ماهی قرمز سفره هفت سین و کودکان بازیگوش ..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 87/12/15 اجتماعی.نوروز.ماهی قرمز رشت - مردم استان گیلان آخرین روزهای سال 87 را سپری می کنند و کودکان نیز در تب و تاب خرید ماهی قرمز شب عید بیقرارند.
تشت های پر از ماهی های قرمز و سفید و خال خالی و سبز عید فضای مغازه ها و کنار خیابانهای شهرهای استان گیلان راشلوغ از کودکانی کرده که با شیطنت آنها را نگاه و با اصرار والدین خود را وادار به خرید یکی از ماهیان می کنند.
فروشنده ماهی گریزان را با تور می گیرد و در کیسه فریزر یا تنگ شیشه ای ساده یا بلورین و رنگی قرار می دهد ،کودک سراز پا نمی شناسد با ورجه وروجک دور ماهی و مادرش می چرخد و با التماس می خواهد که ماهی را به او بدهد تا به منزل برسد .
این داستان هر ساله در واپسین روزهای سال کهنه و در آستانه سال نو در شهرهای مختلف کشور رخ می دهد مردم ماهی قرمز می خرند و همانند نیاکان خود آن را در کنار سفره نوروز می گذارند و بعد از گذشته دوازده روز از سال نو در سیزدهمین روز با رفتن به دامن طبیعت آن را در چاه آبی، رودخانه ای ، تالابی ، دریایی و استخر پارکی رها می کنند .
کودکان بازیگوش در این مدت به دور از چشم والدین آنها را با دست گرفته و در ظرف دیگری قرار می دهند بدور از خطراتی که سلامت آنان را تهدید می کند اما نحوه خرید درست و نگهداری صحیح آن چگونه است و والدین چرا باید مانع دست زدن کودکان خود به ماهی قرمز شب عید بشوند؟ سازمان دامپزشکی گیلان امسال توصیه های بهداشتی برای انتخاب و نگهداری ماهی قرمز شب عید دارد که والدین و کودکان باید به آن توجه کنند.
* ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی خریداری کنید، از خرید ماهی ها که به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی قرار دارند ، خودداری کنید.
* ماهیان قرمز دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل را بخرید، از خرید ماهیانی که باله های تا خورده دارد، لکه های پنیه مانند در اطراف دهان و بدن، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در سطح بدن دارد، لبه باله های خورده و ساییده شده ، ماهی قرمز بیقرار بوده و بدنش را به اطراف می مالد و چشم ها به صورت یکطرفه یا دو طرفه بیرون زده است خودداری کنید.
* در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز در خانه و کنار سفره هفت سین مقدار اب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل یک لیتر باشد.
*شستشوی دوره ای آکواریم و ضد عفونی و گند زدایی آن با محلول نمک طعام ، استفاده از دستکش برای افراد حساس و دارا ی سوابق الرژی و شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب و ماهیان زینتی ضروری است .
* جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و اموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم ، صورت و دهان بعد از کار با اکواریوم .
*نگهداری مناسب غذاهای ماهیان اکواریومی در جاهای خنک ، تاریک و خشک در ظروف کاملا در بسته .
*برای نگهداری ماهی قرمز زا آب شرب شهری استفاده می شود برای تعادل گازها و خروج کلر از آب قبل از مصرف مدت 48 ساعت در ظروف دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود سپس ماهی را در آن رها کنید.ک/ 2/ / 1552/605/506 شماره 159 ساعت 13:56 تمام
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۰:۰۱