دوران پیری نمود جدی می یابد و باید با تقویت برنامه های آموزشی از سنین جوانی این مخاطرات را کاهش داد.
وی گفت: حساس سازی جامعه در خصوص تکریم سالمندان ، شناخت نسبت سالخوردگی جمعیت،سلامت سالمندان و شیوه زندگی سالم در پیشگیری از بیماریهای این دوره زندگی بسیار مهم است .ک/4 7109 /556 /557 شماره 034 ساعت 10:12 تمام